Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość breathedeeplyinside2222222

antykoncepcja hormonalna to dno

Polecane posty

nie rozumiem kobiet jak mogą stosowac antykoncepcje hormonalna.Dlaczego pozwalaja na to zeby tylko jedna strona w zwiazku trula sie i narazala na skutki uboczne wahania hormonalne na cos co tak naprawde nie jest normalne i cos co ingeruje w nasza nature,a druga strona ma tylko korzystaac..nie rozumieja ze wielkie koncerny zarabiaja na tych pigulach ogromna kase i ginekolodzy im to wciskaja mowiac ze sa same plusy, wiec skoro anty hormonalna jest taka super to czemu jest asekurella?

Gość dedededede
po pierwsze, na nic w życiu gwarancji nie ma, więc i na tabletki też nie. po drugie, są sytuacje kiedy taka antykoncepcja jest potrzebna z kilku powodów, np przy PCO. po trzecie, super, że masz swoje zdanie, tylko... kogo to obchodzi ?

no pewnie nikogo;/ to chyba oczywiste ze jesli ktos choruje i trzeb ato leczyc hormonami to inna sprawa

Gość Siq
Ja stosuję i jestem zadowolona. Mój partner też na tym korzysta. Nie mam wahań nastroju, nie tyje. Przez prawie dwa lata tylko raz zapomniałam tabletki. Jasne że ktoś na tym zarabia, jak na wszystkim.

Gość chyba ty
Też uważam, że to szkodliwe i niesprawiedliwe, że kobiety biorą tabletki, żeby facet mógł poruchać kiedy tylko ma ochotę.

Gość zdesperowana ja 100
mam identyczne zdanie na ten temat ;/ wszystko co najgorsze musza miec kobiety. ale i tak bede od nastepnego tygodnia stosowac ta antykoncepcje..

Gość karolina 111111111
ale kobiety tez lubia seks i to nie jest tak ze my biezemy leki a facet korzysta. przy normalnych relacjach korzystaja obydwoje bez comiesiecznego stresu czy sie udalo tym razem uniknac ciazy czy nie. oczywiscie tabletki nie sa dobrym rozwiązaniem...ale napewno mniej szklodliwym z punktu widzenia fizycznego i psychicznego niz pozniejsza aborcja np. farmakologiczna

Gość bez sensuuuu
najpierw sie trują tabletkami hormonalnymi przez 10 lat, potem kolejne 10 leczą sie z bezpłodności... in-vitro to dopiero jest biznes, ale najpierw trzeba zdobyc klienta przepisując mu hormony pare dobrych lat

Gość po pierwsz nie ten dzial
chyba ty Też uważam, że to szkodliwe i niesprawiedliwe, że kobiety biorą tabletki, żeby facet mógł poruchać kiedy tylko ma ochotę.] wspolczuje podejscia do wlasnego ciala i wlasnej seksualnosci... ja stosuje anyty bo JA CHCE sie ruchac kiedy najdzie mnie ochota, nie lubie gumek i nie chce sie schizowac czy zjade w ciaze czy nie, bo to psuje wszytsko.... bralam tabsy dlugi czas, potem mialam poltora roczna przerwe i to byla tragedia :O wrocilam do tabletek i w koncu mam spokoj. moze i sie truje, ale nie sadze bym bardziej sie trula tabsami niz tym zarciem chemicznym, modyfikowanym genetycznie jakie sprzedaja w sklepach, spalinami na ulicach czy dymem tytoniowym milionow palaczy, ktrzy maja w dupie czyjes zdrowie i wychodzac z kaltki na chodnik od razu odpalaja peta p[o czym dmuchaja w twarz kazdemu przechodniowi.

Gość bez sensu najpierw sie
dowiedz tematu, w ktorym zamierzasz sie wypowiadac bo z takiej ignorancji robisz z siebie kretynke :O tabletki anty chyba w latach 60tych mogly powodowac bezplodnosc :O a i to nie jest do dzis pewne, bo zadna kobieta nigdy nie robi badan na plodnosc, kazda zawsze uwaza, ze ten problem jej nie tyczy, ze przeciez rodzic dzieci to jak zlapac katar, kazda potrafi, ale jak wychodzi problem, i nagle dziecka sie chce a tu nie ma to sie robi badania i oczywiscie zadnej do glowy nie przyjdzie ze to jej wina czy meza, na pewno zawinily tabletki (gdyby nie brala tabletek to pewnie wina bylaby woda, zarcie albo powietrze :P ) po za tym tabletki teraz reguluja hormony przez co pomagaja zajsc wlasnie w ciaze ignorantko, poczytaj chocby o PCO, bo z tym bez tabsow mozesz sie bzykac nawet z buchajem i w ciaze raczej nie zajdziesz :O

Gość bez sensuuuu
haha a kto napisze ze powodują bezpłodość, nawet badań nie robia bo jak wyjdzie że tak, to jak będą je wciskać juz 14 latkom?? Kretynem to jest ten co uwaza że latami przyjmowane hormony pozostaja bez wpływu na organizm człowieka. Zresztą pomijając bezpłodność wystarczy ulotke przeczytać i sie zastanowić czy warto rozwalać nerki, watrobe i całą resztę hormonami.... Niedawno był wyciek, że we Francji kobiety umierały od tabletek, ale niee... dalej bedziecie twierdzić że to takie nieszkodliwe cukiereczki

Gość agiew
W pewnym sensie się zgadzam, też jestem przeciwniczką, miałam po nich dość spore skutki uboczne. Teraz używam Cyclotestu do metod naturalnych i jest ok. Poznałam swoje ciało i nie muszę się truć.

Gość kilina
Tak sie składa ,że dzisiaj miałam rozmowę z facetem na temat naszej antykoncepcji i powiedział ,że gdyby były tabletki dla facetów to by jej brał, ale problem polega na tym ,że ja i pewnie większość kobiet nie zgodziła by się na coś takiego ,bo by nie czuła sie bezpiecznie,faceci są strasznie roztargnieni i zapominalscy, więc to ja wolę brać i czuć się pewnie.

co to za dziecinne wymowki, jezeli sypiasz z facetem ktory jest nieodpowiedzialny to gratuluje pomyslu na zycie. nikt nie wyznaczyl plci do okreslania pewnych funkcji, kazdy ma takie same prawa obowiazki i starac sie to wypelnia cjak najlepiej.

Gość ojPIWRDOLEEE
JA WIEM ŻE TABLETKI SĄ SZKODLIWE, ZE KONCERNY NA TYM ZARABIAJĄ ITP ITD ALE WOLE WPIEPRZAĆ HORMONY NIŻ ZAJŚĆ W NIECHCIANĄ CIAŻĘ a mój facet może sobie poruchać, mi to nie przeszkadza bo ja też mogę na tym skorzystać:P

nie no pewnie, lepszy jest stosunek przerywany, na co łykać chemię, o, albo prezerwatywa, przyjemność, że ho ! ja wiele lat używałam tabletek i nie żałuję

Gość pomarańczowa cytryna
Co racja to racja, najpierw głupie pare lat łykają hormony żeby nie wpaść a jak już wyjdą za maż to wtedy problem bo w ciążę nie da sie zajść. Znam taki przypadek. Badania mówią same za siebie, że długoletnie przyjmowanie hormonów szkodzi ale jakich odpowiedzi można sie tu spodziewać skoro większość osób nie zada sobie trudu żeby chociaz ulotke przeczytać i zadaje potem durne pytania :O Dla mnie najlepsza metoda to wazektomia, zabieg starcza na całe życie, w znieczuleniu miejscowym, żadnych skutków ubocznych.

Gość biafradiane7888$
mysle ze jest cala gama innych metod antykoncepcyjnych, nie tylko tabletki prezerwatywa czy stosunek przerywany-ktory nie jest metoda ale ktos tu tak napisal. mooze metody naturalne, przy okazji lepiej poznac swoje cialo i je zaakceptowac? btw chleb nie szkodzi ani mleko tez.................