Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Urban fruit

Czy dalibysmy rade sie w UK utrzymac we 4 osoby za 2000 funtow mc netto?

Polecane posty

Gość Urban fruit

Moja mama mieszka od paru lat w Anglii. Pracuje w pralnii za ok.1000 funtow miesiecznie netto. Bardzo sobie chwali. Teraz chce mnie i mezowi zalatwic tam prace. Nie znamy jezyka, ale na miejscu na pewno bysmy sie nauczyli. Nasze zarobki oscylowalyby w okolicach 2000 mc netto, jest nas czworo (ja, maz i dzieci) Czy dalibysmy rade? Mieszkalibysmy w Nottingham. Ja od paru lat nie pracuje, bo zajmowalam sie domem i dziecmi. Maz pracowal na budowach za 4000 zl mc. Mamy tu wlasne mieszkanie w kamiennicy (w Katowicach). Troche mi zal tego zostawiac, ale mama nalega i obiecuje lepsze zycie... Bylismy tam w UK u niej ze dwa rwzy w odwiedziny no i srednio mi sie podobalo (drogie i niezbyt ladne domy, pogoda...)

Gość Urban fruit
To jakie bylyby wydatki na tyle osob w UK, tak przecietnie. Na mieszkanie, rachunki, jedzenie, bilety...? Itd.

Nie mieszkam w Nottingham , więc dokładne nie wiem ile wynajem tam kosztuje ale podejrzewam ze 2 bed flat / house to około 800 miesięcznie , council tax około 120 - 140 miesięcznie ( 10 miesięcy ) , rachunki około 150 - 200 miesięcznie , jedzenie na 4 osoby 100 -150 tygodniowo , no i przejazdy , telefon + inne pierdoly i wyjdzie 2000 miesięcznie .

Gość nie masz co gdybac, tylko
wejdz na strone wynaju mieszkan z Nottingham. Na moje oko skromne mieszkanie na 4 osoby nie zejdzie ponizej 1000, ale tez zalezy, jaka lokalizacja (przejazdy sa drogie) oprocz jedzenia musisz miec na srodki czystosci, rachunki, ubrania, czasem trzeba gdzies dojechac. Angielskie domy sa slabo izolowane, trzeba duzo wydac na ogrzewanie , zwlaszcza, jak masz dzieci.Jesli w Polsce macie mieszkanie i 4 tys to w UK za 2 tys lepszego standartu nie bedzicie mieli

Gość komunikatywny angielski...hm
Trochę kiepsko...Czynsz, gaz, woda, prąd, council tax, tv, internet, telefony, dojazdy, jedzenie...A jeszcze ubrana i reszta...Sorry, ale 2000 na 4 osoby to nie jest dużo i dziwię się, ze w ogóle chcecie tu jechać

Gość farba dulux do lazienek
Ja bym nie wyjezdzala, chyba ze wolisz byc blisko mamy.

Gość A dla trzech osób 2000-2400?
Byłoby ok? Dwoje dorosłych i dziecko.

Gość Mamy 2200
my i nasze dziecko i dajemy rade,nawet spokojnie.