Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łokuuurde

jak można przytyć w ciąży 30 kg??

Polecane posty

Gość łokuuurde

nie wyobrażam sobie tego... jestem w 5 miesiącu i z trudem przytyłam 4 kg...

Gość Czerwcowa_ Mama
Ja kończę 7 i przytyłam 3kg. Każda z nas inaczej znosi ciąże i sama końcówka może przynieść różne niespodzianki. Tak więc nie dziw się tylko kontroluj wagę bo masz jeszcze 4 miesiące i możesz za 2 miesiące napisać, jak to się stało że mam na plusie 15kg już?

dokładnie! ja na początku chudłam a potem po 4 kg na miesiąc! i teorecztycznie do wizyty w grudniu było 12 na plusie, ale na wizycie w styczniu już było na plusie kolejne 9! ale miałam stan przedrzucawkowy i to był pierwszy jego objaw.

Gość millinn
Do ósmego miesiąca ciąży przytyłam 9 kg. Skończyło się na 15 kg. Nie chwal dnia przed zachodem słonca,pod koniec apetyt atakuje z ogromna siłą.

Gość nie miałam wpływu
na tycie. czy byłam na diecie, czy nie byłam, to kilogramy przybywały w zawrotnym tempie. ale schudłam w ciągu 2 miesięcy bez ćwiczeń a żarłam sporo.

i mam koleżankę, która NIGDY nie miała problemów z sylwetką, wiecznie chuda jak patyk a jadła dużo i nie zdrowo. W ciąży 30 kg.

Gość łokuuurde
tak ale ja jem od 2 miesięcy baaaardzo duzo, na poczatku niewiele owszem. Ale no jem ciągle, tylko że dużo warzyw i owoców, nie jem za dużo tłustego, czasem jakieś chrupki czy cukierki wiadomo no ale ludzie....

Gość masz jeszcze 4 miesiace
autorko takze jak ktos wyzej napisal "nie chwal dnia..." mozesz jeszcze duuuuuzo przytyc do konca ;)

Gość millinn
Moja znajoma przytyła 45 kg,a nosiła przed ciążą rozm XS. Nie jadła dużo.Hormony.

Gość łokuuurde
no tak tak, wiem. Po prostu myślałam, że to kwestia zaniedbania. Nastraszyłyście mnie troszkę hehe.

Gość kkkllll
ale co wy mówicie 10-15 kg, to norma...ale nie 30 kg!

Moja mama 25 kg. Zaczynała z wagą 50 kg skończyła 75. Dziecko 4 kg (mój brat) . Po ciąży od razu ważyła 54 kg resztę szybko zgubiła. Nie wszystko zależy od tego ile się je...Mama miała zatrucie ciążowe i była tak spuchnięte i pełno wody zatrzymało jej się w organizmie.Ja przytyłam też dużo...18 kg (hormony tak na mnie zadziałały). Jestem prawie 2 miesiące po porodzie i zostały mi 3 kg do zrzucenia.

Gość kkkllll
czasem to zaniedbanie, jedzenie wszystkiego w dużych ilościach...czasem skutek jakiś problemów z ciążą.

Gość dgsdgsdgs
ja niesetety ale od 4 miesiaca wyżerałam, pól lodówy w nocy i plakałam pod lodówką z głodu i niewyspania. piernik mnie budził o 3.30-4.10 codzien i głód że przy łózku cukierki! plakalam taki głód, a jak poszlam do miasta i bylam glodna po drodze to jadlam po 3 pączki. plakalam z glodu.natychmiast!!!!!!!!!!!!!!!nie bylo zaraz zostalo mi 18 po porodzie teraz chudne dopiero. 33kilo przytylam.wczesiej chudzina bylam 60kilo wazylam przy wzroscie 175

Gość dgsdgsdgs
a dzieciak wazył 5:( przed porodem w szpitalu zjadlam po sniadaiu szpitalnym 10kajzerek mimo przestrogi nie jedz na poród:( i tak zrobili cesarkę

Gość b.e.a.t.a
Hormony albo niektorym kobietom tak metabolizm zwalnia na czas ciazy, wszelkie nadwyzki kalorii odkladaja w zapasie na czas karmienia piersia. Kiedys, 100 lat temu i dawniej bylo to nawet praktyczne.

Gość łokuuurde
no ja też jestem głodna ale bez przesady

16:47 [zgłoś do usunięcia] łokuuurde no tak tak, wiem. Po prostu myślałam, że to kwestia zaniedbania. Nastraszyłyście mnie troszkę hehe. ooooooooooooooooo no tak, wie, ale myślała co innego... gdyby głupota bolała szybko by jedna z drugą kretynką mądrzały

Gość dhdhndjs
Nie oceniajcie,ja przytylam 30 kg z czego zanim wyszlam ze szpitala po porodzie zgubilam 18 tyle mialam wody,pozostale 12 w 4 miesiace mi spadlo,a najlepsze ze po tych 30 kg nie mam ani jednego rozstepu oraz obwislej skory

Gość łokuuurde
a Ciebie coś boli, że przyczepiasz się do wypowiedzi zamiast odpowiedzieć na pytanie? Wiem było odpowiedzią na to, że i mnie może spotkać to, że przytyję nawet przez hormony lub wodę w organizmie. Myślałam, że...- było do sposobów odżywiania. Zadowolona?

Gość ja wcale tak duzo
nie jem. Jestem w 22 t.c. i jestem 6 kg na plusie. Nogi, pupa, wsyztsko wygląda jakwyglądało przed ciąza po prostu mam duży brzuch, który było juz widac w 10 t.c. Koleżanka przytyła 30 kg w ciąży, bo po prostu była ciągle głodna. Rozumiem ja bo sa dni, że nie chce mi sie dużo jeśc np. dzisiaj zjadłam 2 kanapki, 1 jabłko i 2 talerze zupy jarzynowej, a sa dni gdzie naprawde jestem głodna i co? mam sie głodzić? ma mi w żołądku burczeć? musze się wtedy najesć. A wcale nie jem niezdrowych rzeczy bo mam w ciazy ochote na zupki warzywne i ogolnie warzywa i owoce.

juz ci laski odpowiedziały na pytanie, a ty dalej swoje - podziękuj im ładnie i idź się módl, żeby ci się coś gorszego nie przytrafiło niż zbędne kilogramy

Gość kjmnhgbfvdcsxaz
Autorko ile ważysz i przy jakim wzroście?

Ja przytyłam w ciąży baaardzo dużo. Zaszłam w ciążę z wagą 72 kg, a w dniu porodu ważyłam 104! Teraz ważę równo 70 kg. Dodam że jestem wysoka bo mam 175cm. Jeszcze w 7mym miesiącu wyglądałam normalnie, a w dziewiątym już wyglądałam jak balon! Głód złapał mnie 3 tyg przed końcem ciąży i wtedy jadłam jak oszalała. Nie miałam wpływu na moją wagę, po prostu szła do góry. Musiałabym się zagłodzić żeby nie tyć. Nie wiem jaką będziesz miała ciążę więc nie komentuj. 4 miesiąc ciąży to jeszcze nic nie mówi. Każdy jest inny i każda ciąża jest inna.

Gość hmmmmmm ????
od 6 tc do 16 wymioty kilka razy dziennie i chudłam 5 kg . Później wszytko wróciło do normy i wreszcie mogłam normalnie jeść. Przytyłam 18 kg. Najwięcej 8 i 9 miesiącu .

Gość millinn
Natkaaa, własnie pisałam,ze nie ma co chwalic dnia przed zachodem słonca ;))) Tez mi dobrze szło do 8 miesiąca hehe

Gość łokuuurde
zawsze przyjdzie ktoś, kto się musi przyczepić o najmniej istotną kwestię:o ważę 58 kg przy wzroście 165cm

Gość łokuuurde
no właśnie, ale ja zawsze byłam dość ''drobnej'' budowy i nigdy nie przytyłam więcej niż 65kg. Tym razem też tyję tylko w brzuchu, wszystko inne jest jak przed ciążą. No nic, pożyjemy zobaczymy ;) ważne, żeby dziecko było zdrowe, z resztą można dać sobie radę.

Gość DAM WAM DOBRA RADE
jak jestescie niesamowicie glodne, to z mojegeo doswiadczenia wynika, ze organizm domga sie białka !! kiedy mam takie napady, ze zjem pol lodowki a dalej chodze glodna, wystarczy ze zjem porcje miesa i mi przechodzi. Czesto pije tez maslanke i kefir , wtedy ni chodze glodna.

Gość łokuuurde
i ja nie chciałam tutaj nikogo urazić. Po prostu się zastanawiałam jak to jest możliwe, to moja pierwsza ciąża i nie zagłębiałam się w temacie tycia, nigdy nie miałam też specjalnego doświadczenia z ciężarnymi kobietami więc zapytałam. A ktoś tu na mnie naskakuje..