Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bezradna mama

Astma i alergia na kurz i roztocza

Polecane posty

Gość gość
Poczytajcie sobie o alergii na kurz i astmie na stronie odetchnijspokojnie.pl. Niestety nie jest łatwo, bo nie da się całkowicie wyeliminować kurzu z życia. Mnie pomaga asmenol, po którym ataki są słabsze i rzadsze.

Gość gość
Alergia na kurz,polecam Mioactive.To naturalny spray na roztocze,który nanosimy na materace,pluszaki,dywaniki.Co ważne ,można go stosować już od 1 roku życia.Sprawdziłam,działa już po kilku tygodniach od pierwszego zastosowania.

Gość gość
Kurz i roztocza to najwięksi wrogowie astmatyków. Mój mąż coś o tym wie, a ja z nim. Codziennie bierze asmenol na astmę, żeby móc jakoś w miarę normalnie funkcjonować, a z domu pozbyliśmy się wszystkich kurzołapów i mogę powiedzieć, że jest prawie sterylnie czysto ;)

Gość z astma da sie zyc
Hej,ja mam 27 lat i przeszlam przez pieklo chorobsk jakie teraz przechodzi Twoje dziecko. Mam alergie na kurz, roztocza ,pierze i siersc zwierzat. U mnie niestety stanelo na ciaglych wizytach w szpitalu,masie antybiotykow a wreszcie sterydach...az trafilam na swietna pulmonolog, dr Renate Komar,ktora "Wyprowadzila" mnie na prosta. Teraz jestem pod kontrola innegompulmonologa,mam robione spirometrie w razie potrzeby i odpowiednio dobrane leki. Tez zazywalam wspomniany tu Ventolin i Flonidan. Co moge poradzic, absolutny zakaz palenia przy dziecku,wyrzuc z domu dywany,zaslony,wszelkie kapy,wszystko co moze byc siedliskiem kurzu, i pylu,nie ubieraj dziecka zbyt cieplo,by nie bylo przegrzane. Podawaj do picia rumianek i jablka do jedzenia oraz miod lipowy,wzmocnia pluca.nawilzaj powietrze w domu. Jesli istnieje taka mozliwosc zabierz dziecko w gory,tam powietrze jest wolne od alergenow.

Gość gość
niestety alergia jest dość uciążliwą chorobą, można starać się zwiększyć maksymalnie komfort alergikowi, często prać ubrania, pościel, opłaca się też kupić nawilżacz powietrza np. marki http://www.sternal.com.pl/

Gość gość
Polecam bańki. Poszukaj sobie w necie dr Narcyz Sadłoń albo Akademia Zdrowego Leczenia. Też polecam książkę "Zamień chemię na jedzenie" Julity Bator, to jest właśnie o dzieciach z alergią doświadczenie mamy i opisane wszystko jak wyleczyła dzieci.

Gość gość
Zgadzam się całkowicie! Ta strona to skarbnica wiedzy o ozonie!

Gość irenkass
W leczenie alergii bardzo dobre efekty daje inhalacja. Widać to zwłaszcza u mojej córki. Inhalujemy ją aparatem Alergia Stop. Wcześniej to głównie polegaliśmy na tradycyjnej inhalacji parą wodną ze specjalnymi olejkami. Teraz jest o wiele łatwiej i efektywniej, większość leku się wchłania a nie ulatuje gdzieś w powietrze. Porządny sprzęt, jak do tej pory działa bezawaryjnie.

Gość paulina335
Różne są inhalatory, do wyboru do kolory. Ja chciałam coś lekkiego i mobilnego i taki jest na pewno Sanity Simple. Waży bardzo mało, mogę nawet zabrać ze sobą do torebki jak akurat mam więcej wolnego miejsca. Jest cichy a o to się bardzo obawiałam. Sporo się naczytałam o kompresorach, że potrafią hałasu narobić, ale tutaj pod tym względem dźwięk jest na spokojnie do wytrzymania.

Gość Dankaaaa
Nam się fajnie sprawdza inhalacja aparatem PRO od Sanity. Nie robi większego hałasu, można łatwo wszystko podłączyć i posprzątać na końcu. Solidne części, łatwe sterowanie, także jak trzeba zmniejszyć cząstkę leku, czy podnieść tempo inhalacji to nie ma z tym problemu. Współpracuje z różnymi rodzajami leków, w tym też tymi na alergie, a teraz to będzie u nas w domu temat na czasie.

Gość Selenka77
Ładnie działa inhalator Pro Sanity. Ładnie bo sprawnie. Przy w miarę cichej pracy jest w stanie szybko dostarczyć lek.

Gość gość
warto sobie poczytać o tym na odetchnijspokojnie.pl - wiele przydatnych informacji, ogółem najlepiej walczyc z alergią odczulaniem bo jest to najskuteczniejsze

Gość gość
A jakie odkurzacze stosujecie? Czy są jakieś specjalne dla alergikow? Kuszą mnie te automatyczne jak np Mamibot bo wtedy mozna go wlaczyc nawet 2 razy dziennie. A jak to jest u Was? Czesto odkurzacie?

Gość gość
A wiecie może kiedy jest najlepsza pora na wykonanie testów? Bo chciałam zapisać siebie i mojego synka do Centrum medycyny profilaktycznej, tylko nie wiem czy można robić takie testy zimą czy lepiej na wiosnę, czy to nie ma żadnego znaczenia?

Zerknij sobie tutaj: https://allergoff.pl/, możesz kupić tu produkty które neutralizują alergeny kurzu domowego, takie jak np roztocza, są to na pewno bardzo pomocne praparaty, pomogą ci załagodzić problem, na tej stronce możesz przeczytać więcej na ten temat. Preparaty naprawdę są warte polecenia.