Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prazynka_87

dziecko w szafie

Polecane posty

Dziś mama opowiedziała mi historię o kobiecie która z nią pracowała. Kobieta ta była w ciąży - chodziła do pracy i ściskała swój brzuch , maskowała go . Koleżanki z pracy chciały podpytać , czy jest w ciąży ( czego nie udało się juz w pewnym momencie ukryć ) ale babka niechętnie odpowiadała na pytania , uniakała rozmów na ten temat. Po kilku dniach przyszła do pracy bez brzucha. I nic. Cisza. Sytuacja ta się powtórzyła. Zaniepokoiło to naczelniczkę i pewną księgową , które zmusiły ją ( nie wiem jakim sposobem ) do wizyty u lekarza . Wynikła kłótnia , ale w końcu kobieta poddała sie badaniu u ginekologa który stwierdził , że przeszła dwie ciąże ( podobno kobieta chciała przekupić lekarza pieniędzmi aby to utaił ) . Do domu tej kobiety wybrała się policja, która znalazła dziecko owinięte w worek i szmaty , schowane w szafie :( Babka urodziła syna w domu, jak zeznała policji ochrzciła go sama wodą święconą, a później udusiła . Był to rok 1988 i wtedy podobno aborcja była legalna . Nigdy mi o tym nie mówiła , dopiero dziś , jak zaczęłam z nią gadać o tej historii dzieci które jakaś kobieta trzymała w zamrażarce . Włos mi się zjeżył. Nikt o tym wtedy nie mówił, żeby nie rozdmuchiwać sprawy, i żeby wizerunek firmy nie stracił na tej historii. Paranoja . Oznacza to , ze wiele takich przypadków się zdarza.

Gość Owszem jest
Widzisz, dlatego aborcja powinna byc legalna.

Gość też 25 lat :)))
co się dziwisz, dzieciobójstwo ( i inne zło wśród ludzi) to nie jest nowy wynalazek, teraz są tylko większe możliwości informowania o tym społeczeństwa.

Paranoja. No ale , tak doszłyśmy do wniosku z mamą, że aborcje zdelegalizowali bo babki świrowały , z powodów wyrzutów sumienia , że aborcja im ciążyła. Tylko że co bardziej ryje beret ? aborcja , czy mord ? Babka ta wylądowała w psychiatryku i ślad po niej zaginął. Jestem przeciwnikiem aborcji. Mordu też.

Gość kkkkkaaaarktka
Dokonując aborcji robisz dokładnie to samo, co po urodzeniu - mordujesz dziecko, niewinną istotę. Jaka różnica? Niektórym aborcja przychodzi łatwo, bo nie widzą jeszcze dziecka, nie mogą go dotknąć. Urodzone dzieci są bardziej "materialne"