Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani obiadowa

czy gotujecie obiad kazdego dnia?

Polecane posty

Gość pani obiadowa

Pytanie jak w temacie, gotujecie codzien inne danie czy np jak zupa to na dwa dni itp?

Gość v08
Objad 2 razy w tyg. Zupa na 2 lub 3 dni. a tak to ciepla kolacja 2 razy w tyg. pozostale-kanapki

Gość herrr
zupa może być na dwa dni ta sama albo robię rosół jednego dnia a drugiego dodaję do niego przecier pomidorowy (pomidorówka) albo ogórki kiszone (ogórkowa)

Gość ghgfd
do v08. pracujesz? ty gotujesz?

Gość v08
Pracuje do 18 . Tak gotuje w środe i niedziele:-)

Gość ghgfd
to gratuluje mi sie nie udaje :( ja pracuje do 16 zanim dotre do domu jest 17. gotuje albo podgrzewam obiad któy zrobiłam na kilka dni. o cieplej kolacji nie ma juz mowy jesli obiad jest koło 17:30-18:00

Gość herrr
bardzo szybko się robi spaghetti, schabowe czy zapiekankę makaronową

Gość v08
Dlatego tylko w środy bo objad wychodzi razem z kolacją na 19:30-a nie dam rady tak cały tydzień na suchym jechać. Spagetti 20 min-dokładnie z zegarkiem w ręku-wiem bo kiedyś się założyłam i wygrałam:-)

Gość pani domu
każdego dnia gotuję , nie lubię odgrzewaczy.

Gość pani obiadowa
Ja gotuje obiad zawsze taki konkretny w sobote i niedziele. W tygodniu to dwa razy zupa na dwa dni, jak na nastepny dzien zostanie zypy mniej to dorabiam jakies nalesniki, placki. Tak wiec poniedzialek wtorek zupa. Sroda jakis w miare szybki obiad, czwartek piatek zupa. Dzisiaj akurat taki maly wyjatek, bo zupa dzisiaj swieza i na jutrobedzie bo poznym popoludnuem bedzie gril.

Gość bo taka z ciebie pani domu
Niektóre potrawy smakują o wiele lepiej na drugi dzień albo i trzeci. Bigos, gołąbki, barszcz ukraiński, wiele sosów i mięs pieczonych oraz duszonych. Ale to trzeba być gospodynią, żeby takie rzeczy wiedzieć.

Gość pani obiadowa
Pytanie dla osob tycg co gotuja codziennie pracujecie na codzien? jak wam udaje sue pogodzic prace z gotowaniem codzuen? Przeciez repertuar dan na szybko nie jest nieskonczony

Gość pani obiadowa
Up

Gość kaoko
Ja pracuje 6 dni w tygodniu, codziennie jemy gotowane domowe jedzenie. Nie gotuje sama, są jeszcze inni członkowie rodziny. Nie jestem służbą we własnym domu.

Pracuję, gotuję codziennie bo lubię :) Ale nas jest tylko 2. I niekoniecznie 2 dania. Przecież zupa czy jakiś sos gotuje się "sam" po wrzuceniu składników, nie muszę warować nad garnkiem :) tylko w odpowiednim momencie wyłączyć.