Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babum_._

jak nauczyc dziecko...

Polecane posty

Gość babum_._

piersiowe picia z butelki? Mala nawet mojego mleka nie chce... Straszny z niej cycus... A jest alergiczna, wiec musialaby pic bebilon pepti. Dosladzac na poczatek? Ale ona i tak duzo wazy, mimo, ze niewiele jeszcze je - glownie piers. Ma 7 miesiecy. Jest bezglutenowa i bezmleczna. Uwielbiam karmic, ale... ta dieta mnie wykonczy. I tak waze juz 50 kg...

Gość szatyyyyyynka27
cierpliwosci,nie wyjdzie za pierwszym razem to za kolejnym

Gość babum_._
Juz od miesiaca tak nie wychodzi... butelke traktuje jak zabawke, gryzie smoczek, a gdy cos z niego poleci, to wywala...

Gość chrumpek
Moje dzieci na piesi butelki też nie chciały. Jak kończyły 6 mc uczyłam pić z kubeczka z dzióbkiem. Na początku moczyły się, ale przynajmniej łapały o co chodzi. Niekapki odpadały, bo za ciężko im było ciągnąć przez ten zaworek.

Gość szatyyyyyynka27
a moze zmien smoczek.w sklepach sa takie co przypominaja ksztaltem kobieca piers ja taka mialam i sprawdzila sie

Gość a po co butla
lepszy kubeczek

Gość szatyyyyyynka27
zalezy ile ma dziecko jak ok 4 mce nie sadze by pilo z kubka

Gość babum_._
Bylam u lekarza, dostalysmy bebilon pepti, mam rozne butle, zadnej nie chce... mam tez niekapek z tt, odpada rowniez...

Gość a jakby rak
Cóż musisz być twardą o określonej porze karmienia nie dajesz piersi tylko butelkę i choćby mała sie zaplakiwala podajesz butelkę,musi z niej pić jeśli chce mleko,w ten sposób sie nauczy,ty jesteś matka,ty decydujesz jak karmić.mialam dokładnie ta sama sytuację,taką sama alergia,mleko i długo pierś i moja dieta i waga...stopniowo odstawiaj pierś i tłumacz małej na spokojnie,teraz wypijeaz mleczko z butelki jesteś już dużą... i nie poddawaj sie.z moim dzieckiem wydawa Wow to niemożliwe a udało mi sie odtawic,ale sie nastresowalam przy tym

Gość chrumpek
Ale to nie jest tak, że podajesz kubeczek i dziecko od razy pije. Moim trochę czasu zajęło nauczenie się tej trudnej sztuki. Jedno w miesiąc, bo przyszły upały i się bardzo pić chciało a drugie nie miało w ogóle potrzeby picia więcej jak z piersi mimo ograniczenia ilości karmień i dopiero mając 8-9 mc zaczęło pić coś z kubeczka konkretnie. Ja po prostu konsekwentnie podawałam ten kubeczek i na początku małe tylko bawiły się ustnikiem. A smoczka od butelki wcale nie tolerowały.

Gość vicebrolka
kup butelke Tommie Tipie. moja tez jest alergikiem i nie chciala pic Nutramigenu a w smaku jeszcze gorszy niz pepti. testowalam wszytskie dostepne buteklki i smoczki. TYLKO TT zadziałała . ma smoczek taki jak piers