Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mishka18

Przednie ulozenie lozyska

Polecane posty

Witam wczoraj bylam w szpitalu na badaniach usg jestem w irlandi za granica wpisali mi w papierach PLacenta Anterior co znaczy przednie ulozenie lozyska czy jest to powod do zmartwienie ejstem w 13 tyg ciazy co to dokladnie znaczy przednie ulozenie lozyska

Dodam do tego ze mam jeszcze zoltawy sluz co tez mnie niepokoi nie znam tak bardzo jezyka zeby sie znimi dogadac a nie ma nikgo do pomocy wiec nie zdobylam z byt wiele informacji za tydzien lece do polski ale do tego czasu chcialabym wiedziec cos na ten temat ochane pomozcie

Nie wiem który z przypadków to jest, musiałabyś bardziej prezyjnie to przetłumaczyć. Możliwe są 2 przypadki: - łożysko na przedniej ściance macicy - czyli położone w macicy od strony brzucha - nic groźnego, jedynie możesz ruchy dziecka odczuwać słabiej i nieco później, bo łożysko "tłumi" ruchy dziecka (ja miałam taki przypadek :) ) - łożysko przodujące - tutaj sprawa się komplikuje, bo łożysko położone jest na spodzie macicy - bardzo blisko wylotu szyjki macicy albo nawet go zasłania. Lekarz poinformuje cię w tym wypadku co z porodem (czy możesz rodzić naturalnie, czy cesarka), koniecznie o tym, że masz łożysko przodujące, musisz powiedzieć podczas przyjmowania na porodówkę.

Gość Nawet jeśli jest
przodujące to łożysko podnosi się po 20tc. Nie masz się czym martwić. Póki nie krwawisz, plamisz wszystko jest ok.

Ja mialam lozysko na przedniej scianie. Nie masz czym sie martwic. Jedyna niedogodnosc jak wtedy zainstania to ciut pozniejsze i slabsze odczuwanie ruchow.

Gość PRZEDNIE TO NIE PRZODUJĄCE!!!!
PROPONUJĘ DOCZYTAĆ, NAPRAWDĘ NIE TRZEBA BYĆ ALFĄ I OMEGĄ ŻEBY ODRÓŻNIĆ TE DWIE PROSTE RZECZY. PRZEDNIE POŁOŻENIE ŁOŻYSKA JEST PRAWIDŁOWE PO PROSTU PÓŹNO POCZUJESZ PIERWSZE RUCHY ITP, A ŁOŻYSKO PRZODUJĄCE JEST TEORETYCZNIE ZAGROŻENIEM DLA MATKI I PŁODU, NIE WOLNO SIĘ WYSILAĆ, DŹWIGAĆ. ŁOŻYSKO PRZODUJĄCE= ŁOŻYSKO NA UJŚCIU MACICY DO KANAŁU SZYJKI. PORÓD WTEDY POWINIEN SIĘ ODBYĆ PRZEZ CC. ŁOŻYSKO TAKIE CHYBA DO OK 35 TC MOŻE SIĘ PRZEMIEŚCIĆ WYSTARCZY ŻE JEST 1 CM OD UJŚCIA I MOŻNA RODZIĆ SN. BEZ PANIKI