Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roladinia

Będę babcią

Polecane posty

Gość roladinia

za parę m-cy pierwszy(a) wnuś(a) rozsadza mnie , od czego zacząć ?

Gość zielonazajączka
od wanienki, przewijaka , łóżeczka , wózka , itd.... aż do wacików ,

Gość mormor
Od niczego. Zapytaj sie czy oni chca twoja pomoc.

Gość mnie też rozsadza
Mam ochotę wykastrować syna :O Mam 36 lat i ZOSTANĘ BABCIĄ! Sama urodziłam w sumie wcześnie bo mając 20lat. ale ja byłam już wtedy mężatką,oboje mieliśmy pracę i syn był planowany. a ten gnojek ma 16lat,ani szkoły,ani pracy no co jak? nie wiem co zrobiłam źle? dużo z nim rozmawialiśmy, nigdy nie sprawiał kłopotów, grzeczny, dobry uczeń. a tu nagle będzie mial dziecko z 4lata starszą dziewczyną! jak on do tej pory nawet dziewczyny nie miał bo jest raczej typem okularnika i mola książkowego,więc powodzeniem się nie cieszył.

Gość okropnie podłamana
Miło widzieć, jak przyszła babcia się cieszy. U mnie niestety bardziej sąsiedzi się cieszą i mi gratulują niż własna matka.

Gość roladinia
nie chcę się pchać , ale przechodząc w sklepie obok dziecięcego działu aż mnie kusi by wykupić cały dział :)

Gość mormor
Rol.......rozumiem mlodzi maja swoje gusty. Ja sie pytalam corki i ziecia co potrzebuja. Kiedy corka byla w szpitalu bylam u nich w domu i ugotowalam jedzenie ......nic wiecej. Nowa rodzina nowe zwyczje.

Gość roladinia
tak wiem ... długo czekaliśmy , chciałabym uchylić nieba ale nie chcę niczego zepsuć , będę cicho.

Gość do okropnie podłamana
A może twoje dziecię obciąży budżet mamusi i stąd brak radości? masz męża? pracę? czy kolejna panna z dzieckiem na garnuszku mamusi?

Gość normalna babciaaaa
kolejnej babci odpieprza, nie masz ty swego życia

Gość podaszafa
i co z tego, ze babci odpieprza, jak sie uroczo wyrazilas? :O U mnie tez babciom odpieprzalo :O jak rodzily sie moje dzieci, dzieci mojego rodzenstwa czy rodzenstwa mojego meza. I fajno! Babcie maja kochac wnuki. Nikt sie nam na sile z niczym nie pchal a milosc az tryskala z dziadkow. Dzisiaj moi synowie maja 18 i 15 lat i fantastyczny kontakt z dziadkami. A dziadkowie dumni z chlopakow az puchna :D

Gość sylwia_fikfik
Fajnie:) Nie każdy ma tę możliwość że ma kochającą babcię i dziadka, czy. rodziców na których może liczyć!

Gość To miłe jak dziadkowie
się cieszą. W sumie mnie to zawsze napawało jakimś lękiem (szał teściowej na punkcie wnuczki) bo nie wiedziałam czy ona cieszy się tak poprostu czy lekkiego bzika dostała i będzie mi się wtrącać, na szczęście szał minął po roku i potem psychika jej się ustabilizowała :D :). Autorko gratuluję, to musi być wspaniałe uczucie i napewno jak kiedyś sama się tak poczuję to zrozumiem wszystkie babcie i dziadków.

Matko! gdzie ty byłaś kiedy syn latał na prawo i lewo!!! Dzieci mają dzieci do czego ten świat prowadzi? Czy oni mają zamiar się pobać? czy też wesele będzie na zasadzie bo ona jest w ciąży. Współczuje ci bo to wstyd i tylko plotki u sąsiadów. Mnie osobiście było by wstyd

Kotka Nie Twoja sprawa to się nie interesuj. Czasem te 16-latki są mądrzejsze mimo wpadki niż takie baby jak Ty. Wstyd to kraść. Do czego ten świat prowadzi, że ludzie są coraz głupsi,a Ty jestem tym przykładem .

Gość moja mama tak miala
Moja mama wlasnie miala taka potrzebe... coz... wszystko co kupila z wlasnej incjatywy - zostalo u niej. Spytala czy nie potrzebujemy zastrzyku gotowki na zakupy, odparlam, ze jesli proponuje to z mila checia a wowczas powiedziala z radoscia w glosie ze ona bardzo chetnie kupi wozek dziecku,ze juz ogladala i wybrala... i jesli nie mamy wozka, to ona, owsem, dolozyale pod warunkiem ze wybierze... dziwnie sie poczulam a ona sie prawie obrazila, gdy podziekowalam i powiedzialam, ze sami sobie kupimy. Wozek ma byc praktyczny dla mnie i dla dziecka a nie podobac sie mojej mamie. Znajac zycie kupilaby mi ciezka krowe bez mozliwosci montazu fotelika i bez mozliwosci zlozenia do malych rozmiarow (wazne, bo mielismy maly samochod a waga tez istotna bo mieszkalismy wtedy w kamienicy bez windy, na ostatnim pietrze). Kupila tez caly wor ubran... w ogole o nic nie pytajac a ja juz mialam cala wyprawke przygotowana. Gdy zobaczylam ubrania, to mi szczena opadla - byla gdzies na ryneczku i kupila mase ciuchow takich, jakie ja nosilam bedac niemowleciem. No niezrozumiale jest to dla mnie. Autorko, przed jakimikkolwiek zakupami skonsultuj sie, byc moze jest cos czego im trzeba, wedy z radoscia kupisz. Ale moe byc tez tak jak z moja mama i ze mna, nie podejmuj decyzji za rodzicow, pamietaj, ze maja on prawo do tego by czerpac radosc z kupowania rzeczy swojemu dziecku, takich rzeczy, jakie chca nabyc. Jesli naprawde chcesz pomoc, to zaproponuj im wspooludzial finansowy, nie odbieraj im radosci.

Gość hygfbdfdsa
kotka - wszystko będzie OK jak tylko nie tak jak TY na wesele się ubiorą! Jesteś tu skończona!

Gość noooo nie mogę
Dziewczyny zobaczcie zanim usunie. Kotka 33 to trzecie zdjęcie to tak na poważnie? Ty masz zamiar ubrać to coś na siebie? Chyba na bal przebierańców....ha, ha, ha. Furorę zrobisz jako czarownica. Ja pierdzielę, totalny brak gustu.

Gość noooo nie mogę
Aż sobie ściągnęłam tę fotkę, pokażę znajomym. Byłaś gwiazdą na weselu. Zachował ktoś powagę na twój widok????