Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiku sryku na patyku

kiedy w polsce będzie dobrze?

Polecane posty

a niech się upomina;) biznesu nie rozkręca się z mysla o 1000 zl dla zusu, tylko z mysla o tysiacach na swoim koncie co do prawnikow sa wyjatki, ale wiekszosc ktorzy poszli w polityke to durnie, I tyle

"proponuję uczyć ludzi. tłumaczyć im że wiara w jakieś "jowy" czy inne złote cielce to bzdura, że nie ma łatwych rozwiazań, ze należy przyglądać się co uchwalają posłowie i rozliczać ich z tego, patrzeć jakie maja pomysły i czy one służą obywatelom czy rozrastającej się włady polityków i biurokratów" ­ czyli to za co przed chwilą na mnie narechotałeś, a co ujęłach w dwóch słowach - kontrola społeczna :) ­ "a po raz setny ci tłumaczyć że jeden mój głos nie ma żadnego znaczenia nie mam zamiaru." ­ przeca mówię, ze nie twój jako taki, tylko twój jako reprezentanta wielomilionowej rzeszy niechodzących na wybory. co ja z tobą mam, no naprawdę. ­ naughty boy! :classic_cool:

I tak, jestem zdania ze np statystyczny pilot samolotu pasażerskiego jest bardziej rozsądny, konkretny I przede wszystkim inteligentny od statystycznego prawnika na stołku w sejmie

Wyobrażcie sobie rozmawiałem z takim pseudo dyrektorem ZUS w mniejszej skali.Pytam go dlaczego nie dajecie biedakom niepełnosprawnym 430 zł tylko 195 zł.Odpowiada mi z bezczelnym uśmiechem,ze państwo nie ma kasy bo przegrali proces z Eureko a ktoś to musi spłacić.Nie oni.

mi mała - policz sobie wszystkich polskich prawników, sprawdź ilu jest posłów w sejmie i wyciągnij wnioski. ­ a czas na otwieranie biznesu jest chujowy, ale skoro bardzo chcesz utopić kasę to voila :)

I TY ofermo przyczyniasz sie aby takie woły przy korycie miały sie dobrze.A co ich obchodzi nieszczęście osób niepełnosprawnych.

"proponuję uczyć ludzi. tłumaczyć im że wiara w jakieś "jowy" czy inne złote cielce to bzdura, że nie ma łatwych rozwiazań, ze należy przyglądać się co uchwalają posłowie i rozliczać ich z tego, patrzeć jakie maja pomysły i czy one służą obywatelom czy rozrastającej się włady polityków i biurokratów" xxxx ale kto ma uczyc? I jak? takich rzeczy to uczyc I wpajac powinni rodzice 'takich', czyli samodzielnego I perspektywicznego myslenia, odpowiedzialnosci I racjonalizmu w podejmowaniu decyzji a przede wszystkim nonkonformizmu, bo polskim sterroryzowanym przez media I atmosfere obywatelom przede wszystkim brakuje odwagi I asertywnosci

"ze państwo nie ma kasy bo przegrali proces z Eureko a ktoś to musi spłacić" x no ale co w tym niby jest dziwnego? przecież to jest oczywiste że jak ktoś jest na tyle głupi żeby się zgodzić na to że jego pieniędzmi będą "zarządzali" inni to się powinien liczyć że ich znacznej części nie zobaczy. na tym polega socjalizm że najpierw się obiecuje złote góry a potem jak przychodzi co do czego to jest jak u barei: "nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi". dlatego lepiej w polsce będzie dopiero wtedy gdy ludzie to zrozumieją. gdy pojmą że państwo nic im nie zapewni, nie ma mowy nawet. że państwowa emerytura, państwowe firmy to tylko żerowiska dla krewnych i znajomych. że państwo powinno robić tylko to, czego nie da się zrobić prywatnie (np policja, sądy, armia, ochrona środowiska).

a czas na otwieranie biznesu jest ch*jowy, ale skoro bardzo chcesz utopić kasę to voila xxxx I to jest wlasnie kwintesencja polskiej mentalnosci udupic I bron boze nie myslec optymistycznie :) panika, terror, zastraszenie z tym wlasnie nalezy walczyc

"mi się wydaje że jow-y zrobią niezłe zamieszanie na scenie politycznej." ­ podobnie jak aborcja, związki partnerskie i mama madzi. ­ "a przede wszystkim nonkonformizmu, bo polskim sterroryzowanym przez media I atmosfere obywatelom przede wszystkim brakuje odwagi I asertywnosci" ­ zaraz się okaże, że mamy kryzys z powodu braku asertywności :D

"ale kto ma uczyc? I jak?" x np ja albo ci którzy rozumieją podstawowe zasady gospodarki jak choćby to że nie ma nic za darmo. że żadne OFE ani inne państowe potworki nigdy nie pomnożą pieniędzy do nich wpłacanych. że jeżeli "zarządzający" tymi instytucjami potrafili by zrobić rocznie 10 czy więcej procent zysku to nie musieli by zarządzać przymusowymi OFE bo mieli by tylu bogatych klientów że by się od nich opędzić nie mogli.

że państwo powinno robić tylko to, czego nie da się zrobić prywatnie (np policja, sądy, armia, ochrona środowiska). xxxx dlaczego ludzie z takimi hasłami nie rzadza tym krajem?

[zgłoś do usunięcia] !offerma "ale kto ma uczyc? I jak?" x np ja albo ci którzy rozumieją podstawowe zasady gospodarki jak choćby to że nie ma nic za darmo. że żadne OFE ani inne państowe potworki nigdy nie pomnożą pieniędzy do nich wpłacanych. że jeżeli "zarządzający" tymi instytucjami potrafili by zrobić rocznie 10 czy więcej procent zysku to nie musieli by zarządzać przymusowymi OFE bo mieli by tylu bogatych klientów że by się od nich opędzić nie mogli. xxxx a uczysz? bo to tez jest dobry pomysł na biznes;) taki personal coaching w wydaniu ekonomiczno - finansowym

"taki personal coaching w wydaniu ekonomiczno - finansowym" ­ szczerze mówiąc nie wiem, jak mocno musiałoby mnie pogrzać, żeby płacić za taki "personal coaching".

[zgłoś do usunięcia] po prostu żaba "mi się wydaje że jow-y zrobią niezłe zamieszanie na scenie politycznej." podobnie jak aborcja, związki partnerskie i mama madzi. "a przede wszystkim nonkonformizmu, bo polskim sterroryzowanym przez media I atmosfere obywatelom przede wszystkim brakuje odwagi I asertywnosci" zaraz się okaże, że mamy kryzys z powodu braku asertywności xxxx zaba, bez urazy, ale kompletnie nic nie zrozumialas. mama madzi robi zamieszanie na scenie politycznej? o czym ty mowisz? a co do odwagi I asertywnosci - to tylko slowa, ale wiele wbrew pozorom za tym stoi. ludzie w PL boja sie wolnosci, nie potrafia byc wolni I nie wierza, nie chca dokonywac wyborow socjalizm w wielu kwitnie

zdziwilabys sie, ile za taki 'personal coaching' ludzie zgarniaja kasy;) I nawet ZUS im nie straszny...

Gość popycham posty
X

oczywiście genialna mi, tylko ty wszystko rozumiesz :) ­ owszem, mama madzi jest politycznym tematem zastępczym. hot topic na kryzys. no ale ty pewnie wierzysz też w apolityczne media oraz yeti :)

"z ofe przynajmniej ktoś odziedziczy po śmierci." x nie bądź chłopie naiwny, to jeszcze się 1000 razy po drodze zmieni włącznie z możliwą likwidacją tych całych OFE. "a co do odwagi I asertywnosci - to tylko slowa, ale wiele wbrew pozorom za tym stoi." masz rację. to jest nasza największa wada narodowa - wieczny wstyd i kompleksy. oczywiście nasi "władcy" dbają o to żeby w nas go podsycać. ciągle "autorytety" upewniają nas że nasza historia to same klęski i powody do wstydu. ze jesteśmy durniami, zbrodniarzami i antysemitami. ale nie chcę tego rozwijać nawet, tutaj fajnie gość o tym pisze: http://wpolityce.pl/artykuly/19450-tomasz-rakowski-jestes-potomkiem-bohaterow-jestes-polakiem-nie-daj-sie-wpedzic-w-poczucie-nizszosci-i-kompleksy

tu na forum też ciągle pojawiają się wpisy o tym jak to AK było zbrodnicze, jak to za ofiary powstania warszawskiego to odpowiadają polacy a nie niemcy, jak to powinniśmy dziękować stalinowi albo "oddać" większość naszych ziem. i kurwa nikt z takimi wpisami nic nie robi, sam się kurwa muszę z bydlakiem który to wypisuje użerać. rzecz w innym kraju nie do pomyślenia.

"masz rację. to jest nasza największa wada narodowa - wieczny wstyd i kompleksy." ­ wobec kogo? ­ "jak zlikwidują ofe,to co z tymi pieniędzmi?" ­ nie martw się, już tam się ktoś nimi zaopiekuje :P

zaba, niepotrzebnie uciekasz sie w prywate. genialny to byl Mozart; ja tylko pisze co uwazam I jak postrzegam pewnie sprawy. nie musisz podzielac moich pogladow, nikogo tez nie staram sie 'nawrocic'. sadze tylko, ze to smutne a zarazem wkurwiajace - bo jest wlasnie tak, jak pisze oferma. kiedys gdzies uslyszalam, ze Polak ze wstydem I kompleksem narodowym sie rodzi - cos w tym jest. znam ludzi, ktorzy wstydza sie powiesic polska flage w oknie, bo zostana nazwani moherami i pisiorami - powiedz to amerykaninowi, gdzie statyczny ma flage wciagnieta na maszt w ogrodzie - to nie uwierzy.

czy do ciebie trzeba pisać wielkimi literami żebyś coś zrozumiała? właśnie takie wpisy mają na celu jedno - pogłębianie tych wszystkich polskich kompleksów tego co potem skutkuje sytuacją że pani generał anodina mówi wobec polskiej reprezentacji słynne słowa "rosja jest wielka a polska to mały kraj" i nie ma żadnej reakcji z polskiej strony. że obama mówi o "polskich obozach śmierci" a polski ambasador nawet nie piśnie.

w takim razie po co wróciłaś do tej zakompleksionej i ohydnej polski? co cię tu sprowadza, o bywalczyni wielkiego anglosaskiego, lepszego świata? ­ czyżbyś wobec brytyjczyków odczuwała jakieś... kompleksy narodowe? :P

naprawde ma sie czasem dosc. ciagle dolowanie i pograzanie sie nawzajem; zupelnie zle rozumiane zreszta. bo np probe dojscia prawdy, zwyczajnej prawdy i wiarygodnego wytlumaczenia katastrofy w smolensku nazywa sie wlasnie dolowaniem, narzekaniem, grzebaniem sie niepotrzebnym, sekciarstwem itd - a tymczasem problem lezy gdzie indziej. doluja to was media, i wy siebie nawzajem tekstami w stylu 'utopisz kase'; 'i tak do niczego nie dojdziesz, bo jestes tylko marnym polakiem'. koszmar

Gość jakby kazdy polak
myslal tak samo jak offerma to polska byla by gorzej traktowana niz korea pln..

gdzie napisalam, ze uwazam Polske za ohydna? puknij sie w glowe zaba, bo sie zwyczajnie czepiasz i przeinaczasz, a to pachnie brakiem argumentow i nie jest konstruktywna rozmowa w zadnym calu. zatem dobranoc