Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_________

Prawie zemdlałam - przeczytajcie i poradzcie, dzieki

Polecane posty

Gość ona_________

Witajcie. Trzy tygodnie temu obudziłam się jak zwykle, wstałam. Na śniadanie ugotowałam jajka. Gdy obierałam je i poczułam ich zapach zrobiło mi się niedobrze (ale nie wiem na pewno, czy to od jajek), usiadłam na fotelu, bo zaczęłam coraz mniej widzieć, było mi słabo i zrobiłam się cała spocona - prawie zemdlałam. Otworzyąm okna. Poszłam do toalety, by być w pobliżu jakbym zaczęła wymiotować. Rozbolał mnie brzuch. Jak się kładłam na plecach to trochę lepiej mi było (tzn mniej słabo), ale bardzo bolał mnie brzuch - więc biegałam od toalety do łóżka itd., ale jak wstawałam to słabłam. Wypiłam herbatę, trochę mi się polepszyło po dwóch godzinach, ale już do końca dnia czułam osłabienie. Zastanawiam się, co to było. Może mieliście coś takiego lub wiecie co to może być?

Gość Jak odżywialaś się
przez tydzień przed? To przypomina efekty głodu. Albo czy miałaś stresujące sytuacje bo to i reakcję stresową, ostrą przypomina. Nie wspomniałaś o tym a kobiety raczej najpierw to podają dopiero efekty opisują. Nie chcę straszyć ale możliwy już zaawansowany nowotwór. Za mało wiem ale rzuca podejrzenie.

Gość zxzx
Ciąża wchodzi w grę?

Gość bgfhgsd
Nie byłas chora albo coś? Ja tak miałam w czasie grypy, cały czas spalam nie jadłam ..i potem jak chciałam wstac to nie mogłam bo było mi niedobrze i strasznie słabo,prawie mdlałam..

Gość revia777
wiesz, ja też czasami tak mam, że jak poczuję albo zjem jajko to nagle ogarnia mnie chwilowy pot i mdłości. Szybko przechodzi, nie wiem od czego to.

Gość Jak odżywialaś się
to wolał bym wykluczyć. odchudzasz się? dieta ducana? to łatwo dało by efekty głodu i stresu jednocześnie.

Gość ona_________
Nie pamiętam, jak się odżywiałam niestety, ale byłam na diecie od stycznia i jeszcze w marcu też, ale nie była to jakaś restrykcyjna dieta. Nie jadłam słodyczy itd, jadłam normalnie śniadanie i obiad i jakieś owoce w ciągu dnia. Ale w marcu już trochę sobie trochę odpuściłam w tej diecie i już prawie normalnie jadłam - oprócz słodyczy itd. Schudłam łącznie jakieś 7 kilo i już się nie odchudzam. Ciążę raczej wykluczam, bo jeśli dobrze pamiętam to kilka dni później dostałam okres - niestety wyjątkowo nie zapisałam sobie, kiedy to było :( Niby współżyję z mężem, lecz zabezpieczamy się prezerwatywą i jesteśmy ostrożni, więc wątpię. No może też ze stresu, bo mój mąż miał bolesne badanie w tym dniu rano i się denerwowałam tym od kilku dni, ale z drugiej strony no raczej nie do tego stopnia. Ale może to miało wpływ.

niedokrwienie dolnego mięśnia serca tak się objawia. Najtrudniejszy do zdjagnozowania bo wygląda tak samo jak objawy zatrucia

Gość Jak odżywialaś się
to raczej połączenie, trochę odchudzanie, trochę stres plus coś ciężkiego lub nie pierwszej świeżości. Zadbany żołądek nie powinien tak silnie zareagować a objawy ewidentnie na niego wskazują. Zmiana diety. Żołądek ma dużą bezwładność. Siedem do dziesięciu posiłków dziennie. Pierwszy najwcześniej godzinę przed przebudzeniem, ostatni najpóźniej dwie godziny przed snem. Lekkie, tak by czuło się, że zjadło a nie głodnieć. Głód jest wrogiem odchudzania, ruch sojusznikiem. Zamiast jechać samochodem idź piechotą, chodzenie jest super wydajne, lepszy jest tylko bieg lub pływanie ale to inaczej sylwetkę kształtuje.

Gość Jak odżywialaś się
niedokrwienie mięśnia sercowego? no ciężkie do wykrycia ale raczej daje ciągłe objawy a nie takie znienacka, typu osłabienie ciągłe, tendencje do mdlenia itd.

Gość Donata WENTA Wwa
MOTTO: STABILNY POZIOM CUKRU WE KRWI PRZEZ 24H. ***** 1. PODJADANIE W NOCY LUB PODCZAS DNIA TO ZAWSZE JEST Z GŁODU, KTÓRY ODCZUWAMY WTEDY: Gdy poziom cukru we krwi spada. Podwyższamy go zatem; dużą oczywiście proporcjonalną ilością tzw. NISKICH WĘGLOWODANÓW TJ. DO 26% WZROSTU; czyli naszym ludzkim paliwem, a więc GLUKOZĄ NATURALNĄ. Głód u człowieka to czerwona lampka w samochodzie pokazująca, że paliwo się kończy. Zatankuj i Ty. Musisz podnosić sobie poziom cukru szybko, w kategoriach dozwolonych i utrzymać długo, wtedy nie czujesz głodu. 2. ŁAKNIENIE, STAN PUSTKI W ŻOŁĄDKU, TZW. SSANIE: Odczuwamy także wówczas, gdy do pustego żołądka (np. 2 godziny przed obiadem) wydziela się sok trawienny (kwas solny). Neutralizujemy go skutecznie zasadotwórczym sokiem z cytryny (np. dodając do herbaty). Eliminujemy wynikowo, również i to źródło odczuwania głodu. TAK UŁOŻYŁA TO PRZYRODA PLANETY O NAZWIE ZIEMIA. JEŚLI KTOŚ MÓWI INACZEJ: Nawet ten z tytułami to zwyczajnie powinien sobie wykonać najprostsze badania, a wtedy dostrzeże, iż przyroda naszej planety jest jedna i finalnie tworzy logiczną perfekcję. Ułożone są zatem przez przyrodę wszelkie zależności pierwiastkowe, czyli żywieniowe również. Problem jedynie jest z identyfikacją ewolucyjnych dokonań naszej przyrody, bo to można zrealizować jedynie poprzez wykonanie setek elementarnych badań laboratoryjnych. Ten kto je wykona dopiero może mówić: realną prawdę. POCZYTAJ, ZAPOZNAJ SIĘ TO WYSTARCZA: Jednak koniecznie pamiętaj o CHLEBIE TYPU KR-IRL, ponieważ to on głównie utrzymuje poziom cukru w stabilnej strefie, czyli nie odczuwasz głodu. TO WŁAŚNIE PRZY PROBLEMACH Z ODŻYWIANIEM, PRZY ZWALCZANIU WSZELKICH CHORÓB / OTYŁOŚCI, NADCIŚNIENIA, MIAŻDŻYCY, RÓWNIEŻ CUKRZYCY TYPU 2: Niezmiernie pomocne są tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo sklasyfikowanymi wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU. *****