Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elkaaaaaaaaaaaaaaaa

czy ktoras z was maial w ciazy problemy z nerkai, pęcherzem?

Polecane posty

Gość elkaaaaaaaaaaaaaaaa

ja niestety mam-zastój moczu, zle wyniki badan-teraz biorre furagin, boje się ze nie donoszę ciąży

Gość violka fasolka)(
pod koniec ciazy mialam kolki nerkowe i jakies 4 razy w ciazy zapalenie pecherza,brałam na to antybiotyk.

Gość kurcze... czytam, czytam
ja mialam cala ciaze bakteriurie, czyli nawrotowe zapalenie pecherza nieznanego pochodzenia na opczatku od razu przyjmowalam 2 antybiotyki a potem do konca ciazy z przerwami przyjmowalam furagine profilaktycznie op kazdym wspolzyciu musialam brac 2 tabletki na raz i nawet kilka miesiecyudalo mi sie dotrwac na takiej profilaktyce, gdy wyniki moczu byly nawet nawet, wtedy przy kazdym czynniku sprzyjajacym zapaleniu albo odczuciu ze cos sie zaczyna w pecherzu dziac, mialam przyjac natychmiast 2 furaginy

ciaze donosilam, dziecko urodzilo sie zdrowe

Gość majka@@@
ja 4 razy leżałam na kolkę nerkową w szpitalu w 17 tygodniu potem w 19 , 21 i 24 do końca mnie nieraz pobolewało ale słabiej wyniki moczu miałam złe do końca urodziłam na koncówce 37 tygodnia także głowa do góry

Gość majka@@@
a i od pierwszej kolki prawie cały czas miałam zastoje moczu raz większe że dochodziło do kolki raz mniejsze najczęściej na obu nerkach piłam bardzo dużo soku z żurawiny ogólnie dużo piłam brałam urosept nospę i żurawit

Gość badanie moczu
myślę, że w ciąży jak się ma zapalenie pęcherza i nie przechodzi to warto zrobić posiew z antybiogramem! wtedy moża zniszczyć konkretne bakterie, bo czasami zwykły antybiotyk nie pomaga.

Gość a czy przez ten zastój w nerce
miałyście cesarkę?

Gość askaaaapelaska1
ja miałam kłopoty z nerkami, pęcherzem,małe kamienie się uaktywniły w nerce...urodziłam wcześniej w 35 t.c.

Gość majka@@@
ja miałam cesarkę ale w sumie nie końca od tego bo przez stan przed rzucawkowy - chociaż nadciśnienie mogło być pośrednio wywołane przez kłopoty z nerkami chociaż badania na to niby nie wskazywały

Gość a czy przez ten zastój w nerce
dziękuję i prosze o wiecej odpowiedzi.

do -> badanie moczu to niestety nie takie proste, mysle ze kazda z nas tu wypowiadajacych sie, majacych problemy z pecherzem, procedury zna bardzo dobrze, ja od kilku lat gdy robie badanie ogolne moczu i cos wychodzi nie tak od razu lece na posiew. niestety nie wszystko jest wina samych bakterii, ja na przyklad mam anomalie budowy cewki, co wykryto dopiero w ciazy, wczesniej mialam posiew za posiewem, urografie (wstrzykiwanie kontrastu) i nic nie dawalo odpowiedzi dlaczego stale w pecherzu namnazaja sie bakterie... doszlo do tego ze po skonczeniu antybiotyku po kilku dniach mialam znow krwiomocz i bol nie do wytrzymania... same bakterie to iles tam % powodow ale czesc cprzypadkow, szczegolnie jesli chodzi o prolemy z nerkami i nawrotowe zapalenia, to przyczyny sprzyjajace namnazaniu sie bakterii a nie odwrotnie

Gość klkaaaaaaaaaaaaa
ja tez miałam kolki nerkowe w ciąży i zastój w prawej nerce-masakra

Gość elkaaaaaaaaaaaaaaaaaa
podnosze

Gość ulaaaaaaaaaaaa
ja miałam cesarkę przy zastoju-a Ty tez masz z tym problem?

Gość ulaaaaaaaaaaaa
wykryty w 20 tyg-cesarke miałam z tego powodu,jestem dopiero 2 tyg po porodzie wiec nie wiem czy zastoj zszedł.Mialam zastoj po prawej tronie ,a Ty? mialas jakies objawy, w którym tyg jesteś? i jak twój wyniki?

Gość ulaaaaaaaaaaaa
a duzy masz zastoj?ja miałam duzy-bralam furgine i 2 razy antybiotyk-urolog mowil ze jak będzie gorzej to cewnik.Jakies tabletki bierzesz?

Gość ulaaaaaaaaaaaa
ja miałam glownie bole podbrzusza które promieniowly az do nogi.Co ile masz usg sprawdzające ten zastoj? jesteś pod opieka urologa?

Gość ulaaaaaaaaaaaa
w 37 tyg, ja miałam duzy zastoj 3cm na 3,5 -wiec duzy.Lez dużo na lewym boku-ja praktycnie od 24 tyg tylko lezala na lwym boku bo takie miała zalcenia

Gość ulaaaaaaaaaaaa
ja miałam kilka atakow kolki nerkowej-ale wtedy to bardzo bolało tak przez 2-3 godziny i często miałam krew w moczu niestety.Kilka razy tez lezalam w szpitalu przez ten zastój.Jak Cię tak boli to może podjedz na Izbę przyjęc

Gość maniusia333
Miałam zapalenie pęcherza już w 6 tygodniu potem nawroty od 12 cały czas szpital z kilkudniowymi przerwami. Zastój w nerce prawej duży, dwa razy odmiedniczkowe zapalenie nerek raz ostre. Cewnik z nerki do pęcherza w 32 tygodniu, w 34 wodonercze z roponerczem i martwicą tkanek nerki urosepsa... cesarskie cięcie w 34 po zatrzymaniu akcji serca dziecka po reanimacji 5 min wróciło tętno a ponieważ znieczulenie zewnątrz oponowe nie zadziałało byłam pod narkozą i zobaczyłam synka dopiero na 3 dzień. do tej pory mam trume a minęło 5 miesięcy i z nami wszystko dobrze.

Gość ulaaaaaaaaaaaa
....

Gość elkaaaa
może ktoś jeszcze ma jakies doswiadczenia

Gość elkaaaaaaaaaaaaa
podnosze

Gość elkaaaaaaaaaa
up up

Gość elkaaaaaaa
tak bardzo martwią mnie te moje nerki-boje się ,że nie utrzymam ciązy :(

Gość autorko a w ktorym tygodniu
jestes? i co na to lekarz? Jakie masz objawy? bierzesz leki?

Gość elkkaaaaa
jestem w 24 tyg-objawow teraz jako takich nie mam,ale często w moczu wychodzą mi erytrocyty.4 tyg miałam atak kolki nerkowej ,ale teraz jest ok-lekarz mowi ze mam dużo lezec na lewym boku alby odciazyc tą prawa nerke-biore co jakiś czas furagin

Gość autorko a w ktorym tygodniu
Będzie dobrze, leż, pij dużo wody i nie zadręczaj się bo stres gorzej wpływa na to

Gość elkaaaa
ja jestem załamana-boje się z czego takie zle wyniki badan moczu :(