Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja też nie mam matury

Brak wykształcenia i dobra praca jak dla mnie

Polecane posty

Gość ja też nie mam matury

Ojciec załatwił mi prace w służbie zdrowia. Pracuję jako rejestratorka. Mojej drugiej siostrze też bez matury, załatwił prace sekretarki w kancelarii prawnej I co wy na to? Piszę do tych którzy uważają że w tych czasach studia są coś warte, liczą się znajomości.Jest to odpowiedz na topic gdzie dziewczyna pisze o swoich problemach z pracą.

Wtedy będzie już miała doświadczenie, a to mądry pracodawca ceni bardziej niż papierek :) Poza tym nie oszukujmy się :) połowa magistrów po uczelniach prywatnych to prawdziwe dno intelektualne :o dlatego studia inne niż dzienne na państwowych uczelniach już się prawie nie liczą przez ilość osób jakie je skończyły :) To raz, a dwa to autorka bez problemu w dowolnym momencie życia może sobie zdać maturę w jakimś Cosinusie i dalej tam "studiować" i będzie magistrem :p

Gość grbfvsvgb
piszesz prawde, bo teraz byle baran ma studia

Poza tym w Pl doszło do tego, że sklepowe są magistrami, albo zwykłe pomoce w biurach...itp. a to totalna głupota :o skoro autorka i jej siostra radzą sobie na stanowiskach na których są to znaczy że studia nie są potrzebne do wykonywania takiej pracy :) i tyle :) w latach 90-tych i wcześniej wszystko było urządzone mądrzej, nikt nie kończył studiów dla papierka żeby być np. zwykłym urzędnikiem...A matura :o co to w ogóle za wyznacznik inteligencji skoro teraz prawie każdy idzie do szkoły średniej i prawie każdy zdaje maturę, a jak nie to foch bo za trudno...chodził i nie zdał. Sto razy lepiej było kiedyś, kiedy matura coś znaczyła, ale tylko połowa ludzi miała szansę iść do szkoły, która kończyła się egzaminem maturalnym, a reszta do zawodówek...a teraz 4/5 wszystkich uczniów aspiruje do zostania magistrem :D jestem ciekawa jak długo jeszcze potrwa ta totalna głupota

Gość hdags
W Polsce dużo trudniej jest zdobyć prawo jazdy niż tytuł magistra!!! WORD-y i MORD-y to żyły złota dla budżetu państwa, dlatego tak wielu ludzi jeździ bezwypadkowo, bez prawka które jest chorym egzaminem, na zasadzie pierdnij albo jak ci burknie w brzuchu to cię obleje!

Gość hdags
Na zdających wywierana jest presja jak podczas przesłuchań terrorystów!!!! Egzaminatorzy czują się władcami świata!!!! Wielu zdających egzamin siedząc za kółkiem i mając na uchem tak nastawionych na kasę cwaniaczków z wielką MORDĄ ,czuje się jak najgorszy zbrodniarz!!!

Gość dokladnie, prawko trudniej
zdac

Phy. Ile taka rejestratorka albo sekretarka zarobi? Grosze. Też mi kariera.

Gość upupupup
to prawda trzeba miec znajomosci, jaki rzad taka polska, wszedzie kolesiostwo

Gość kdslkadsajdkakl
A ja chciałabym po maturze iść do pracy, ale każdy mi mówi, że nie zajdę pracy bez studiów :O