Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznieglodna

Czy moje dzisiejsze śniadanie jest zdrowe?

Polecane posty

Gość wiecznieglodna

Cześć dziewczynki. Postanowilam troszke zrzucic, a moze raczej zaczac racjonalniej sie odzywiac. Co sadzicie o moim dzisiejszym sniadaniu ? Grahamka z pasztetem, ogórkiem i papryką do tego aktivia naturalna z bananem. A pozniej tak z 30 minut po tym rumianek do picia. Moze byc?

Gość to ja też coś powiem
Pasztet odchudzaniu nie sprzyja. A śniadanie powinno się spożyć najlepiej do 30 minut po przebudzeniu.

Gość to ja też coś powiem
a zamiast rumianku to lepsza byłaby zielona herbata

banan też nie sprzyja odchudzaniu, no i ten pasztet.. pasztet jest niezdrowy.

Gość sprubuj kudzu i miodku
tylko warzywa i owoce a najlepsze na sniadanie sa płatki górskie Płatki owsiane to bardzo dobry produkt przy racjonalnym odżywianiu. Są źródłem wysokowartościowego białka, pełnowartościowego tłuszczu roślinnego, węglowodanów złożonych oraz rozpuszczalnego błonnika.Zawierają również witaminy i sole mineralne. Pomagają zachować skórze elastyczność i sprężystość. Obniżają "zły" cholesterol. Owies zawiera również substancje psychoaktywne które mogą pomóc w leczeniu depresji.Zalecane są również przy rzucaniu palenia. W porównaniu do innych zbóż owies zawiera najwięcej tłuszczu, bo aż 7%. Jednak tłuszcz ten ze względu na swój skład chemiczny jest bardzo cenny, bo zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), których nasz organizm sam nie potrafi wytwarzać. Kwasy te zapobiegają powstawaniu zakrzepów oraz odgrywają dużą rolę w profilaktyce i w leczeniu miażdżycy. Według najnowszych badań naukowych kwas oleinowy, który również zawarty jest w płatkach, chroni przed nowotworami.