Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woooooozkowa

Wózek- poradźcie :)

Polecane posty

Gość woooooozkowa
nikt nie ma takiego wozka?

Gość chlo...
Osobiscie nie mialam, bo mam tylko jedno dziecko. Ale zastanawialam sie na nim, bo jest niesamowicie zwrotny. Kolezanka ma dzieci "rok po roku" i uzywa tego wozka. Bardzo go sobie chwali. To wozek dla aktywnych rodzicow, dobry na spacery, do lasu, w miescie sie swietnie sprawdza. Nie spotkalam sie z negatywnymi opiniami. Pozdrawiam

Gość woooooozkowa
Dzięki za odpowiedź. Oglądałam go w sklepie i rzeczywiście był mega zwrotny, po sklepie doskonale się prowadził :)

Gość Około 1500-1700 zł
Te wózki jeden pod drugim są przereklamowane. Dzieciak siedzący niżej nic nie widzi i wydycha cały kurz przydrożny. Te wózki są wygodne ALE TYLKO dla rodziców.

Gość Około 1500-1700 zł
Dla dzieci najwygodniejsze są wózki jeden przy drugim. Z rodzicami jednak już gorzej.

Gość woooooozkowa
Spodziewam się pierwszego dziecka, ale chciałabym by kolejne pojawiło się w niezbyt dużym odstępie czasowym. Szukam wózka z opcją rozbudowy. W sklepie widziałam taki rozszerzany (dzieciaki byłyby obok siebie ale kosztował ponad 6 tys. moim zdaniem to troche za duzo jak za wozek, który -posłuzy mi przez krotki czas

Gość chlo...
Pewnie chodzi Ci o bugaboo donkey :) Jest boski, cena tez bossssska. Za donkey dla jednego dziecka (wersja z koszem z boku) trzeba zaplacic ok 4 tys. Pozniej mozesz dokupic akcesoria dla dziecka drugiego. Ale wiem, to kupa kasy. Tutaj niektore osoby jezdza samochodami za 1,5 tys wiec taka cena za wozek to kosmos (prostuje- nie jestem cholerna bogaczka, ale od takich zostalam wyzwana, jak polecilam fotelik concorda, osoba ktora mnie zwyzywala, powiedziala ze nie kupi fotelika za tysiac zeta, bo jej auto niewiele wiecej kosztuje- koniec dygresji) Autorko- moja sasiadka ma donkey, kupila dla pierwszego dziecka bo tak samo jak Ty planowala w krotkim odstepie czasu. Dlaczego myslisz ze posluzy na krotko?

Gość woooooozkowa
Dokąłdnie o tej marce myślałam :) Na krótko znaczy 3-4 lata, czymże to jest wobec wieczności :)

Gość chlo...
Hehehehehe ale donkey mozesz po 3-4 latach bardzo ladnie odsprzedac :) Cameleon uzywany na ebay w przedziale 1-2 tysiace. Mam nadzieje, ze zglosi sie tu mama, ktora uzywa phill teds i wypowie sie w sprawie dziecka, siedzacego z tylu :D

Gość woooooozkowa
Byłoby super :) To co są tu jakieś mamy posiadajace wózek phil&teds?

Gość woooooozkowa
up!

Gość Jedź do Ikei, tam jest pełno
Zgadzam się z osobą która pisała wyżej, że P&T jest fajny ale wyłącznie dla rodziców. Dla dzieci już niezbyt ciekawa opcja, a już na pewno żadna frajda, patrzeć na buty i kolana przechodniów i ciągle musieć wyginać głowę, żeby coś widzieć. Poza tym ani się z nim nie zdrzemnie ani nic, bo siedzisko jest kubełkowe i nie da się go dobrze wyregulować do leżenia, a o rozłożeniu na płasko w ogóle można zapomnieć (Bugaboo są pod tym względem nie lepsze). Ogólnie stwierdzam, że lecisz autorko na wygląd (co jest bardzo typowe dla młodych dziewczyn i pierworódek w każdym wieku). Żeby dzieciom było wygodnie wózek nie tylko powinien być jeden obok drugiego, ale siedziska powinny być regulowane do leżenia, nie kubełkowe (bo te wymuszają jedną niezbyt wygodną pozycję do snu) i w miarę możliwości regulowane podnóżki. Wracając do typów wózków, można by je uszeregować w 2 rankingi: jeden ranking z punktu widzenia rodzica, drugi z punktu widzenia pasażera (czyli dziecka). Ranking rodzica: 1 miejsce: jedno POD drugim 2 miejsce: jedno OBOK drugiego 3 miejsce: jedno ZA drugim (tandemy się najgorzej pcha z całej trójki) Ranking dziecka: 1 miejsce: jedno OBOK drugiego 2 miejsce: jedno ZA drugim 3 miejsce: jedno POD drugim

Gość Jedź do Ikei, tam jest pełno
Nie wspomnę już nawet, że dzieciak siedzący nisko przy ziemi wdycha cały ten szit przydrożny, kurz, spaliny itd. Nic przyjemnego.