Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mishka18

Przednie ulozenie lozyska

Polecane posty

Witam wczoraj bylam w szpitalu na badaniach usg jestem w irlandi za granica wpisali mi w papierach PLacenta Anterior co znaczy przednie ulozenie lozyska czy jest to powod do zmartwienie ejstem w 13 tyg ciazy co to dokladnie znaczy przednie ulozenie lozyska Dodam do tego ze mam jeszcze zoltawy sluz co tez mnie niepokoi nie znam tak bardzo jezyka zeby sie znimi dogadac a nie ma nikgo do pomocy wiec nie zdobylam z byt wiele informacji za tydzien lece do polski ale do tego czasu chcialabym wiedziec cos na ten temat ochane pomozcie

przednie - po prostu masz je na przedzie brzucha (przypuszczam, że gdzieś między pępkiem a wzgórkiem łonowym mniej więcej), to żaden powód do zmartwień, po prostu możesz później i słabiej czuć ruchy dziecka, co do śluzu nie wiem

też mam na przedniej ścianie nie jest to wskazaniem do cc są za to 2 minusy łożysko amortyzuje ruchy, więc Ty będziesz w środku czuła, że Dziecko się rusza, a jak partner położy rękę na brzuchu to nic nie wyczuje jak już dziecko mocniej kopie to i tak poczujecie i zobaczycie ruszający się brzuch za to łożysko na przedniej ścianie nie amortyzuje od środka, a więc nie chroni już tak Twoich organów przed kopniakami w tym wypadku łożyska na tylnej ścianie jest dużo korzystniejsze przekonasz się, jak Maluch Ci zmaltretuje wszystkie wnętrzności :)

Gość Wskazaniem do cc
nie jest łożysko na przedniej ścianie tylko łożysko przodujące...