Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elulaaaana

Sałatki

Polecane posty

Gość elulaaaana

Drogie mamy,macie jakieś fajne przepisy na sałatki?bo juz moje mi się znudziły;)

Gość elulaaaana
?????????

Gość ciocia dobra rada:)
gyrosową robiłaś? mam fajny przepis

Gość przewrazliwiona mama taka
z tortellini chcesz przepis?Jest pyszna

Gość elulaaaana
gyrosa robilam mam tez przepis na gyrosa w innym wydaniu z ryżem przewrazliwiona mama taka podziel sie przepisem:)

Gość przewrazliwiona mama taka
a wiec gotujesz tortelini.Ugotowane wsypujesz do duzej miski,dodajesz szynke w kosteczke pokrojona,ogorek konsrwowy,papyka,mozesz kukurydzy tez dac,ser zolty w kosteczke,przyprawaisz sola,pieprzem i zmiazdzonym czosnkiem.Dodajesz majonez,mozesz tez lyzke jogurtu natualnego,i do dekoracji z gory miski grubo obsypuje szczypiorkiem.Bardzo dobra w polaczeniu z pieczonym chlepbkiem na patelni i natartym czosnkiem.

Gość taka prawdaa
ja najbardziej lubię taką (przepis wymyślony ;P): Sałata (różne rodzaje lub lodowa... z reguły kupuję te pakowane co są np. w biedronce) pomidor ogórek ser żółty ser feta kabanosy coś tam od siebie wedle uznania (np. jak ktoś lubi oliwki- ja nie Znoszę wiec nie dodaje) sos: jogurt naturalny, łyżka majonezu, sól, pieprz i 3 ząbki czosnku (fajnie je potraktować blenderem a nie zwykłą wyciskarką. Wtedy sos nabiera zajebistej ostrostości) No i... wsuwamy :)

Gość taka prawdaa
kiedyś u sąsiadów jadlam przepyszną sałatkę z...makaronów z zupek chińskich :D Była bezbłędna- był tam ten makaron (nie gotowany tylko sam namiękł), kukurydza, szynka, żółty ser, por być może coś jeszcze? No i majonez+śmietana chyba.

Gość a ja lubię taką ::
tortellini gotuję do wody dodaję oliwy żeby się nie posklejały. Odsączam i zostawiam do wystygnięcia, kroję pomidory w kostkę, gniazda wyrzucam, do jogurtu naturalnego dodaję dwie łyżki majonezu, majeranek i przeciśnięty przez praskę czosnek. I to razem mieszam i mniam

Gość ula której ukradli nick
z zupek chińskich : 2x zupka ifon złoty kurczak puszka kukurydzy ogórek dwa pomidory fasolka czerw odsączona z zalewy majonez pieprz sól papryka -opcjonalnie inne warzywa /rzodkiewka, zielona cebulka/-opcjonalnie. Zalewany zupki wraz z tymi torebkami co są w środku małą ilością wody ma zostać sam smakowy makaron dodajemy powyższe składniki , majonez ,mieszamy i wpieprzamy :)

Gość taka prawdaa
ula aż sobie spiszę, bo w tamtej nie pamiętałam wszystkich składników :D MNIAM!

Gość ula której ukradli nick
każdy zapewne przepis modyfikuje "pod siebie" ja np szynki nie dawałam a teraz dam , tak jak majonez spróbuję zastąpić sosem czosnkowym co ryzykowne bo nie wiem jak sie dogada z makaronem :P

Gość elulaaaana
Dzieki dziewczyny to mam sałatki na najblizsze tygodnie.

Gość szatyyyyyynka27
polecam taka pyszna Gotyje marchew z piersia kurczaka(moga byc nozki tez,udka) gdy sie ugotuje drobno siekamy kurczaka,marchew w kostke. dodajemy do tego seler ze sloika,czerwona fasole,kukurydze,ogórek konserwowy i majonez.solimy,pieprzymy Jest naprawde pyszna

Sałatka z makaronem 1x puszka kukurydzy 1x słoik ogórków konserwowych 1x słoik papryki konserwowej moze byc też jedna cała surowa 400 g. szynki Majonez sól pieprz. Makaron świderki najlepiej , po kroić wszystko co się da w kostke szynke też wymieszać z makaronem majonez i doprawić :) Pyszna

Gość szatyyyyyynka27
a ja zrobiłam kiedys tak,ze akurat wtedy zwykła jarzynowa,ale moze byc kazda inna wlożyłam do krążków papryki Kroi sie paprykę,żeby byly cale krążki i w to sałatke,można udekorować.Syper efekt na takim platerze.Niby zwykła sałatka a jednak cos innego

Gość hehe bo padne
to ja polece taka najprostsza a tez jest pyszna. Kukurydza z puszki, ananas z puszki pokrojony na małe cześci, ser zółty starty na grubszych oczkach, jogurt naturalny, łyżka majonezu ( lub jak ktos lubi to wiecej majonezu a bez jogurtu ), mozna tez dodać czosnek ale ja osobiście wolę bez. Mieszasz wszytsko i wychodzi pyszna sałatka.