Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adrianna__

Co włożyc na Komunie?

Polecane posty

Gość Adrianna__

Witam. Na początku maja mam komunię kuzyna. Wiadomo jaka jest teraz pogoda.. więc nie oczekuje, że na początku maja będą wielce upały. Dlatego nie wiem co mam założyc, może to głupie pytanie, ale zapytac nie zaszkodzi. Myślałam nad białą koszulą, czarnymi spodniami, szpilkami. Sama nie wiem.

Kochana mam piękny kremowy komplet do sprzednia mogę dać fotki;-) i wystawić na allegro

Gość zawiloscimojejmosci
powiem, najbardziej odpowiednia będzie sukienka do kolana tak troszkę przed kolanko. Super sukienki kupisz w reserved. Jeśli jestes troche posunięta wiekowo (nie obraź się za żarcik) znaczy tak po 40 to moze też być komplet spódnica przed lub do kolana i żakiet z kompletu i ładna bluzka. Osobiscie spodni bym nie ubrała bo uważam że kobiety na uroczystości powinny ubierać się kobieco. Nie zakładaj żadnych satynowych świecących badziewi i ubrań z allegro typu japan style bo to szmelc. Jeśli masz poniżej 40 lat to ładnie Ci będzie w odcieniach mięty, żółtego koloru (ale takiego obecnie modnego, nie takiego neonowoego) a jesli jesteś po 40 to beż lub koral (to coś między różem a czeriwenią taką bladszą). Bez względu na to jak bardzo jestes bogata staraj sie ubrac tak aby nie odciągac uwagi od dziewczynki lub też jej rodziców, w ogóle staraj się nie ubierac tak żeby ludzie w kościele się na Ciebie gapili. Wysokie szpilki, miniówki, przesadne koronki, neonowe kolory, śmieszne toczki, ostry makijaż, długie tipsy sa absolutnie passe. Ja mam większy problem, mój facet idzie na komunie do swojego dziecka i nie wiem jak go ubrać. Podobno na komunie nie chodzi się w ciemnych zwłaszcza czarnych garniturach. A mój ma tylko czarny. Nie kupie specjalnie nowego, bo mu się nawet do niczego innego nie przyda. Na codzień woli sportowy styl. Z drugiej strony jak ogladam w necie zdjęcia z komuni 2012 to mnóstwo facetów miało czarne garniutry

Gość tpgja.
Mysle ze spodnica z wysokim stanem(pasuje do kazdego wieku) i jakas bluzka elegancka i szpilki. Spodnie odpadaja. No i jakas marynarka/zakiet/plaszcz poczatek maj bedzie zapewne jeszcze zimny.

Gość fhhfgfd
Jak dzieci mojego kuzynowstwa miały komunie, to trzy obskoczyłam w garniturach. Taką fazę miałam. Teraz chodzę w kieckach wszędzie. Załóż, to na co masz ochotę w czym się dobrze czujesz. Klasyczne ubranie zawsze w dobrym tonie, czy to spodnie, spódnica, czy sukienka. Mam nadzieję, że pisząc spodnie masz na myśli eleganckie spodnie, a nie dżinsy czy leginsy.