Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anialooona

czy możliwa owulacja 9-10 dzień ????

Polecane posty

Gość anialooona

Mam 23 lata, od paru miesięcy obserwuje swoje cykle, podczas owulacji zawsze mam bóle jednego z jajników, śluz o konsystencji białka kurzego jaja i wyczuwam otwartą i miękka szyjkę. Zazwyczaj mam cykle 28-30 dni, moja owu przypadała na 12-15 dzień cyklu (wnioskuję z obserwacji i testów owulacyjnych). Czy możliwe, ze w tym miesiącu nastąpiła tak szybko? W 8 i 9 dc miałam wyraźne bóle lewego jajnika i płodny śluz, akurat skończyły mi się testy owu, wiec nie mogłam ich użyć, dziś jest 11dc cyklu i nie mam już żadnych bólów a mój śluz zrobił się nieprzejrzysty, białawy i prawie nierozciągliwy. Co o tym sądzicie?

co to znaczy prawie nierozciagliwy? tzn ze rozciaga sie czy nie? jest lepki czy sliski? jajniki bola czasem przed owulacja - wtedy kiedy rosnie pecherzyk co do pytania, tak to mozliwe, np przy cyklach 22-24dniowych

Gość anialooona
To znaczy, że jest trochę rozciągliwy, ale nie w takim stopniu jak w poprzednich dniach i raczej śliski. Wiem, że przy krótkich cyklach owulacja w 9dniu jest możliwa, ale ja nigdy takich nie miałam i zastanawiam się czy mogło mi się tak przesunąć.

no wiec dzis masz jeszcze dni plodne sluz sliski i rozciagliwy, nie wazne czy bialy, zielony czy czerwony - to sluz plodny Szczyt sluzu to ostatni dzien sluzu ktory ma w sobie choc jedna ceche plodna, Twoj sluz ma 2 cechy plodne - jestes jeszcze przed owulacja mozesz mi powiedziec jeszcze w jaki sposob obserwujesz swoje cykle?

Gość anialooona
Wydaje mi się, że jednak jestem po - porównując objawy z poprzednich cyklów, no ale nie będę się sprzeczać bo i tak nie mam teraz możliwości tego sprawdzić - zobaczę kiedy okres przyjdzie to mniej więcej się przekonam jak było. a co do moich obserwacji - to zwracam uwagę na ilość, wygląd i konsystencję śluzu, bóle owulacyjne oraz sprawdzam położenie, otwartość i twardość szyjki no i stosuję paskowe testy owulacyjne. Wiem, że dobrze byłoby też mierzyć temperaturę, ale nie chce mi się w to bawić na razie ;)

Gość anialooona
Czyli wszystko okaże się za około 2 tygodnie.

Gość bialamasajka
Oczywiście że jest możliwa. Zdarzyło mi się tak parę razy. Korzystam z komputera cyklu, więc jestem tego pewna. Szybciej wtedy dostałam okres.