Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamaElisabethki

10.04 zmarl Robert Edwards wspolwynalazca metody in vitro

Polecane posty

Smutne, ale do tej pory nie wiedzialam nawet jak sie nazywal. Dziekuje Bogu za tego czlowieka, gdyby nie on wiele kobiet nigdy nie zostaloby matkami.

Gość sztucznych dzieci
:(

Gość jakich sztucznych??
Normalnych, żywych, zwykłych, dających szczęście swoim rodzicom!

Gość fedorka22
zapominasz jak chore będą te dzieci i ich matki po faszerowaniu tymi wszystkimi sztucznymi ulepszaczami, to się dobrze nie skończy a my będziemy płacić za wasze leczenie z podatków! chcesz in vitro ? rób ale koszty leczenia ciebie i dziecka pokrywaj sama. Na zachodzie już się roi od płaczy jakie to dzieci chore a u nas tajemnica bo lekarzom na ręke przepychać in vitro, oto Polska

Gość Icy Moon
Jak czytam takie wypowiedzi jak kilka powyzszych to mi sie przypomina ze kiedys palili na stosach za robienie wywarow leczniczych z ziol... Wieki mijaja, cwilizacja idzie do przodu a pomimo wszystko mentalnosc zostaje

Kobieto myślisz czasem ? Tu nie chodzi o zacofanie tylko o SKUTKI in vitro. Naprawdę nie interesuje cię los własnego dziecka ? Po trupach do celu ? Opamiętaj się, poczytaj trochę.

Gość ha ja ha ha
ja tez sie boje tego in vitro calego. A co bedzie jak moje dzieci beda mialy partnerow z probowki i co wtedy z moimi wnukami...jakie choroby je czekaja,jakie problemy:(czlowiek nic nie wie.echhhh

Gość BonitaaaRaj
A co takie dzieci z in vitro choruja bardziej niz inne ? na przykład na co ?????????

Gość to tylko
Rosalinda, a możesz wkleić linka do tych wiadomości o skutkach in vitro

Gość Icy Moon
A Ty kobieto myslisz? Moze chcesz także pogadac o SKUTKACH jedzenia slodyczy, fast foodow, picia alkoholu, palenia papierosow? Slyszalas kiedys o marskosci watroby, cukrzycy, raku pluc, AIDS? Czy z gęba pełna hamburgerów tuż przed kolejną czekoladą którą wpakujesz w tłuste dupsko będziesz dyskutować o tym co inni powinni a czego nie i kto za co nie zaplaci? Rada na przyszłość: dokształcaj się gdzie indziej niz w szkółce niedzielnej, to po pierwsze, a po drugie mniej protekcjonalny ton dziewczynko

wpisz w google skutki in vitro i to samo zrób w j.angielskim oraz francuskim. Za dużo tego jest, żeby zamieszczać. Zacytuje tylko najważniejsze : "Wśród noworodków, które przyszły na świat dzięki in vitro, zaobserwowano dwa razy większą śmiertelność: u 40 na 100 dzieci pojawiają się wady wrodzone, a także choroby nowotworowe, a u 60 proc. dzieci występuje porażenie mózgowe. Dzieci te rodzą się z wyższą wagą, ale mają gorszy rozwój fizyczny, są też z nimi większe problemy wychowawcze. Z kolei dla matki obciążeniem jest stymulacja hormonalna, która może doprowadzić do hyperstymulacji jajników, co grozi powikłaniami zagrażającymi życiu. Zwiększa się też ryzyko powstawania torbieli, nowotworów jajnika, ciąż mnogich i przedwczesnych porodów." Ja mam w bliskim otoczeniu osobę już z tymi skutkami. Może dlatego odpowiadam w tym poście.

Gość do mlodazona0909
Rosalinda jeśli chodzi o przestymulowanie, torbiele itp. to po to kobieta jest pod stałą obserwacją lekarzy żeby takich rzeczy uniknąć. Mieszkam na szczescie w kraju gdzie in vitro to normalna sprawa i nie jest tak piętnowane jak w Pl i wiesz co- znam kilkanaścioro dzieci, które przyszły na świat w taki właśnie sposób- żadne z nich nie cierpi na porażenie mózgowe ani na inne choroby- zdrowe normalne dzieciaki, ale może poszukam sławetnej bruzdy

Gość l.ejl.a
one chca dziecko jak maskotke zadne teksty je nie odwioda

Gość Kasiutek32
O to to!!! Moja kolezanka ma 31 lat i jest umierajaca, ma raka! po porodzie jej tekst "po co to zrobilam" kocha dziecko jak ma nie kochac ale to jest koszmar, dziecko wychowuje babcia a ona szpital operacje mloda dziewczyna nie mam slow dlaczego kobiety warto ? aby dziecko jej bylo choc zdrowe, tragedia,

Jeszcze jedna ważna informacja : "dyskusja o in vitro jest przesycona mitami natury politycznej. Jednym ze sztandarowych jest wmawianie uczestnikom debaty, jakoby jedynie Kościół katolicki sprzeciwiał się opisywanym praktykom. Tymczasem in vitro sprzeciwia się wiele osób i środowisk lekarskich i społecznych zupełnie z Kościołem niezwiązanych, m.in. dr Jacques Testart - ateista i pionier in vitro we Francji, dziś zagorzały przeciwnik tej procedury. " Fragment z artykułu In vitro - fabryka ludzi - Rzeczpospolita

Gość apłaćkotet
najlepszy jest ten tekst że 60 % ma porażenie mózgowe :) normalnie nie mogę rozumiem że to Ci sami co słyszeli strzały przed rozbiciem Tupolewa :) Kocham KAfe :) zwłaszcza z rana :)

Gość duMKA1
ja dostaje na wp taka reklame all inclusive in vitro czy cos takiego heheh biznes trzepia kliniki a lemingi chwytaja hehe

Gość apłaćkotet
ale niestety to jest tak, że jest grupa ludzi, którzy wierzą w takie brednie :) zawsze się zastanawiałam kim są, bo w swoim otoczeniu nie znam takich. zarówno niedouczonych przeciwników in vitro jak i zwolenników teorii zamachu na prezydenta :) ale podpowiem wam nowy trop- porównajcie obie daty :) :) :) :) :) :) to musi coś oznaczać!

zwolennicy in vitro z ciekawosci wierzycie w to co piszecie? czy posty kupione?

Gość prawda jest zawsze po srodku
zwolenników teorii zamachu na prezydenta wiesz zawsze lepiej jesli sa tacy ktorzy wszystko nie wierza co nam serwuja w TV, ale potrafia jeszcze myslec samodzielnie, prawdy i tak sie nie dowiemy, bo niby skad wiesz jak bylo naprawde???? chyba ze bylas w samolocie i wszystko widzialas :)

Gość ha ja ha ha
ja znam 4 dzieci z probowki.trojka z nich niestety ciagle jest chore,1 matka jezdzi z dwojka do prywatnych klinik do polski,srednio 2 razy w roku. wzystkie 4 przypadki ktore znam to na prawde niejadki jakich malo,wychudzone te dzieci.Matki rece rozkladaja...

Gość leniviec gluptak
Ha, ha rzeczywiscie dobre z tymi procentami !!! Jabym powiedziala ze 90% a nawet 100% , sladami Walesy ;) A dziei matek pijacych i palacych w ciazy to zdrowiem tryskaja i pewnie nigdy juz sie nie pochoruja , bo juz takie zahartowane , no nie ;) X A zastanowcie sie co bedzie jak wam sie dziecko z jakims alkoholikiem ,narkomanem albo pracownikiem elektrowni atomowej zwiaze , wtedy wnuki napewno przebojem do 100- tki dociagna ! X Nauczcie sie myslec , nie malpowac !

Gość hywgsftaalk
moja siostra jest po 3 poronienia oto skutek

Gość leniviec gluptak
Edzio ano wiem z wlasnego i nie tylko , doswiadczenia , ze to glupoty z palca wyssane !

Gość qkupaaaaaaa
a co mnie to? za 50 lat mnie tu nie bedzie beda sie sami leczyc