Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aveiro

Czy w Polsce bycie bogatym to grzech ?

Polecane posty

Gość vvbbjjknn
Monday morning kurwiszonie powinnaś zasmakować prawdziwej biedy wtedy inaczej byś szczekała głupia pizdo Wspomagasz czasem ubogich?

Gość Degyijgfcx
Jak w ogole mozna odprowadzac podatek z pensji 1500 zlodzieje, ?

Gość Degyijgfcx
Nie zmuszacie nikogo, wykorzystujecie zmuszonyxh przez biede, cwaniaczki w bialych rekawiczkach

Gość ach monday morning
wolę pomagać zwierzętom, one przynajmniej potrafią okazać wdzięczność

Gość też 25 lat :)))
w Polsce wiele rzeczy to grzech- być zadowolonym z siebie to grzech, cieszyć się z sukcesu to grzech, korzystać z życia to grzech, mieć łatwe, proste i dostanie życie to tez grzech. Dozwolone jest tylko malkontenctwo, chamstwo, szukanie winy wszędzie tylko nie w sobie i obrzucanie wyzwiskami wszystkich, którym się lepiej powodzi. i też wolę dać kasę na zwierzęta, bo wobec biednych nie poczuwam się żadnych zobowiązań. niech się wezmą do zdobywania kwalifikacji i do roboty, to może kiedyś będą mieli, tyle co ja.

Gość Degyijgfcx
Nie mial byc co na dupe zalozyc gdyby nie ci pogardzani przez ciebie biedni, cwanikujecie i dziwicie sie ze waa ludzie nienawidza

Gość Degyijgfcx
Czemu waa to tak boli w takim razie, idz pozapieprzaj za chociaz 3000, zobaczysz jak to jest, widac ze nigdy nie byliscie biedni, a ten watek jest tylko po to zeby sie podroczyc bo tylko tyle potraficie

Gość Degyijgfcx
Oh jaki ja jestem biedny bo mam forse auuuuuuu

Gość Degyijgfcx
Zaloz se jeszcze ogrodzenie pod napieciem wokol swojej hacjendy

Gość aveiro
Degyijgfcx, a z głową wszystko w porządku? Chyba znów nie wziąłes/wzięłaś lekow.....

Gość ach monday morning
Człowieku, mój ojciec ciężko pracował fizycznie, nic nie dostałem za darmo, więc nie wciskaj mi głodnych kawałków ale nigdy w moim domu nikt nie mówił, że jestem skazany na nędzę, jeśli nie będę kradł, mówili ucz się póki możesz, bo nic innego nie możemy Ci dać, wymagaj od siebie i zapieprzaj póki jesteś młody, to będziesz miał kiedyś lepiej niż my, jeśli będziesz Twoim dzieciakom wciskał, że w tym kraju wszyscy kradną, a uczciwi żyją w nędzy, to skończy tak samo jak ty

Gość Degyijgfcx
Chyba ty, wwz se wiagre bo jak bedziesz ruchal biedne laski?

Gość Degyijgfcx
Dobra nie pierdol ze to z lenistwa ludzie sa biedni, niewolnicy to tez smierdzace lenie tak? Nie padali ze zmeczenia w polu bawelny? Jeden po studiach bedzie zarabial 40000 a inny chociaz ma studia to gowno zarabia

Gość Degyijgfcx
I tak was zjedza robaki jak wszystkich

Gość aveiro
Degyijgfcx, z Tobą jednak coś nie tak. Weź popracuj nad opanowaniem agresji.

Gość wkurwiony do cna
Nigdy nie zazdrościłem bogatym, nie w ogólno pojmowanym u nas sensie " a żeby ci się chata spaliła, a żebyś zczezł". Jestem przed 40-stką. Pracuję, zapieprzam po 12h dziennie, bez urlopu od pięciu lat, i bez zapłaty za ten urlop, bo jak słyszę "ciężkie czasy". Zarabiam tyle, że stać mnie na ubogie, proste życie. Odkładam każdy grosz żeby w końcu kiedyś wybudować mały własny domek. Nakładłem żonie i córeczce do głów, że kiedyś to nastąpi, ale ja już kurwa nie mam sił. Córeczka, która już nie jest córeczką bo dorasta i wyrasta na córkę jeszcze we mnie wierzy, a żona trwa ze mną w tym marzeniu ale chyba już traktuje to wszystko z przymrużeniem oka. 50tys. - tyle trzeba. Gówniana kasa, tyle co nic. Ale poza moim zasięgiem. Nie jestem w stanie jej zarobić, bo to co odłożę w tym długim czasie, traci na wartości i jestem w punkcie wyjścia. Do kogo mam mieć pretensje? Do ustroju? Do siebie? Chce mi się tym wszystkim rzygać. Chyba nie będzie własnego ogródka i pieska o którego dzień w dzień pyta moje Kochanie. Fajnie być bogatym. Szkoda tylko, że ci bogaci nie potrafią tego docenić. Heh, pierdolone życie

Gość urzędnik niewielki
Tylko co to znaczy "bogaty"? Mnie niektórzy uważają za bogatą, ja z kolei uważam, ze bogaty to jest taki ktoś, to jest na liście Wprost - 100 najbogatszych Polaków.

Gość Degyijgfcx
W dupie mam twoje porady, moj znajomy zmarl na wylew 40 lar, bo zapieprzal dzien i noc zeby jego szef wygral przetarg, za marne 4000 msc, gardze wami bogacze

Gość aveiro
A ja mam w du..ie Ciebie i Twojego znajomego. Nie umiesz normalnie dyskutowac, awantuarujesz się i obrażasz. Nic nie osiągniesz w życiu z taką postawą.

Gość wkurwiony do cna
Ja nie wyobrażam sobie być bogatym. I nie wiem nawet czy chciałbym być. Ale chciałbym żyć i pracować bez stresu i realizować skromne, podstawowe założenia, marzenia. Tylko w tym kraju tak się nie da. Nie zaliczam się do nieudaczników. Osiągam cele. Tylko na te cele braknie mi czasu i zdrowia.

Gość Degyijgfcx
Spierdalaj slow brak normalnie, postawa jak zwykle jest wazniejsza od ludzkiego zyxia

Gość Degyijgfcx
90 % biednego spoleczenstwa was nie cierpi, bogacze to cena waszego bogactwa bye

Gość aveiro
A gdzie, Ty geniuszu, napisałam (jestem kobietą - to tak w kontekście "ruchania lasek") że jestem bogata?

Gość aveiro
A tak nawiasem mówiąc, to temat jest zaczerpnięty z forum gazeta.pl Wklejam, by niektórzy tu obecni zobaczyli sobie jak można kulturalnie dyskutować: http://forum.gazeta.pl/forum/w,20012,143775286,143775286,Czy_bycie_bogatym_to_grzech_.html

Gość wkurwiony do cna
Ja zawsze szedłem i idę przez życie z podniesioną głową. I tego nauczyłem swoją rodzinę. Być dumnym. Pracuję w branży, w której codziennie mam styczność z różnymi ludźmi, również z bogatymi, bardzo bogatymi. I mam ich szacunek. Ale boli mnie to, że człowiek nie jest w stanie spokojnie żyć, planować i spełniać marzenia. Po prostu nie urodziłem się w tym miejscu i w tym czasie.

Gość wkurwiony do cna
Czym jest bogactwo? Jaka jest definicja bogactwa? Czy bogatym jest krezus, który nie liczy się z niczym bo na wszystko go stać i umiera po długiej chorobie w zapomnieniu, czy zwykły człowiek, który ma miłość i szacunek rodziny, żyje skromnie ale jest zdrowy, szanowany, cieszy się małymi, nieistotnymi rzeczami, na które ten bogaty nie zwraca najmniejszej uwagi? Tym się pocieszam i brnę nadal, chociaż czasami chcę dać za wygraną...

Gość chcę autko
A nie możesz po prostu spełnić żony i córki tych małych marzeń, wakacje, psa? Może te pieniądze co masz odłożone podziel na pół i połowę dasz córce na jej mieszkanie (kiedyś w przyszłości), a drugą lepiej zostaw dla ciebie i żony jako zabezpieczenie na starość bo ja osobiście w ZUS nie wierzę.

Gość wkurwiony do cna
HE he. Wakacje kiedyś może nadejdą. Pieska w ciasnym mieszkanku nie mam serca trzymać. W ZUS również nie wierzę. Jak dotrę przedwcześnie do mety to wtedy będzie wymarzony domek z mojego ubezpieczenia, ale beze mnie (One o tym nie wiedzą)

Gość urzędnik niewielki
Wkurwiony, co jeszcze nam zaserwujesz w ramach ckliwej bajeczki? :)