Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mama mama

5 miesiecy - biegunka

Polecane posty

Gość mama mama mama

Czy którs mama podawala 5 miesiecznemu dziecku przy biegunce orsalit? Może rozpuszczal ktoś go w mleku?

Gość onabezogona29
orsalit z wodą a także ORS 200 hippa-kleik marchwiowo ryżowy

Gość mama:)))))))))))
Ten płyn nawadniający nie ma ograniczeń wiekowych, spokojnie nawet noworodkowi możesz go podawać. Ja dla swoich dzieci zawsze rozpuszczam saszetkę w wodzie, wtedy orsalit jest dużo skuteczniejszy, najlepiej by było gdybyś właśnie tak zrobiła.

Gość mama mama mama
Wiem ze w wodzie się rozpuszcza, ale w mleku lepiej by wypila. Podawal ktoś tak? Działał wtedy?

Gość mama:)))))))))))
To spróbuj podawać córce płyn łyżeczką, możesz troszkę schłodzić wtedy lepiej smakuje. Jak chcesz dziecko odpowiednio nawodnić to rozpuść go w wodzie, możesz jeszcze przecież dokładniej doczytać na stronie produktu www.orsalit.pl

Gość mama mama mama
dzięki, ładnie już je z łyzeczki może akurat sie uda!

Gość malinowa Katarina
Mój synek miał pół roku jak pierwszy raz podałam mu orsalit, doradził mi go pediatra na wizycie, po całonocnych wymiotach Tomka. Saszetkę rozpuszczałam w schłodzonej, przegotowanej wodzie i podawałam mu płyn łyżeczką. Płyn uchronił nas przed dożylnym nawadnianiem w szpitalu, jestem bardzo zadowolona z jego działania. Od tamtej pory mam go zawsze w domu pod ręką.

Gość misiamarysia
też podawałam córce orsalit, ale należy go rozpuszczać w wodzie, w mleku raczej nie. nie smakuje najlepiej ale pomaga. jest tez hippa ors 200, do kupienia w aptece.