Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łokuuurde

jak można przytyć w ciąży 30 kg??

Polecane posty

Gość DAM WAM DOBRA RADE
w pierwszej ciazy do 4 miesiaca chudlam, mialam na minusie 4 kilogramy,Pozniej zaczelam odrabiac i w efekcie skonczylam z waga 65 kg ( startowalam z 53). Po porodzie wazylam 60 kilogramow i nigdy z tej wagi nie zeszlam, wiec jednak obzeralam sie i poszlo mi w tluszcz wszytsko.\ Tym razem bardziej sie pilnuje, jestem w 6 miesiacu i na plusie mam 3 kilogramy.Uwazam, ze i tak za duzo bo moje dziecko wazy ledwo pol kilograma wiec gdzie sa te 2, 5 kg ? w tylku :P

Gość przecież te kilogramy
to nie tylko dziecko lub tłuszcz, ale też łożysko, wody, krew, cycki, opuchlizna.

Pewnie, ze mozna. Nie wiem, jaki mechanizm tym steruje, ale moje dwie ciaze z corkami zakonczyly sie z prawie 30 kg na plusie, zrzucilam wszystko z nadwyzka, trzecia ciaza z synem 15 kg, wracajac z porodowki z plaskim brzuchem i w ubraniach sprzed ciazy, to bylo 7 lat temu. Teraz jestem w 17 tygodniu z czwartym i 2kg do tej pory i wiem, ze najgorsze przede mna. Nie ma reguly, nawet u tej samej kobiety kazda ciaza jest inna. Staram sie jesc zdrowo, ale czasem mam smaka na cos slodkiego, albo glod potrafi obudzic mnie w srodku nocy. Na silownie chodze 3-4 razy w tgodniu, duzo spaceruje, a waga bedzie szla do gory, mimo wszystko.

jedna się oburza na kobiety rodzące ok. 40, druga na niezwyke imiona, trzecia na kilogramy, ile można czytać tych idiotyzmów? jesteś w 5 mies. i naprawdę nic jeszcze o ciąży nie przeczytałaś?

Jesli myslisz, ze Twoje dziecko wazy pol kilograma, a Ty przybralas 3 i reszta wagi poszla w tylek, mierz sie kobieto, i kontroluj pomiary:) Dopoki dupa i uda nie "rosna", nie tworzy sie cellulitis, wszystko zejdzie zaraz po porodzie. Musisz brac pod uwage lozysko , plyny, biust, i to w jakim tempie rosnie twoj brzuszek.

Gość za halo w morde walą
a gdzie Ty masz oburzenie? bo ja widzę zwykłe pytanie:o wyzwałam kogoś, obraziłam? czy co?

Gość bylam w rossmannie
tak, tlumaczcie sie problemami w ciazy :o wiadomo ze czasem tycie jest zwiazane z jakimis komplikacjami ale wtedy wychodzilo by na to ze co druga ma komplikacje bo co slysze to tyja ponad norme ludzi otyli nie w ciazy tez sobie tak tlumacza, ze geny, ze sklonnosci, ze choroba, tymczasem wiekszosc nadwagi jest spowodowana zlym stylem zycia :o

Gość doswiadczona8373142
Można i nie ciesz sie bo ja w 5 miesiacu tez miałam tylko 3 kg na plusie a do 9 msca przybyło mi jeszcze 24 pomimo tego, ze wcale sie nie obżerałam ;];] Moj wzrost 169 waga przed ciąża 52 kg. w 9 mscu 79 kg . po ciaży waga 52 kg bez odchudzania :) WIEC MOZNA

Gość doswiadczona8373142
a i ciaza przebiegała prawidłowo :) dziecko 3700

Gość pennyyy
ja zaczynam 4m i 4kg na plus. aż się boję co będzie potem :/co 2h jestem godna