Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość licencjatkaaa

hej. Jest tu ktoś kto chchiałby pomoć mi w poprawieniu mojego planu pracy ?

Polecane posty

Gość licencjatkaaa

j.w. Plan mam praktrycznie gotowy. Rozdział 1 skończyłam ale wyszlo mi mało stron i będę musiała go pewnie jeszcze rozciągać. Nie wiem od czego zacząc 2 rozdzał. Temat : analiza budżetu gminy.... Pomoże ktoś ???? Proszę.

Gość licencjatkaaa
pisze maile do mojego promotora ale minał już 3 dzień i ciągle cisza.

Gość trolekpizdolek
OOOO w gminie robisz?Weź mi kuurwa powiedz jak działke na księżycu kupić.Chce se dom postawić.I cene podaj mam 5.40 jak pogrzebie to ze 20 groszy jeszcze wykopie.

Gość licencjatkaaa
II Źródła dochodów gminy xyz oraz jej finansowanie. 2.1Dochody gminy. 2.1.1Dochody własne gminy. 2.2.2 Dochody obce gminy. 2.2Wydatki gminy 2.2.1Wydatki na realizację zadań własnych gminy. 2.2.2Wydatki na realizację zadań obcych gminy. 2.3 Zewnętrzne źródła finansowania III Analiza budżetu gminy xyzw latach 2009 2011. 3.1 Ogólna charakterystyka gminy 3.2 Struktura i kształtowanie się dochodów gminy na podstawie sprawozdań z wykonania budżetu. 3.3Struktura i kształtowanie się wydatków gminy na podstawie sprawozdań z wykonania budżetu. 3.4Wpływ inwestycji na budżet gminy. 3.5Podsumowanie realizacji budżetu gminy xyz. 3.6Analiza SWOT gminy xyz

jednym slowem ja pierdole... :o ale pokoge ci krolewno zeby troche dodac ci roboty i moze lepiej ci to wyjdzie bo w sumie jak masz na panstwowym pracowac: II Źródła dochodów gminy xyz oraz jej finansowanie. 2.1Dochody gminy. A) podatki: aa - od nieruchomości, od środków transportowych i od posiadania psów ( pobierane na podstawie ustawy z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych ab - rolny ac - leśny ad - od spadków i darowizn, ae - od działalności gospodarczej osób fizycznych, opłacane w formie karty podatkowej, B) wpływy z opłat: ba - skarbowej, bb - eksploatacyjnej bc - lokalnych bd - innych, pobieranych na podstawie odrębnych ustaw C) udziały w podatkach stanowiących dochód budżetu państwa: ca- 27,6% wpływów z podatku dochodowego od osób fizycznych, zamieszkałych na terenie gminy, cb - 5% wpływów z podatku dochodowego od osób prawnych i jednostek organizacyjnych nie mających osobowości prawnej, posiadających siedzibę na terenie gminy z wyjątkiem podmiotów posiadających wyodrębnione organizacyjnie zakłady położone w innej gminie D) subwencja ogólna, E) dochody uzyskiwane przez jednostki budżetowe gmin oraz wpłaty od zakładów budżetowych i gospodarstw pomocniczych jednostek budżetowych gminy, F) dotacje celowe z budżetu państwa na zadania z zakresu administracji rządowej zlecone gminie oraz inne zadania zlecone ustawami, G) odsetki od środków finansowych gminy, gromadzonych na rachunkach bankowych, H) dochody z majątku gminy. I )Dochody fakultatywne: ia) dotacje celowe na dofinansowanie zadań własnych, oraz zadań realizowanych przez gminę wspólnie z organami administracji rządowej lub innymi jednostkami samorządu terytorialnego, ib) dotacje z funduszy celowych, ic) darowizny, zapisy i spadki, id) odsetki: - od pożyczek udzielanych przez gminę, - od nieterminowo regulowanych należności, stanowiących dochody gminy

Gość licencjatkaaa
To ja pierol... to reakcja na mój plan ? :P nie dziwie się. to tylko 1 taka mega robocza wersja a czy będę kiedyś pracowała na państwowym, nie wiem. Pewnie nie. Dzięki za odp i tą część. Ogólne rozpisanie dochodów/ wydatków to dobry pomysł ale czy w planie robić to aż tak szczegółowo ? Pisać wpierw wstęp teoretyczny o dochodach np, a potem opisać jak to wygląda w konkretnej gminie ? Czy w 2 rozdziale tylko teoria a w 3 już informacje o gminie ?

wiesz, to zalezy jaka jestes kobietka. ja lubie perfekcjonistki i sam tez jak cos robie to ma byc po prostu dobrze. od calowania na wynoszeniu smieci konczac... ;P :D dlatego wlasnie napisalem ci pierwsza czesc, tak jak ona powinna wygladac. moze promotor ci powykresla, moze cos doda. nie wiem, ale bedziesz miala o czym z nim gadac, bo tak to wiesz... :D:P ;)