Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kassana1414

makijaz 20 latki. jaki powinien byc ?

Polecane posty

Gość kassana1414

Witam ! Mam 20 lat i obsesję na punkcie starzenia się skóry. Zastanawiam się jak duży wpływ na cere ma makijaż ? Mój makijaż jest lekki w porównaniu z moimi rówieśnikami :-) ale mimo to chciałabym dowiedzieć się od was co o tym sadzicie . Używam pokładu Maybelline affinitone, bronzera (odrobinę na policzki) czasem jakiś lekki kolorek na powieki no i tusz :-) Przyznam się szczerze że maluje się od 13 roku życia ... co z perspektywy czasu uważam za głupotę . Jednak nie mam żadnych problemów z wychodzeniem z domu bez makijażu. Zastanawiałam się równeż ostatnio czy nakładanie głównie pokładu chroni nasza cere przed zanieczyszczeniami z powietrza?

Gość Kropka123454321
Nie jestem specjalistką, ale wydaje mi się, że jeśli bardzo przejmujesz się starzeniem skóry i ogólnie jej wyglądem to najlepiej byłoby gdybyś się w ogóle nie malowała. Jakby nie spojrzeć jest to dla niej najzdrowsze. A jeśli nie masz też problemów z wychodzeniem z domu bez makijażu to tym bardziej. Ja sama używam podkładu z firmy Revlon, różu na policzki i maluję rzęsy tuszem. Uważam, że to wystarczy, ale też zauważam, że przez te kosmetyki moja cera i tak wygląda nieco inaczej niż wyglądała zanim zaczęłam w ogóle używać takich kosmetyków. A zaczęłam używać podkładu w wieku lat 21, aktualnie mam 23.