Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady Love

dlaczego pomimo prawidlowych wynikow badan, nie moge zajsc w ciaze?

Polecane posty

Lady a wiesz dlaczego bo lekarze maja to w dupie ja po stracie dopiero 2 ciazy dostalam skierowanie na kompleksowe badania a wczesniej slyszalam ze duzo kobiet traci ciaze i ze to normalne...nawet jak u lekarza mowilam o moich dokuczliwych objawach to mnie olali a ja nie umialam ich polaczyc w calosc i wywnioskowac ze to tarczyca bo lekarzem nie jestem. jestes w gornej granicy wiec nie musisz miec tych wszytskich objawow, ale powtarzam po raz trzeci, jak kolezanka zreszta zxzx norma dla zachodzenia w ciaze dla TSH to 1...a lekarze...coz wola cie naciagac na drogie wizyty, badania, twoj czas ucieka, nerwy rosna, placic fortune za drogie zabiegi a tu czesto bach "zwykla" tarczyca zaszwankowala i oto powod calych tych niepowodzen... wiec rob jak chcesz, mozesz to olac ale jako doswiadczona w temacie doradzam zbicie tarczycy do 1-1,5.

nie rzucam sie ale wkurzasz mnie ze ja swoje ty swoje ;) doradzam ci bo ciesze sie ze moge swoim doswiadczeniem komus pomoc, zebys nie musiala przechodzic tego coo ja....wiesz ile bym dala za takie wskazowki jak ja sie staralam?????????????? ludzie czesto jak juz maja dzieci to puszczaja pare z geby ze im tez nie wychodzilo z takiej czy innej przyczyny, ale wczesniej ci tego nie powiedza zebys bron boze nie miala sie lepiej od nich, wychodza z zalozenia ze skoro im sie nie udawalo to innym tez nie musi... kto wie moze za kilka miesiecy mi tu podziekujesz jesli sie okaze ze nie moglas zajsc tylko przez glupia tarczyce??:) zycze ci zeby to tylko ona byla powodem Twoich niepowoodzen, jest latwa do leczeniea, wiec sie nie bój:):)

w takim razie dziekuje :) mam nadzieje ze to wlasnie to - do tego dochodzi u mnie jeszcze podwyzszony testosteron - norme mam wpisana do 7,3 a ja mam 9,51

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
TOPKA ma racje! do zajscia w ciaze musisz miec tsh w okolicach 1- 1,5!!! reguluje sie to lekami!

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja tez mam euthyrox ale dawka 50, jedna tabletka pol godziny przed sniadaniem. w sumie mam te dawke juz od 4 lat, i od 4 lat wszystko w normie. niedawno wyjechalam za granice , i bylam tu u endokrynologa po recepte, i lek ten sam, nawet nazwa ta sama tu jest wiec spoko.

kurcze to mnie pocieszylas :) mam nadzieje ze to ta tarczyca, jeden objaw a w zasadzie 2 sie u mnie zgadzaja - niska temperatura ciala i to ze czesto mi zimno Pozniej cie wysciskam!!! fiuu :)

Gość 3ttyr
Ja mialam teoretycznie ksiazkowe wyniki, nawet droznosc ( to chyba nazywa sie hsg) wyszla prawdilowo, po 2 latch zrobiono laparoskopie I tu sie okazalo ze mialam endometrioze, ogniska wypalioi, a ja miesiac pozniej bylam w ciazy,

tutaj tez ta sama nazwa :) mam nadzieje ze jak poprosze o recepte to mi babka przepisze - pewnie gdyby nie Ty znowu by mnie w konia robili ze wszystko dobrze, a lata by lecialy i lecialy

NO WLASNIE SZKODA CZASU!!!!!!!!!;) dostaniesz leki, unormujesz wynik i zobaczysz te 2 upragnione krechy :) i nie daj się zbyć!!! jakbys miala pytania jestem pod mailem: toppolino1@wp.pl

Gość aaaautorko masz niedoczynnośc
tarczycy- nie może być więcej niż 2 TSH

mnie zawsze bylo zimno, nawet w tunezji przy 40st upale spalam w skarpetkach;) wypadaly mi wlosy,nie mialam ochoty na seks bo bylam wiecznie zmeczona,doslownie padałam na twarz. to byly moje objawy! nie musisz miec wszystkich naraz, a na pewno bys wsyztskich nie miala bo nie masz tej tarczyc jakos drastycznie przekroczonej!!!jakbys miala wynik12 np to byloby zle ale tak...:0 dzialaj i napisz za jakis czas co i jak bo jestem ciekawa,mozesz skrobnac cos na mojego maila:)

dzieki! a jak nie to sama sobie kupie te tabletki :P a pozniej po 2 miesiacach pojde na badania, a moze nawet nie bede musiala :) teraz to nawet jestem troche zla.. tyle czasu mialam ta tarczyce na takim poziomie i nikt mi nigdy nic nie mowil, zawsze norma, norma

a z tym seksem to w sumie cos jest, bo mi sie tez nigdy nie chce fajnie, moze i moj M bedzie bardziej zadowolony jak mi sie to unormuje :)

nieeeee zadnego kupowania na wlasna reke!!!!! dziewczyno, nie wolno,musisz isc do lekarza on dobierze odpowiednia dawke dla twojego wieku i wyniku...poza tym one i tak sa na recepte!!! nie rób tego błedu,nie kombinuj bo rozregulujesz tarczyce jeszcze bardziej i bedzie płacz !

do lekarza pojde, pytanie tylko czy mi przepisze recepte - tutaj dostac cos graniczy z cudem a te tabletki sa sprzedawane tutaj w internetowych aptekach - juz ogladalam Ale masz racje, poczekamy zobaczymy - do 23 juz niedaleko :)

ok, a teraz lece zajac sie swoim kotem, czas na antybiotyki :) Dziekuje ci bardzo, bede pisac co jakis czas czy cos sie zmienilo, co lekarz powiedzial itp Milego dnia :)

Gość to znowu ja///
Topka ma 100% racji. Ja miałam tsh 3,5 i mam niedoczynnosc tarczycy, którą lecze. Tez miałam na wyniku normy i wydawało mi sie ze sie mieszcze ale lekarz mi wytłumaczył ze te normy sa przestarzałe i nie uwzgędniają wieku. Mój lekarz powiedział ze zeby zajsc w ciąże najlepiej miec tsh poniżej 2. Endokrynolog ustawia odpowiednie dawki. To nie jest takie proste

ciężko powiedzieć dlaczego tak się dzieje, bo nie jestem lekarzem, ale myślę, że jeśli coś wzbudza nasz niepokój warto byłoby się skonsultować z kimś. Wiecie jeśli jeden lekarz nie jest w stanie nam pomóc, to może warto wybrać się na konsultacje do kogoś innego, a jak będziecie szukać dobrej kliniki to warto odwiedzić Invimed, z tego co wiem otwierają też nowe oddziały.

Gość gość
ja niestety borykam się z podobnym problemem. z tego co widzę po sobie i swoich koleżankach to temat jest jak najbardziej aktualny. jutro wybieram się na dokładne badania do http://www.apc-analizy.pl/ i zobaczymy, jakie będą wyniki. trzymam za nas wszystkie kciuki!

Gość illjj
Mi odpowiada funkcjonowanie portalu https://www.totolotek.pl. Kursy mają atrakcyjne, można typować oprócz końcowego wyniku, też konkretne wydarzenia na przykład – do przerwy. Także jest dużo możliwości na bardziej kombinacyjną grę. Podoba mi się też, że jak chciałem zlecić przelew wygranej to kasa nie wędrowała na moje konto miesiącami, tak jak to bywa na innych serwisach.

Gość gość
Maz cie nie chce zapylić to proste, woli kochankę.

Gość gość
Czy ginekolog po wyniku z tarczycy może przepisać lek na obniżenie tarczycy czy muszę wybrać się do endokrynologa. Nie wiem czy potrzebne jest skierowanie do endokrynologa a do ginekologa szybko się dostanę . Nie mogę zajść w ciążę a przeglądałam wyniki z listopada a tam otrzymamy wynik to TSH 2,11. Pisaliście że wynik powinien być 1 do 1,5.W poniedziałek pójdę i zrobię nowe

Gość gość
Lady witam. Zajrzałam tak tutaj i chciałam Cię zapyta czy miałaś robiona podstawowa prolaktynę? Czy z obciążeniem ? Ja przez 3 lata też nie mogłam w ciąże zajść a wyniki wszystkie były ok i moje i męża. Dopiero jak trafiłam na enokrynologie ginekologiczna na diagnostykę zrobili baaardzo dużo badań i okazało się że prolaktynę miałam ok ta podstawowa a po obciążeniu wzrosła 10-cio krotnie i diagnoza hiperploraktynemia czynnościowa. Po dwóch latach brania bromergonu dopiero udało się ją unormować i wtedy w pierwszym cyklu zaszłam w ciążę. Niestety radość nie trwała długo bo w 8 tyg okazało się że ciążą obumarła i miałam zabieg ale nie była to wina hormonów tylko prawdopodobnie dwa plemniki poszły na jeden jajnik i było za dużo chromosomów i ciążą zatrzymała się rozwijać w 4 tyg.... Po prostu genetyka. Tak więć jak masz możliwość a nie robiłaś to zrób sobie z obciążęnim prolaktynę. Nie zaszkodzi a może wtym tkwi przyczyna. Wiem z własnego doświadczenia. Pozdrawiam

Gość gość
Z tego co czytam masz też problem z testosteronem a to niestety tez może być przyczyna

Gość Women33

U nas wszystkie badania ok ciąży brak od 3i pół roku ...przyczyną nieznana .dodam że mamy już dziecko zaszłam w 1 cyklu.:(