Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaladna

własnie minęły 3 lata odkąd jestem niepełnosprawna...

Polecane posty

Gość onaladna

własnie minęły 3 lata odkąd jestem niepełnosprawna... choroba przyszła nagle... jak szybko przyszła tak szybko zabrała mi zdrowie...Mam męża, ale on nie rozumie jak jest mi ciężko, mam tylko 28 lat ,dlaczego?

Gość mezczyzna anonim
a na co chorujesz?? Sm??

Gość a dlaczego nie mialabys zachor
owac

Gość onaladna
Kiła

Gość ziic
nie napisałas jaka to choroba ,czy masz problemy z chodzeniem

Gość a dlaczego nie mialabys zachor
Myślisz, że jesteś lepsza od innych?

Gość onaladna
miałam udar mózgu niedokrwienny...

nie, wręcz przeciwnie czuje się przez to gorsza... nie kpij sobie ze mnie... ja przyszłam tu pogadać...

Gość sdczsxczsxza
moja babcia miała najpierw udar niedokrwienny, potem wylew, ale ona ma 88 lat jakie masz skutki po udarze? Mloda jestes i udar, ale jak widac to nie tylko choroba babć/dziadków palilaś?

Gość mezczyzna anonim
w tak młodym wieku??:(, miałas migotanie komór? współczuje, a jaki jest stopień Twojej niepełnosprawnosci?" poruszasz się samodzielnie??

nie mam pracy bo nigdzie mnie nie chcą... nie dość że mam problem chodzeniem, a moja ręka jest bezwładna to jeszcze mam afazje (problem z mową)...

Gość sdczsxczsxza
każdy chory w naszym społeczeństwie czuje sie gorszy, bo takich się nie widzi, nie zauwaza, takim się nie pomaga poza tym, żeby sie leczyć trzeba mieć zdrowie i pieniądze

mezczyzna anonim z mężem staraliśmy się o dziecko 2 lata po czym pani ginekolog przepisała mi hormony i to właśnie po tym, a na dodatek miałam dziurę w sercu to wyszło pół roku po udarze... mam stopień znaczny, 1 grupę...

Gość ktoś z forum..
zyjemy sobie jak gdyby nigdy nic a za chwile nasze zycie moze się zmienic d góry ngami

Gość mezczyzna anonim
autorko nie przejmuj się komentarzami debili kiedyś czytałem że problemy z sercem mogą spowodowac udar. A jeśli chodzi o rehabilitację, czy jest szansa na powrót do sprawnosci??

sdczsxczsxza nie paliłam, nie ćpałam i nie piłam... chociaż "pani doktor" co przyjechała z pogotowiem powiedziała że "jestem naćpana albo napita" bo u tak młodej osoby (ja miałam 25 lat) nie było do pomyślenia żeby to był udar mózgu. Lek przeciwudarowy dostałam na późno...

Gość sdczsxczsxza
po formonach udar? problemy z sercem/arytmia ok ale hormony?

Gość ktoś z forum..
dzis czytałam że 1 osoba na 6 dozna udaru

mezczyzna anonim 3 lata się rehabilituje , już chodzę (chociaż zdaniem lekarzy to cud i niedowierzanie), ale gorzej jest z dłonią...ta ani drgnie... robię wszystko co mojej mocy... naprawdę... nawet chodzę prywatnie na rehabilitacje... by nie pluć sobie w brodę że czegoś nie zrobiłam albo zrobiłam zbyt mało...

sdczsxczsxza tak nawet po tabletkach antykoncepcyjnych można zostać zakrzepicy a w rezultacie udaru... to jest napisane w każdej ulotce.

Gość tyle mysle co mysle
wspolczuje naprawde..czlowiek nie zna dnia a ni godziny a wiecznie narzeka;/ a trzeba cieszyc sie zyciem..

Gość ziic
wiec to od tabletek hormonalnych

Gość mezczyzna anonim
a mąż i rodzina, otrzymujesz od nich wsparcie?? Życzę Ci pełnego powrotu do zdrowia.

mezczyzna anonim mąż jak napisałam temacie nie zawsze mnie rozumie... ja mam problemy z przejściem przez ulice , dużą ulicę bo mi się spastyka włącza (jednym słowem noga mi się wygina go środka i mi strasznie drży) a on uważa że to mi siedzi w mózgu dlatego tak jest...ma pretensje o to że zawsze na zakupy musimy jechać razem i to on musi wszystko dźwigać ( ja do 3 kg też usniose), wszystko robię żeby się nie czuł gorszy jako mąż... sprzątam, gotuje, piorę nawet w tamtym roku założyłam ogródek. A rodzice oszukują się że nastąpi cud i wyzdrowieje...nie pomagają mi z tym...

mezczyzna anonim dziękuje i Tobie też życzę dużo zdrowia bo ono jest najcenniejsze...

Gość prawiczek_27latek
podobno sex to najlepsza rehabilitacja taki na ostro :) mówie poważnie choć tylko słyszałem...

Gość piątkowo....
ja tez mam problemy z mową ale nie mialam zadnego udaru, od dziecka jąkam sie koszmarnie, ale w wieku doroslym sie jeszcze pogorszylo i o jakiejkolwiek pracy mogę tylko pomarzyc. poza tym jestem zdrowa.

Gość prawiczek_27latek
a wczoraj oglądałem film że ludzie będą żyć po 1000lat