Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość l;oikjugfdfghj

do doświadczonych ...

Polecane posty

Gość l;oikjugfdfghj

jak wygląda badanie położnej? Czy ona wkłada całą rękę? Nigdzie nie ma na ten temat informacji a koleżanka mi to powiedziała. Jestem w 7 mcu ciąży więc chciałabym wiedzieć. Proszę o poważne odp

Gość zxzx
Ale badanie czego? Szyjki czy jak? W czasie porodu czy w ciąży?

wyobraźnia rodzących po raz pierwszy nie zna granic jak ci ma niby włożyc całą rękę bada tak jak lekarz

Gość l;oikjugfdfghj
podobno strasznie to badanie boli... chodzi o badanie podczas porodu. Jak lekarz bada w ciąży to mnie nie boli dlaczegowięc badanie połoznej jest tak bolesne?

Gość lkl bvbcc
???

Gość to je fakt
rekę? buaahahahah

Gość to je fakt
az dwie wkładają jak jest na 10 pALCÓW ROZWARCIE :)

a co w czasie porodu nie jest bolesne ? ale z tą ręką to naprawdę przesada proponuję nie słuchac koleżanek ,bo każdy poród jest inny i nie można sugerowac się czyimiś opowiadaniami

Gość autorce chodzi o to,ze w
czasie postępu porodu co jakiś czas przychodzi połozna i sprawdza rozwarcie badając pacjentkę palcem. boli to bardzo--pamiętam z własnego doświadczenia. szczególnie jak nadchodzi skurcz.

ja jakoś nie mam takich przykrych doświadczeń jeśli chodzi o położną ,a rodziłam 3 razy

Gość tasia216
Sprawdzaja podczas porodu na ile palcow rozwarcie jest.Wiem ze nie powinno sie tego robic podczas skorczy bo wtedy cholernie boli.Mnie sie pielegniarka pytala ,powiedz kiedy bedziesz gotowa i ja mowilam.Wtedy wkladala reke,ale czy cala i jak gleboko to juz nie patrzalam hehe.Bywaly momenty ze probowala i ja w tym czasie dostawalam skorczy ,bo wtedy juz czeste mialam i ona szybko sie wycofywala i czekala na moj znak.

Gość reaktywuję temat!!!
rodziłam i to badanie strasznie bolało.. Zastanawiam się dlaczego... Przecież lekarz jak wkłada palce to nie boli, co więc takiego robią położne, że cierpnie skóra na ich widok w białej rękawiczce? Dodam, że badana byłam zanim zaczęły sie skurcze na dobre i płakac mi się chciało jak się delikwentka do mnie zbliżała, do tego poszło sporo krwi. Tez się zastanawiam jak i co one robią. Może ktos ma namiar na jakiś filmik?

Gość zonaKraka
Mnie położna badała delikatnie, nie bolało ani razu, co najwyżej dyskomfort- chociaż ogólnie w czasie ciąży miałam wrażenie że kobiety-ginekolodzy są mniej delikatne od mężczyzn. "Strasznie boleć" może masaż szyjki który się podobno robi w przypadku braku postępów w porodzie, ale możesz się nie zgodzić. Bada normalnie, jak lekarz... sprawdza rozwarcie.