Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstyd sie przyznac

mamy jakich kosmetykow uzywacie i czy macie ich duzo?

Polecane posty

Gość wstyd sie przyznac

moj synek ma juz 14 miesiecy, a ja od porodu nie uzywalam zadnych jeszcze kosmetykow procz oczywiscie dezodorantu, zelu pod prysznic, szamponu i takie tam podstawowe rzeczy. Niedlugo wracam do pracy i chce zadbac o siebie:) Mam wysuszona skore i wlosy jakich uzywacie kosmetykow czyli balsamow, odzywek, perfum (nie wiem jakie nawet kupic), podkladu (wiem, ze kazda uzywa innego koloru ale chodzi mi o firme), tuszu do rzes, pomadek. Nie wiem w ogole od czego zaczac:) kiedys tez nie mialam tego za wiele, zazwyczaj wsyztskiego po 1 sztuce:D

Gość ja bylam i mi powiedziala,ze
heh, ja mam dużo, ale mało co używam:D

Gość wstyd sie przyznac
napiszcie czego uzywacie co polecacie a co kompletnie doradzacie

Gość gddsgdgs
a wiec tak: -balsam czerwony garniera, ciemnoneibieski nivea, isana krem do ciala oliwkowy za 10zl pół litra -antyperspirant klasyczny dove -perfumy? moga być zwykle avonówki za 30zł -tusz? maybelline colosal albo kazdy inny -czarna kredka gosh waterproof albo każdy inny kolor np grafit -podklad?zaden !róż-kulki avonu albo oriflamu, ale od biedy 26/30 matt mouse maybelline

Gość wstyd sie przyznac
niestety przed ciaza mialam inna skore, cere, uzywalam kosmetykow najtanszych a teraz obawiam sie, ze to nie wystarczy, bo sie "posypalam" troche po ciazy:(

Gość gddsgdgs
perfumy?na początek zwykla pur blanka, masz rossmana obok? to kup sobie adidasa za 30zł kolor dowolny!

Gość gddsgdgs
mój balsam: isana oliwkowa-8zł tusz kolosal-w promocji 25zl antyperspirant-najtaniej fa za 7zł perfuma-allegro pur blanka 30zl kredka-10-25zl róż-kulki avonu-do 35 zł

Gość gddsgdgs
popros panią z rossmana to ci doradzi:> kosmetyki polecam maybeline w miare tanie, a dobre.pomadka?wpierw ochronną sobie kup:>

Gość wstyd sie przyznac
napisalam, ze podstaw uzywam min pomadki ochronnej

Gość miałam podobna sytuację
ja jestem w ciąży i tez mam juz troche inną cerę, ale kosmetyków używam tych samych. olejek pod prysznic Nivea ( ale najczęściej prysznic biore bez żadnych kosmetyków,l tlyko sama woda ). Krem do twarzy ( używałam bambino ale teraz potrzebuje czegos tłustszego ) Aa półtłusty, balsam do ciała - avon, garnier, ziaja lub jak teraz nivea aksamitne mleczko nawilżające. Tusz do rzęs - oriflame pogrubiający, szampon polecam dove. Podkłąd - jak juz to soraya. Do ust wazelina smakowa ( najczęściej malinowa, nadaje ustom fajny naturalny ale leciutko zaróżowiony kolor i je fajnie natłuszcza, starcza na długo a kosztuje max 5 zł ) lub błyszczyk - róznie bywa najcześciej z avon. Nie wydaje dużo na kosmetyki. a lakier do paznokci - zawsze bezbarwny, paznokcie krótkie, ale zadbane.

Gość gddsgdgs
moze idz wpierw do fryzjera?

Gość kafe z rana
Szampon Syoss. Odzywka-robie raz w tygodniu papke z zoltek :P Balsam-Ziaja pomaranczowy albo Ziaja Kozie Mleko Cienie do powiek, kredki do oczu-Rimmel Tusz do rzes-Eveline Perfum-Davidoff Cool Water, a latem uzywam mgielki do ciala z Avonu (truskawka, malina) Krem do twarzy- ziaja 25+ matujacy albo Ziaja Sopot, jedynie zima uzywam krem nivea z lekkim podkladem Zel pod prysznic-z Biedronki, mleczko do demakijazu i zel do mycia twarzy i zel do higieny intymnej tez z Biedronki Nie uzywam szminek, jedynie blyszczyki albo pomadki ochronne.

Gość mama dwóch dziewczynek
ja mało używam kosmetyków, raczej stawiam na zdrową pielęgnację, więc poza kilkoma pozycjami nie mam za dużo w kuferku. Używam płynu micelarnego, kremu na dzień i na noc, kremu pod oczy, raz w tygodniu maseczka, raz na kilka miesięcy zabieg u kosmetyczki z maską na twarz /w tym roku zafundowałam sobie serię zabiegów, bo skóra na prawdę tego wymagała/, do tego raz w miesiącu średnio szybka wizyta u kosmetyczki. Na co dzień tylko puder w kamieniu, ewentualnie pędzelkiem trochę rozświetlam i już. Do powiek tusze/cienie tylko na wyjścia. Perfumy kupuje mi mąż ;-) mam swoje ulubione od lat - aktualnie 4 butelki zaczęte -musisz sama powąchać, co Tobie podpasuje. Włosy ja pielęgnuję kosmetykami bez silikonów, nakładam maskę raz w tygodniu, czasami olejuję... raz w tygodniu szampon ziołowy, żeby oczyścić, pozostałe mycia delikatny. Paznokcie maluję pastelowymi lakierami z odżywką /mam tego sporo/, o dłonie dbam różnymi kremami z tłuszczem węża np., bo bardzo wysuszają mi się dłonie i muszę mieć dobry krem. Kremy do ciała lubię owocowe z sephory. Pomadek mam kilka, polecam IsaDora - nawilża i jest wydajna - usta maluję codziennie, chociaż czerwoną mam jedną tylko wyrazistą, pozostałe raczej delikatnie podkreślające kolor i nawilżające.

Nie wiem czy pomoge, bo mi sie skora nie pogorszyla ani nie poprawila po ciazy, ale tez mam sucha. Balsamow uzywam z garniera do skory suchej i Neutrogeny, ktora polecam jesli naprawde masz problemy z sucha skora. Mam tez sucha cere i polecam krem bardzo tani firmy ziaja taki malutki zielony (koszt chyba 4zl) co prawda pisze na nim, ze do cery normalnej i suchej, ale nawilza dobrze i jest wydajny:) Podkladow uzywam roznych, obecnie mam chyba 4, a nie uzywam ich codziennie:O Z tych lepszych to mam clinique, z tanszych IsaDora na bazie wody. Tuszow uzywam drozszych, podobnie jak i cieni do powiek, kredek, bo mam wrazliwe oczy. Blyszczyki polecam firmy Gosh i tez IsaDora. Ja mam tego strasznie duzo, az za duzo, blyszczykow chyba z 40, tuszow 6, perfum mnostwo i perfum nie polecam zadnych, bo kazdy ma inny gust. Na poczatek kup wszystkiego tez po 1 sztuce no moze perfum kup 2 i ze 2 blyszczyki by miec na zmiane:)

właśnie pielęgnacja skóry zależy od wieku i cery ... ja już jestem po 30-tce i mam cerę mieszaną, ale z tendencją do wysuszania. Może zacznij od wizyty u dobrej kosmetyczki, jakiś zabieg, maseczka na twarz, a później odpowiednia pielęgnacja ? Wbrew pozorom jeżeli chodzi o kremy czasami tańsze, mniej znanych firm są bardzo dobre.

Gość kafe z rana
Ja nie korzystam z uslug kosmetyczek. Ostatni raz bylam z 7 lat temu i po wizycie nie widzialam, by skora lepiej wygladala, wiec dbam o cere w domu.

Gość ja pier..
jaka perfuma ????????perfum?????

Gość kafe z rana
Lakiery do paznokci mam tez z rimmela-maluje nimi paznokcie u stop, paznokcie dloni maluje takim naturalnym kolorem z Miss Sporty.

Niestety nie wszystko można zrobić w domu... ja też wcześniej do kosmetyczki chodziłam tylko na hennę i regulację ale moja skóra była bardzo sucha, potrzebowała profesjonalnego odżywienia, nawilżenia. Dodatkowo krem "ślizgał mi się na twarzy", zdecydowałam się na mikrodermabrazję i świetnie po tym zabiegu skóra zaczęła pracować. Można oczywiście w domu różne maseczki robić, peelingi, co komu pasuje. Ja jestem bardzo zadowolona.

Gość miałam podobna sytuację
moje zasady przy kupnie kosmetyków sa takie, że po pierwsze nie kupuję tych bardzo drogich bo wcale nie sa lepsze od tych tanszych np. ziaja. Nie kupuje na zapas tylko dopiero gdy cos sie kończy lub skończyło. I raz w miesiącu ide do kosmetyczki na hennę brwi i rzes ( jstem blondynka więc rzęsy i brwi sa bardzo jasne ) i po hennie od razu lepiej wyglądam. Ważne tlyko aby kosmetyczka była dobr bo zła kosmetyczka może zrobic zbyt ciemne brwi. I jeszcze robie sobie maseczke z alg + serum - 15 żł, a cera od razu jest bardziej nawilżona i widac róznice. Raz na 2-3 miesiące odzałuję te 60 żł i robie peeling kawitacyjny ( ale nie teraz w ciąży bo nie mozna ).

Gość the new
Witam, witam, moge polecic naprawde wiele wspanialych rzeczy, ale duzo zalezy od budzetu. Dla cery sucher podstawowa sprawa jest oczywiscie nawilzanie, polecam zaczac od peelingu, polecam clarins one step gentle exfoliating cleanser, nastepnie krem nawilzajacy, baaardzo dobrze sparwdza sie Estee Lauder day wear, jezeli masz cere z problemami typu przebarwienia, rozszezone pory, pod krem najlepiej stosowac serum naprawcze np Estee Lauder Idealist. Podkladow jest wiele, ja polecam nie podklad a krem BB Diora Diorskin, ktory jest o wiele lzejszy od podkladow, wyrownuje koloryt, lekko kryje, jednoczesnie dziala nawilzajaco, nie ztyka porow. Kolejnym waznym kosmetykiem, jest produkt do demakijazu, jezeli bedzie to lekki makijaz "dzienny" wystarczy zwykly plyn micelarny, np Ziaja za doslownie kilka zlotych. Perfum radzilabym wybrac gornopolkowy :) sa bardzo trwale, uzywasz rano, pachniesz przez caly dzien:) Tusz do rzes, wole kupowac tanszy i wymieniac czesciej, bardzo dobrze sprawdzaja sie tusze eveline, a kosztuja 10 zlotych:) Najlepsze pomadki jakie stosowalam to chanel, dobry jest tez blyszczyc clarins. Jezeli masz cienie pod oczami polecam korektor pod oczy max factor.

Gość the new
oprocz tego oczywiscie 1- 2 razy w tygodniu maseczki nawilzajace, najlepiej stosowane tak jak krem, czyli po peelingu, kiedy zwieksza sie absorbcja skladnikow.

Ja mam cere z tendencja do wypryskow na brodzie i w okolicach dolnej wargi i kacikow ust :-\ stosuje teraz krem i zel do twarzy z kolastyny z serii young i jest ok :-) na punktowe wypryski naprawde zajebisty jest vichy hyaluspot, zel punktowy, syfy znikaja po jednej nocy... Zel pod prysznic- jaki kolwiek, ja kocham firme bebe Stosuje peeling z eveline do cellulitu Balsam do ciala tez eveline antycellulitowy Podklad maxfactor 3w1 jak dla mnie nie ma lepszych podkladow Tusz do rzes lash architect, maybelline Cienie revlon 545 attitude sa ZAJEBISTE Zwykly eyeliner Roz z avonu rozswietlajacy Puder w kamieniu loreal Perfumy z avonu

Gość reklama ach ta reklama
no sorry, ale Lauder to sa kremy z wyżej polki wiem, bo mam takie i większość ludzi na nie nie stać, kto kupi krem za ponad 300zł:D ale coz RELKAMA:D

Gość koloolpp
Jak chcesz sie poczuc na nowo kobieta wejdz na www.intymnosc.pl/aff/7733 i poszukaj cos dla siebie. Efekt murowany a Twoj mezczyzna spadnie z kszesla ;-)

Gość the new
owszem, Lauder to krem z wyzszej polki, ale pisze o kosmetykach, ktorych uzywam i ktore POLECAM, ktore przetestowalam na sobie i ktore akurat na mnie dzialaja. Nikomu chyba nie chodzi o polecanie rzecy, do ktorych nie mam przekonania?

a ja bym poprosila o troche wiecej na temat tego kremu:) Napiszesz cos wiecej o jego dzialaniu? Ja kupilam raz Chanel zaplacilam sporo i wyrzucilam bo kompletnie nie trafilam:O