Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elkaaaaaaaaaaaaaaaa

czy ktoras z was maial w ciazy problemy z nerkai, pęcherzem?

Polecane posty

witam dziewczyny , ja dziśkończę26 tydzień ciąży i tak jak wy też mam kłopoty z nerkami tyle że u mnie jest piasek w nerkach i kilka ataków kolki nerkowej mam poza sobą. Mój lekarz to jak zauważyłam rozsądny człowiek i dawał mi różne leki ale nie obyło się bez antybiotyków. od początku miałam złe wyniki moczu i posiew moczu . Lekarz co miesiąc kazał mi robić posiew moczu i zmieniał tylko dawki luków ale ciągle te same dawał i w końcu się skończyło. Przepisywał mi Duomox jest to antybiotyk bezpieczny dla dziecka i u mnie okazało się że bardzo skuteczny na moje nerki i kazał mi raz dziennie zażywać Urosept (jest bez recepty i jest moczopędny) z racji tego tydzień go piję tydzień nie i tak na zmiany . Wszystkie dolegliwości ustąpiły a wyniki wychodzą teraz super. Z tego co mówił nie wolno Furaginu a któraś wcześniej o nim pisała ale co lekarz to inna opinia. Jam narazie u mnie jest ok. i dzidziuś mój też zdrowy.

Gość do Pani wyżej........
Jedna tabletka uroseptu to malutko. Ja biorę 2 tabletki 3 razy dziennie. Też mam zastój w nerce, jestem w 22 tygodniu. Wyniki moczu mam ok ale ciągle bolą mnie nerki i podbrzusze.

Gość elkaaaaaaaaa
a duzy masz ten zastój? i czy masz jakies objawy?

Gość elkaaaaaaaa
do pani wyżej -napiszcie jakie duże mialyscie te zastoje?

u mnie to kończyło się zawsze na szpitalu bo bule były nie do wytrzymania. urosept biorę po jednej dlatego że biorę go już dość długo. wcześniej było po 2 dziennie, na mnie działał strasznie moczopędnie , często chodziłam do toalety w dzień i w nocy, już byłam okropnie umęczona tym sikaniem w nocy bo się nie dało spać. a teraz jak jest ok to biorę tylko po jednym. Dziwię się że lekarz nie położył cię do szpitala skoro nerki cie ciągle bolą. Mi powiedział że jak się to powtórzy to na patologię ciąży bo nie może tak być że nerki mając teraz więcej krwi do przefiltrowania miałyby się dwukrotnie bardziej męczyć przez ten piasek

Gość bursztynek73
Witam Mam kamien w prawej nerce 6 mm Jakies 4 miesiace temu zamontowqli mi stend I mnialam mniec laser Ale Okazalo sie ze jestem w ciazy i mi nie zrobja. Czasem boli mnie ta nerka do tego mam infekcje w moczu I bralam kefalexin ale nie ma rezultatow , wciaz mam mocz o nie przyjemnym zapachu I z lekkim zabarwieniem krwi. Wczoraj bylam na usg to mi powiedziala ze nerka wyglada inaczej niz prawa ale Mam sie nie martwic A ja sie tak martwie o to. ;( Moze ktos z was mnial podobnie i mnie troche uspokoi.

Gość AlexSim
Hej Dziewczyny! Moje problemy z nerkami zaczely sie od pobolewania w prawym boku. Myslalam ze jest to bol spowodowany dzieckiem ktore caly czas rosnie, nie reagowalam na to, zazywalam Nospe albo i nie- bol przechodzil. Az pewnego dnia bol w prawym boku stal sie nie do zniesienia, nie pomagaly tabletki. Bol byl tak silny,ze nie moglam stac na nogach. Maz zawiozl mnie do szpital. W szpitalu okazalo sie ze jest to kolka nerkowa w dodatku z duzym zastojem w nerce prawej. (Bylam w 26 tyg. ciazy) W szpitalu od razu, aby odbarczyc nerke zalozyli mi cewnik zewnetrzny i sonde odprowadzajaca mocz z nerki. Po dwoch dniach zalozyli mi sonde wewnetrzna tzw. Double J. Po tygodniu wypuscili mnie do domu. Z sonda mam przechodzic cala ciaze i beda mi ja wyjmowac po pologu. Aktualnie jestem w 28 tygodniu ciazy. Z dzidzia jest Ok. Nerka od czasu do czasu pobolewa i w przypadku bolu zalecili mi lekarze paracetamol oraz nospe. Zastoj w dalszym ciagu mam duzy. Na ostatnim Usg wyszedl maly zastoj rowniez w nerce lewej :(. W tym momencie zazywam Urosept gdyz bolal mnie pecherz moczowy, caly czas siusiam. Po wyjsciu ze szpitala przez 3 dni konczylam antybiotyk i bralam Furaginum. Jestem pod stala kontrola urologa, ginekologa i w razie czego jezdze do szpitala na konsultacje. Zostaly mi jeszcze niecale trzy miesiace do porodu i lekarze powiedzieli ze wszystko moze sie wydarzyc.