Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie.rnzumiem

Dlaczego większość Polaków nosi czarne ubrania?

Polecane posty

Gość nie.rnzumiem

tylko nie mówcie, ze czerń jest stylowa i modna...owszem jest ale pod postacią np czarnego sweterka albo małej czarnej a nie stroj na codzien. Widac to zwlaszcza w chlodne pory roku. Czarne plaszcze, jeansy, kurtki, czapki. Masakra jakas. Wychodzi potem np z autobusu czy metra taka szaro-czarna masa. Czerń nie pasuje do typowej polskiej urody, malo kto ma urode ''zimy''... Chodzi o to ze jestescie brudasami i na czarnym nic nie widac? O to, ze nie wiecie w jakich kolorach wam dobrze i bierzecie czarny bo rzekomo pasuje do wszystkiego?

Gość nie.rnzumiem
Bo ja zazwyczaj ubieram czarny jak nie myje się kilka dni wtedy mam wrazenie ze nie widać tak zbytnio tego brudu.Zazwyczaj zbiera mi się na szyii.Ale nie wiem mam takie odczucie ze jak ubiore się na czarno wydaje mi się ze ten kolor także zatrzymuje mój smrodzik,macie tez tak?Mi zdarzylo się nie myc kiedyś 6 dni tzn nie brac prysznica.Zazwyczaj myje się co 2-3 dzien.

Bo życie , szara codzienność ich przytłacza i nie mają ochoty na jarmarkowe barwy .

Gość deliver
Bo to ładny, neutralny kolor, do wszystkiego pasuje.

gdyz jak wiadomo Polacy trohe mniej o siebie dbaja ostatmi czasy, wiec czarny wyszczupla.. w ten sposob nalezaloby szukac odpowiedzi :0

Gość co ty?....,
Czerń nie jest ładna, to kolor smutku i żałoby, ale owszem pasuje. Kolor radości i szczęscia to czerwień - na calym swiecie jest pozytywną barwą zwlaszcza w Chinach - żolty, pomaranczowy. Błękitny jak niebo to rowniez radosny kolor. Nie wiem czemu ludzie boją się kolorow, moze faktycznie szarzyzna życia ich przytłacza.

Gość Anti Dotuum
nie znam żadnego. gdzie wy ich qrwa widzicie? może na pogrzebach.

Gość do ike
czern jest piekna i elegancka, dobrze dobrana moze byc bardzo sexy!

Gość 9876543&
Co kto lubi. Ja tam w Polsce widzialam wielu ludzi ubranych nie tyle czarno, co biednie. Za to bardzo strojnie ubieraja sie kobiety na Ukrainie i w Rosji. Natomiast czarne, szare i zielone wojskowe ubrania nosi sporo mlodych ludzi w Niemczech.

Gość wali mnie zdanie innych
lubię czarny kolor i już jestem facetem

Gość bo kto nosi kolorowe ubrania
to klauny, błazne, no i homoseksualiści. normalni ludzie noszą naturalne kolory. Kto jes najgłośniejszy w grupie jest najsłabszy.

czarne ubrania są znakomite i klasyczne - jest to bardzo optymistyczny kolor- tak jak biel jednak nie wyobrażam sobie nosić tylko czerń ponieważ inne kolory też wyglądają super , tylko zależy jak są dobrane i w jakim stylu

Gość jempmgmgpjap
ty zjebie wyzej- naturalny kolor to blękit, zielenie, brązy, żolcie, kolory natury, ziemi. Polscy faceci w ogole nie znają sie na modzie i są brudasami a Polki wyszczuplają sie czernią. Dzieci komuny, czarno sraczkowate. Taka jest prawda

Gość frugo_zielone7
lubie czarny kolor, szary, granatowy. i ciuchów w takich kolorach mam dużo. z jaśniejszych to niebieski i biały. nie mam nic ziloengeo, żółtego, czerwonego. źle się czuję w takich kolorach

Gość bo polacy to brudasy
i uważaja ciemne ubrania za "mniej brudzace sie", czyli takie na których nie widac zaraz brudu i nie trzeba ich czesto prac u mnie w pracy taki jeden przy okazji rozmowy na temat prania itd przyznał , że czarnych spodni nie prał przez pół roku bo ... były czyste tzn nie było na nich plam ... myślałam , ze pospadamy z krzeseł zasadniczy problem polaków jest w tym , że piorą ubrania , które uważają za brudne , a nie z tego powodu , że po prostu byłu użyte i sa nieświeże, szczególnie odnosi sie to do facetów

na czarnym niemal wszystko widać więc trzeba dbać o niego szczególnie - jak o biel , więc nic nie umknie uwadze

Gość noszę czerń...
nosze czerń , gdyż bardzo lubię ten kolor , i chyba mi w nim najlepiej , nie dlatego , że chcę się wyszczuplić , nie ma takiej potrzeby . Nie unikam też ( latem) bieli , zieleni , turkusu czy czerwieni . Nie pomyślałaś , ze niektórym osobom , w wielu kolorach , nie do twarzy? Przyjrzyj się ubraniom danego fasonu , to czerń wg mnie , zawsze wygląda elegancko.A jeśli chodzi o czarne kurtki zimą , to nie ma większego wyboru , do jakiego sklepu wejdziesz , króluje czerń , i na nią się decydujesz.

Gość Mały Bizon
moda jest dla idiotów, lub dla tych, którzy na idiotach mają robić wrażenie. każdy nosi taki kolor, jaki chce i ch@j!!!!