Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudiaa16klaudia

zębyy , leczenie kanałowe , wypełnienie.

Polecane posty

Gość klaudiaa16klaudia

Mam dopiero 16 lat więc dla mnie problem jest dość uciążliwy , boję się przez to odstraszam chłopców. Jakieś 3 lata temu miałam leczenie kanałowe jedynek górnych i wypełnienie za co zapłaciłam nie małe pieni pieniądze . I ok 1,5 roku temu wyleciała mi plomba między przednimi zębami . I moja dentystka ponownie mi wypełniła tylko że kolor delikatnie się różni tzn kolor wypełnienia jest jaśniejszy i ostatnio delikatnie mi odłamało mi się miedzy zębami (ale niewielkie) . CZy jakbym poszła ponownie do dentystki na nowe wypełnienie to ile bym mniej więcej zapłaciła . Chciałabym również żeby był kolor taki jak zębów a może jest jakieś inne wyjście żeby kolor był ten sam ? Niby nikt mi nie powiedział o zębach , nie wiem czy to się odróżnia bardzo ale ja się czuję niekomfortowo . Może ktos ma podobny problem ?

Gość fddffggh
martwy zab zawsze bedzie troche ciemniejszy niż zywy, ale nie przejmuj sie, te wszystkie gwiazdy maja takie piekne zeby bo sztuczne, najwazniejsze ze są zdrowe

Gość basiula448888
idź do dobrego dentysty,sprawdzonego,pewnego i nie z NFZ tak naprawdę jest niewielu dobrych stomatologów-wiem o tym gdyż "obracam się wtych kręgach" Lekarz powinien Ci zaproponowac 1) odbudowę materiałem kompozytowym 2)licówki porcelanowe lub kompozytowe w zaleności od kondycjii zębów gdy korona zębów jest zbyt zniszczona a kanały sa skutecznie przeleczone to koronki porcelanowe