Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shoegal

włosy - pomocy!

Polecane posty

Gość shoegal

czesc dziewczyny! Mam pytanie, czy możecie polecić coś na odbudowanie, wzmocnienie włosów? Mój problem polega na tym ze strasznie sobie je zniszczyłam głównie przez maniakalne prostowanie silnego skrętu jakim obdarzyła mnie natura. W tym momencie chciałabym bardzo je zapuścić ale nie mogę, łamią sie, kruszą i wypadają:( co radzicie? chętnie przeczytam wszystkie sugestie. Staram się jak najbardziej ograniczać wpływ suszarki i prostownicy na włosy ale oze mimo wszystko jeszcze działać czymś zapobiegajacym termicznej ingerencji w cebulki? z góry dzieki za odpowiedź:)

Gość pcham posty dogory
wizaz forum dla zakreconych

Nie dalej jak wczoraj pisałam na ten temat, więc częściowo wkleję to co napisałam, bo jest to jak najbardziej aktualne. Nie używaj suszarek, prostownic itp, bardzo niszczą włosy. Nie wiem czy farbujesz, to także niszczy włosy. Jeśli chcesz farbować zainteresuj się henną. Zacznij świadomą pielęgnację włosów, bo na nic zda Ci się modelowanie, gdy nie będzie czego modelować na głowie. Dobrze zrobi Ci olejowanie włosów. Jest masa olei, oczywiście nie wszystkie Ci podejdą, musisz próbować. Na początek kup sobie olej kokosowy, jest super. Świetnie nawilża włosy. Jeśli masz możliwość mycia głowy rano, to nakładaj olej na włosy wieczorem, a umyj głowę dopiero rano. Stosuj żel lniany na włosy, będą dobrze nawilżone i błyszczące jak nigdy. 2 łyżki siemienia lnianego (całe ziarenka, nie mielony) zalej 2 szklankami wody w garnuszku. Gotuj kilkanaście minut często mieszając aby ziarnka nie przywarły do garnka aż płyn będzie lekko gęsty. Jeszcze gorący przecedź przez sitko by oddzielić nasionka od żelu. Po przestygnięciu nałóż żel na wilgotne włosy (po ich wcześniejszym umyciu), wetrzyj też delikatnie w skórę głowy, a głowę owiń woreczkiem foliowym i ręcznikiem. Po 20-30 minutach żel spłucz z włosów. Będziesz zaskoczona efektem nawilżenia włosów i ich blaskiem gdy wyschną. W aptece można kupić maski do włosów WAX. Kupując zwróć uwagę na to że są brytyjskie i polskie. Polecam polskie, mają świetne składy, brytyjskie niestety nie. Odżywianie ma wpływ na włosy. Włosy trzeba odżywiać nie tylko z zewnątrz, ale i od wewnątrz. Pamiętaj że piękne włosy to zdrowe włosy. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o świadomej pielęgnacji włosów, to wpisz w Google ,,włosomaniaczki, pojawi się cała masa linków do blogów dziewczyn, które o pielęgnacji włosów wiedzą już chyba wszystko. Pooglądaj zdjęcia ich włosów, zobacz co znaczy mieć piękne, zdrowe włosy. Może też zapragniesz takich, a ich zdobycie wcale nie jest trudne, ani kosztowne.

Gość Martyna-fryzjerka:)
polecam tez zabieg sauny na wlosy tzw. parowka. idz do fryzjera i zapytaj:) albo stosowanie odzywek,witamin na odbudowanie struktury wlosow:)