Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fikau perpeko

Jak możecie dawać kostki rosołowe i vegete?

Polecane posty

Gość fikau perpeko

To jest sama chemia i strasznie niezdrowe na nerki. A potem się dziwicie,że macie chore dzieci.

Gość mozna mozna
wiekszosc chorob to tendencje dziedziczone, wiec nie pierdziel bo gdzies ci dzwoni a nie wiesz gdzie w erze tak zanieczyszczonej, jaka mamy, przy chemii ladowanej wszedzie, w tym takze (o ironio) w eko jajeczka, warzywka i miesko, kwestia pojawienia sie chorob nie zalezy od vegety

Gość wypraszszam sobie
Następna głupia z tą zdrową żywnością

Gość nie wiem czy wierzyć
Normalnie... Otwieram szafkę, wyjmuję kostkę z pudełka, odwijam ją z papierka i wrzucam do zupy. Spróbuj, to nic trudnego. Na pewno sobie poradzisz. ;)

Gość załamana mama z hpv
normalnie 😠

Gość kawalalakas
powiem więcej - wyobraź sobie, że moje dziecko lubi parówki!

bzdury bzdury i jeszcze raz bzdury. Vegeta była używana 20 lat temu! A ty myślisz, że teraz w soli i pieprzu nie ma chemii? Ja używam kostek rosołowych do zup mrożonych :D i Ziarenek Smaku do rosołu. I żyje. Mało tego. Jako dziecko, czyli jakieś 18 lat temu wyjadałam vegete palcem i co? Z nerkami nie mam problemu. Nic mi nie jest takiego. A te choroby, które mam nie są związane z vegetą, czy kostkami rosołowymi... Z drugiej strony: Moja teściowa mieszkała na wsi, mieli swoją krowę, kury i wiadomo jak to na wiosce ponad 20 lat temu... A więc mój mąż jadł wszystko ekologiczne. I co? Jako dziecko przeleżał dłuuuugo w szpitalu właśnie z powodu nerczycy. Więc nie pieprz bzdur.

Gość dzieubekkk
kiedys uzywlalam teraz nie , wole ugotowac rosól na kosciach skrzydełkach z kaczki a potem zrobic z tego zupę...

Gość ciekawe co gorsze?
Autorko a niby w czym ta vegeta taka zła? bo glutaminian sodu zawiera? jedź do chin-piękny kraj, ludzie długo żyją. a w każdej restauracji czy w ulicznym straganie mają gigantyczny pojemnik z glutaminianem sodu,to niemal najważniejsza przyprawa u nich. a niby kurczak lub panga na kobiecych hormonach lepsza? albo kiełbasa z padliny? Ja akurat w ogóle nie jem mięsa, zupy gotuję na warzywach. najlepszym źródlem białka są raki,homary które jemy zamiast mięsa.

Gość xrhcnfm8
Jezuuuuu weź się koorwa zajmij swoim życiem pusta tępa babo a nie wpierdaaalaniem w cudze gary... Nie masz większych zmartwień debilko ?

Gość No jak to jak ?
Szybko, póki zupa gorąca aby się dobrze rozpusciła vegeta jak i kostka rosołowa :classic_cool: