Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alergentomojwrog

mój koszmar- przeczytajcie, pocieszcie mnie :(

Polecane posty

Gość alergentomojwrog

Mój koszmar trwa odkąd skończyłam 13-15 lat. Daje o sobie znać od marca do czerwca. Chodzi o alergie :( Pewnie zaraz powiecie że są gorsze choroby, ale moja alergia przybrała taki stan że uniemożliwia mi normalne życie :( Zaczyna sie od kataru, a właściwie lejącego nosa, zużywam dziennie 10 opakowan chusteczek. Kilka dni potem pojawiaja sie rany i owrzodzenia na skórze nosa, leci mi krew przez podrażnioną błonę śluzowa. Oczy- pieka, łzawia i szczypią, staram sie nie trzeć, nie dotykać ale w nocy robie to przez sen. Wstaje opuchnieta, z oczu wychodzi mi galaretka, ledwo widze, powieki krwawią. Krecenie w nosie, kichanie co minute, swędzenie całego ciała, silne duszności, ataki astmy. Do tego straszny ból głowy, taki że często zostaje w łózku cały dzień. Po paru tygodniach jestem chora na wszystko- zapalenie płuc, zapalenie spojówek, przeziębienia i grypy. Teraz siedze i ryczę, ja już nie moge tak życ. Chodze po lekarzach, biore codziennie garśc leków, przeszłam odczulanie, po którym jest tylko gorzej.. :(

Gość TRUE STORY.
Po prostu idź do lekarza i poproś o zmianę leków, na silniejsze. Albo w ogole zmień lekarza.

Gość kskssjjshjs
Po pierwsze to zapisz sie do poradni alergologicznej, a po drugie to są odczulania, które pomagają w allergi.

Gość alergentomojwrog
Lekarzy to juz nie wiem ile razy zmieniałam, do poradni chodzę. Biore silne leki po których jest lepiej, jakbym ich nie brała to chyba bym padła z tej alergii. Byłam odczulana 3 lata i jest gorzej. Pogorszyło sie uczelenia na pyłki a do tego mam wszystkie możliwe uczulenia krzyżowe :o Czuje sie fatalnie, fizycznie i psychicznie. Nikt nie rozumie jak cierpie. Nikt nie traktuje mojego stanu poważnie, bo to przecież śmieszne jak chodze z wielkim pudłem chusteczek i co chwila mam atak kichania :o