Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maliczetta

Pytanie do mam o kaszel - czas jego trwania:/

Polecane posty

Gość maliczetta

Witam! Piszę o radę doświadczone mamy. W zeszły piątek poszłam z synem do lekarza ponieważ bardzo mocno kaszlał (mokry kaszel) Pani doktor osłuchała - czysto, gardło czyste, brak temperatury - kazała podawać tylko flegaminę, wit. C i lipomal - mały niby ma przeziębienie. No ale w poniedziałek poszłam znowu bo kaszel jak był tak był i w dodatku z odruchem wymiotnym:/Doszedł też katar. Okazało się,że osłuchowo czysty ale migdały powiększone i dostał antybiotyk - CECLOR + dalej flegaminę. Dzisiaj podałam 6 raz i poprawy nie widzę - dalej jest katar i kaszel. Nie wiem jak gardło - nie znam się. I moje pytanie - iść znowu do lekarza? Czy poczekać do końca antybiotyku (jeszcze 9 dawek) Temperatury nie ma, szaleje jak zwykle tylko ten masakryczny kaszel i katar (raz mniejszy raz większy). Nie wydaje mi się by to była alergia. Czy kaszel może być tak uporczywy i długi??? Jak to jest?

Gość oj tammmm oj tam
Ja bym jeszcze poczekała kilka dni.

Gość fdfdfdfdfdfdfdf
Kaszel może trwać do dwóch tygodni nawet... Może nacieraj dziecko pulmex baby rano i wieczorem to powinno szybciej zejść.Poczekaj do jutra jak ten odruch wymiotny przy kaszlu dalej się będzie utrzymywał to idz do lekarza

Gość feerfer
W tym roku zaliczyliśmy i zapalenie oskrzeli, i płuc, i dowiedziałam się m.in. że kaszel przy nadreaktywności oskrzeli może trwać do około 6 tygodni.

Gość anka hj
jak migdały są powiększone to nie daje się antybiotyku, bo jest to wirus, ale jak jest nalot na migdałach to i owszem lekarze chyba dają na wyrost antybiotyki, a organizm się osłabia

Gość anka hj
kaszell wirusowy po zakończeniu choroby moze trwać do 4 tygodni i zazwyczaj tak jest

Gość ,,,,,,,,,
...

Gość maliczetta
Tak też radzi moja mama - mały nie wygląda na chorego - nie ma objawów oprócz kataru - dziś lżejszego i kaszlu. Kaszel ciągle mokry i taki "głęboki". No nie wiem.....W sumie kaszle już 10 dzień a 3 od podania antybiotyku. Mam w domu Clemastinum w syropie i kusi mnie żeby podać i sprawdzić czy to nie jakiś kaszel alergiczny ale boje się testować na dziecku:/ Z resztą wątpię w alergię bo w domu wszyscy przeziębieni więc i on też złapał.

Gość yfsgjnbh
Pulmex baby przy mokrym kaszlu i katarze, no gratuluję... :O

Gość maliczetta
Jezu....parę tygodni? Odruchu wymiotnego już nie ma - to duży plus. Ale sam kaszel - bez zmian:/ Migdały powiększone i czerwone gardło więc przepiała antybiotyk:/

Gość maliczetta
Czyli wasza rada - poczekać jeszcze parę dni i wtedy jeszcze raz iść do lekarza? Znając życie to zmieni tylko antybiotyk:/

mój tak kaszlał przez miesiąc, doatawał syropy ,dwa razy miał stawiane bańki i zero reakcji aż dostał 42st i podałam antybiotyk który wreszcie zadziałał a że taka sytuacja powtórzyła drugi raz pediatra skierował mnie do alergologa który przepisał montelukas w granulkach i mały brał to przez pół roku i od czasu jak zaczął to brac minął rok i nawet kataru mnie miał a w domu mam starsze dzieci które były chore w tym czasie i sie nie zaraził

Gość anka hj
powtarzam, powiększone migdały i to czerwone gardło to wirus, antybiotyk pomoże, owszem, ale choroba wróci ze zdwojona siłą później, zobaczysz oczywiście jak juz mu dajesz ten lek to daj do konca, ale radziłabym staranniej wybierac lekarzy dla dziecka zwłaszcza a kaszel moze tak długo trwać, napisałam może, a nie musi

Gość anka hj
jeśli osłuchowo czysty oczywiscie

Gość frutka ****
yfsgjnbh -> zanim kogos skrytykujesz to poczytaj ulotke,pulmex baby stosuje sie przy kaszlu i katarze:)) "Wskazania: Nacierania do stosowania u niemowląt powyżej 6 miesiąca życia i małych dzieci w chorobach górnych dróg oddechowych, przebiegających z katarem lub kaszlem (przeziębienie, grypa, zapalenie oskrzeli, zapalenie gardła). U dorosłych i dzieci powyżej 7 roku życia preparat można także stosować do inhalacji. "

Gość frutka ****
moja córka przez 2 tyg miala kaszel i katar.poczatkowo był suchy ale po kilku dniach podawania dexa pico zrobil sie mokry wiec zaczelam podawac wykrztusny przez 10 dni i przeszlo,osluchowo tez byla czysta .

Gość maliczetta
Zajrzałam teraz synkowi do gardła i jest czyste - moim zdaniem ok. Więc po co ten antybiotyk to nie wiem:/ Słuchajcie a co myślicie o bactrimie?Czy jest na receptę?Z tego co tu sobie czytam to dobry i skuteczny lek i nie antybiotyk.

Gość maliczetta
Może panikuję ale niestety tak mam:) Dobrze to poczekam do poniedziałku - jak kaszel nie przejdzie - pojde znowu - zobaczymy co lekarka wymysli.Albo od razu pojde do innego lekarza. Troche sie uspokoilam bo skoro kaszel MOZE tyle trwac to nie powinnam panikowac

Gość moja córka
lekarze za dużo przepisują antybiotyków ale często mamy same chcą antybiotyk . Moje dziecko ma 2 lata i od 3 dni miała katar i kaszel . Wczoraj poszłam z nią do lekarza. Pani doktor powiedziała ze ma czarowne gardło ale osłuchowo jest czysto i odrazu mówi ze nie zapisze antybiotyku.Wiele mam jest oburzonych ze nie chce zapisać antybiotyku .

Gość anka hj
na nasze czerwone gardło nigdy antybiotyku dziecko nie dostało, zawsez mówie, że sie wybroni

Gość anka hj
lekarz mówi, nie ja, bo napisłam jakos nieskładnie