Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barnaaba

Ile kosztuje e-palenie?

Polecane posty

Gość barnaaba

Ile tak naprawdę kosztuje przejście na e-papierosa? Zestawy z tego co widzę to koszt 200-300 zł. Na jak długo starcza taki zestaw? Co trzeba później dokupować?

Gość yasmineee2434
odpowiem ci choc nie mieszkam w polsce. za swojego e papierosa dalam 55 euro. dokupujesz do tego liquid, ja za 20ml liquidu place 10 euro, na miesiac ida mi 2 buteleczki po 20ml z tym ze ja bardzo czesto go pale. Czyli miesiecznie wydaje na e-palenie 20 euro, gdzie wczesniej koszt normalnych papierosow to bylo 136 euro mc.

Ja za pierwszego epapierosa zapłaciłam trochę bo kupiłam markowy zestaw Ciggera. Ale jestem zadowolona i nie żałuję: żadnych wycieków, picia liquidu itp. Na miesiąc wydaję niecałe 100 zł na grzałki, liquidy itp. Czasem kupuję bazy i aromaty, czasem liquidy oryginalne. Czasem zaszaleję i dokupię sobie nowego epetka lub jakiś parownik. Ale to naprawdę od czasu do czasu przy większej okazji :)

Gość paplitos
yasmineee2434- kartomizer, a dokładnie clearomizer. Wymieniasz... hm, jak będziesz czuła niedobry smak przy paleniu, podobno są sposoby na czyszczenie grzałek, m.in. przepalanie na sucho, ale mi to nigdy nie wychodziło ;) Generalnie poczujesz jak smak będzie paskudny. Mi na jakiś miesiąc. Dużo wydajniejsze jest kupowanie clearomizera który ma wymienne grzałki- wtedy wymieniasz tylko część w środku. Przykładowe ceny: clearomizer "markowy"- 27 zł, grzałki oryginalne na wymianę- 9 zł/szt. A clearomizer no brand, ale od sprawdzonego sprzedawcy, 17 zł, grzałki w pięciopakach po 4,90 zł. Wychodzi niedrogo. barnaaba- takie są ceny na stoiskach na wysepkach w hipermarketach, które sprzedają głównie znane marki. Nie ma co lecieć na najtańszy sprzęt na allegro, ale warto popatrzyć na forum dla e-palaczy i dopytać się czy dany zestaw/sprzedawca jest pewny. Wtedy można kupić taniej. Generalnie ceny takie: już za 100 zł., kupisz dobry zestaw na początek, za 150 nawet lepszy. Za 200 zł, o 300 nie mówiąc, masz dużo lepszy towar niż to co jest oklejone znanym logo. Oszczędnie, za 100 zł masz dwie baterie, w miarę pojemne, dwie końcówki- polecam właśnie clearomizery, ładowarkę usb+przejściówkę na 230V. Nie ma co kupować jednej baterii jeśli jesteś zdecydowany przejść na ep. Jak trafisz na dobry sklep stacjonarny, to na bieżąco sprzedawca wszystko pokaże i da wypróbować. Ja używam ep duuużo, chyba za dużo nawet bo się zachłysnęłam swobodą, od sierpnia mam jeden zestaw, zepsułam sama ładowarkę i tylko to dokupywałam. Czyli 100 zł, plus 25 za ładowarkę, masz 125 zł na pół roku. Do tego końcówki i grzałki wymienne, drugie tyle, może 150 poszło (ceny w odpowiedzi wyżej pisałam). I luquidy- tu masz różnie. Niektórzy zużywają poniżej 1 ml dziennie, ale z tego co na forach czytam, to zwłaszcza jak ktoś przy pracy może e-palić, zużywa sporo więcej. U mnie to jest 2- 3, wyjątkowo do 4 ml dziennie, ale schodzę z zawartością nikotyny co jakiś czas. Płyny kosztują od 20 zł za 10 ml (nie widziałam droższych, ale może są), po- najtańsze jakie kupowałam "smaczne"- średnio w zestawie 8 zł za 10 ml. Można samemu mieszać, kupić bazę z nikotyną i aromaty, pewnie się tym pobawię w przyszłości, to podobno 5-7 zł za 10 ml, pewnie i taniej i drożej można. Czyli załóżmy że przy najmniejszej ilości, czyli ok. 1 ml dziennie, i drogich płynach, wydasz miesięcznie 60 zł, przy najtańszych 27-30. Przy zużywaniu 3,5 ml (czyli dużo) i najdroższych płynach, wydasz miesięcznie 210 zł, przy tanich- 84 zł. Inaczej Ci policzę- mój licznik, który pokazuje mi oszczędności, od 240 dni, pokazał już ponad 1000 zł ktore nie poszło z dymem. Nie zawyżone w żadnym razie, bo fakt że nie dopisywałam np. grzałek, ale od jakiegoś czasu używam tanich liquidów. Tak dla jasności dodam że zaznaczyłam że wcześniej wypalałam ok. 12 papierosów dziennie (a pewnie byłoby coraz więcej), za to płynu zużywam więcej (swoboda w pracy i w domu). Jak na razie jedyny minus- ciężko mi się z e-papierosem rozstać.

Gość katharsisss
Ile kosztuje? To zależy jakie liquidy wapujesz i ile :) Ja płacę różnie. Jak kupuję dobre liquidy: Ciggera, Liqueen czy Blue Mista to płacę więcej, bo zużywam średnio 3 ml dziennie.

Gość barnaaba
A ma jakieś znaczenie jakiś tych liquidów się używa?

Niewielkie jeśli chodzi o użytkowanie epapierosa. Spore jeśli chodzi o smak. Np. samoróbka nigdy nie będzie tak smaczna jak liquid dobrej jakości. Niektore są bardziej gęste inne mniej - te mniej gęste szybciej schodzą :)

Gość barnaaba
Czyli spokojnie można używać tych tańszych? Nic się z epapierosem nie stanie?

Częsciej będziesz musiał grzałki wymieniać. No i smak będzie gorszy :)

Gość barnaaba
To znaczy jak często trzeba by było wymieniać te grzałki? I jaki to jest koszt? i czy łatwo je wymienić?

Gość do wyzej
ile palilas lat? ile papierosow dziennie?

Gość gość
Zależy od tego jakich liquidów używasz oraz gdzie je kupujesz, na www.e-fajek.pl znajdziesz bogatą ofertę liquidów, e-papeirosów, dodatków oraz akcesoriów związanych z e-paleniem. Mamy też liquidy z krótszym terminem ważności dzięki temu można je nabyć taniej nawet o 50%.

Gość markonio
O wiele mniej niż klasyczne fajki, ale bardziej tutaj chodzi o zdrowie i ten zapach. Później sam człowiek widzi co robił otoczeniu papierosami. Inna sprawa - można trafiać na promocje. Moje liquidy Vilt kupowałem dziś taniej o 1/3 - tylko nie wiem jak długo mają obowiązywać ceny. Ale zapas zrobiłem.

Gość pajanek
Mnie e-fajki wychodzą w zasadzie dwa razy taniej, tym bardziej po tym jak mi obniżyli stawkę za liquidy VIlt. Palę malinowe. Papieros to Vilt Basic. Ogólnie nie chodziło o same oszczędności, ale również o wiele innych kwestii.

Gość gość
Jak dla mnie trzeba najlepsze liquidy (i do tego w przystępnej cenie :) ) vogell.pl