Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zirytowana synowa

niezręczna sytuacja

Polecane posty

Gość zirytowana synowa

Chciałabym się poradzić w kwestii tego jak postępować z teściową.. Moja teściowa jak dla mnie jest bardzo miłą i sympatyczną kobietą.. Problem tkwi w tym, że wykorzystuje mój brak asertywności w stosunku do niej. Często potrzebuje pieniędzy i to nie dlatego, że jej brakuje na podstawowe rzeczy tylko dlatego, że jest niegospodarna. I wówczas zwraca się z prośbą do mnie o pożyczkę, gdyż wie, że mój mąż jest nieskłonny do dawania jej pieniędzy. Do tego zawsze chce, abym utrzymywała to w tajemnicy przed mężem. Przecież jak ja mogę nie mówić mu o takich sprawach. Mama męża stawia mnie w patowej sytuacji. Bo czasami naprawdę chciałabym jej pomóc (oczywiście wtedy gdy rzeczywiście wydatek ten jest dla niej konieczny), ale na pewno nie w tajemnicy wielkiej przed wszystkimi. Rozmawiałam o tym z mężem i on już kilka razy z nią dyskutował na ten temat. I nic z tego nie wynika, bo rano znowu miałam telefon od teściowej.. Wymiękam już z tą kobietą.. Jak w miarę delikatnie zakomunikować jej, że nie życzę sobie, aby dzwoniła do mnie w takich sprawach?

Gość niezręczna sytuacyja
zawsze odpowiadaj: zapytam się męża, to jego kasa. ;)

Gość to napisz jej list krotki
mily, ale stanowczy. Ze bardzo chetnie jej pomozesz jak gospodarowac budzetem domowym, ale niestety nie mozesz pozyczac jej pieniedzy. Ze za kazdym razem masz pozniej konflikt z mezem, a ze nie chcesz byc wobec niego nielojalna, wiec bardzo Ci przykro, ale zeby nie prosila cie wiecej o pieniadze bo stawia Cie w niekonfortowej sytuacji i wywojuje konflikty miedzy toba i mezem

Gość zirytowana synowa
Dzięki za porady. Przede wszystkim to muszę się zebrać na odwagę i w końcu porozmawiać na spokojnie z teściową.

Gość millinn
Powiedz,że maż się skapnął i zrobił Ci awanturę i nie chcesz się z nim kłócić ;-) Niech z nim sobie takie rzeczy załatwia,a skoro on pewnie się z z nią nie cacka ;)