Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i jak to wygląda u was

Cholera, nie przyznają mi becikowego

Polecane posty

może da się coś jeszcze z tym zrobić? Niestety pierwsza wizyta miała miejsce w 11tc.

Gość miałam podobna sytuację
pewnie, że się da. Jeżeli chodzisz prywatnie do ginekologa to nie powinno byc żadnego problemu. Wystarczy zagadać z lekarzem

w sumie to zależy od lekarza jeśli by chciał to by ci wypisał albo takie potrzebne zaświadczenie albo w ogóle na karcie że tydzień wcześniej byłaś u niego na wizycie , ale jeśli chodzisz do lekarza jednego przez cała ciążę to też nie powinno być problemu. Wszystko tylko zależy od tego na kogo trafiłaś .

Chodzę prywatnie i właściwie podpytam o to na kolejnej wizycie. Mam nadzieję, że nie będzie robiła problemu, bo bardzo miła była.

Gość miałam podobna sytuację
na pewno nie zrobia problemu. Dla mie tydzien w ta czy w ta to żadna róznica, ale dla naszego rządu jak widac jest różnica. Nie dosyć, że ten becikowy taki mały to jeszcze kilka opcji trzeba spełnic żeby dostac te marne grosze. w innych krajach kobiety, które urodziły dostaja o wiele większą kase.

No właśnie, właśnie. W innych krajach w ogóle jest stałe socjalne, które jest bardzo wysokie, no ale cóż zrobić.

Gość jest tu ktos
To idź rodzic do innego kraju tam dostaniesz wieksza kase. Obowiazkiem rządu nie jest utrzymywanie twoego dzecka

Gość jest tu ktos
dziecka*

Gość lalalalaelalala
Jest skoro chcą, żeby rodziło się więcej dzieci 🖐️

Gość sgddgdr
I dobrze ze ci nie przyznali, nie bedziesz z panstwa ciagnac. Do roboty!

Gość jest tu ktos
to jest jedno razowa wyplata z tytułu urodzenia dziecka .Pewnie byście chciały co miesiac taka sumke dostawac. i pozniej czytam temat glupoty na kafeterii jakie piszecie z nierubstwa. DO pracy, praca uszlachetnia

Gość lalalalaelalala
Dlatego tak mało dzieci się rodzi, bo świadczenia socjalne są chooj warte. I dlatego coraz więcej spierdala z tego kraju, bo to jest jedno wielkie dno :)

Gość karicka
sgddgdr sam zapierdalaj do roboty z dzieckiem na rękach zobaczymy jak ci pójdzie, powodzenia

Gość bettien
No właśnie - "Jest tu kto" - wiecie, ile kasy z takich nieprzyznanych becikowych można przeznaczyć na premie dla rządu, posłów, senatorów, urzędników itp. na jedną taką premię trzeba około 20 - 30 becikowych i to tych podwójnych. Ci z Wiejskiej najpierw o siebie muszą zadbać, a dopiero potem o obywateli kraju, którym kierują. A czują się tak pewnie, bo mają poparcie takich lemingów jak pani "Jest tu kto" właśnie.

Gość lalalalaelalala
bo wszyscy są mądrzy jak się dzieci nie ma, ale jak już się pojawią na świecie, to perspektywa się zupełnie zmienia. bettien - właśnie dlatego ja nie zamierzam utrzymywać tego rządu. Do porodu jestem w Polsce, a później stąd spływam.

Gość jest tu ktos
nie wszyscy do kryta sie dopchali. I nikt nam nie da masz raczki to pracuj

Gość lalalalaelalala
Głupia pipo, a myślisz, że nie pracuję? Pracuję, pracuję i pewnie zarabiam 2 razy więcej od Ciebie, co nie zmienia faktu, że mi się tutaj nie podoba.

Gość jest tu ktos
nic o mnie nie wiesz a ja nie pytam ile zarabiasz. PO co mi to piszesz?? pipo jedna . zawisc ci bo przy korycie nie siedzisz tak mi pisz

Gość bettien
U mnie czwarte w drodze. pracujemy z mężem oboje, mamy kasy po 1500 na głowę brutto. No właśnie - brutto. Oboje oddajemy z mężem z zarobków w sumie miesięcznie na państwo tyle, ile wynosi podwójne becikowe. Nie dostaniemy żadnego -do gina trafiłam w 15 tygodniu, bo jest chory (rak) i nie zawsze może przyjmować, a mam do niego zaufanie. Szlag mnie mało nie trafił, jak pan Tusk na początku roku oświadczył, że państwa nie stać, żeby dać matkom 1000 zł miesięcznie na dzieci, bo państwo jest biedne, a następnie powypłacał wielotysięczne premie panom z Wiejskiej i urzędnikom wysokiego szczebla.Na to kasa się znalazła.

Gość lalalalaelalala
zacznij poprawnie pisać w języku polskim, a o Tobie wiem tyle, że jesteś zwykłym, szarym i nic nie znaczącym obywatelem tego beznadziejnego kraju 🖐️

Gość jest tu ktos
tobie wieje wiatr w oczy w tym kraju nie mnie :classic_cool:

Gość żona niezaburzona
też nie dostanę becikowego (w lipcu na świat ma przyjść mój synek), ale z innego powodu - mamy za duże dochody. i nie żal mi, niech te pieniądze dostaną bardziej potrzebujący. a wszystkie te panie, które tu piszą, że tak świetnie zarabiają, ale chciałyby i tak dostać coś od rządu, są jak dla mnie żenujące. jak można mieć dobrą sytuację materaialną i jeszcze wyciągać łapę po więcej?

Gość lalalalaelalala
A gdzie tu napisałam, że wymagam becikowego? chociaż z drugiej strony, zdecydowanie lepiej byłoby gdybym dostała je ja na swoje dziecko niż rząd.

Gość bettien
Z tego powodu, że rządzący takich skrupułów jak ty nie mają. Jedno jest pewne - prędzej kasa trafi do ich kieszenie, niż do potrzebujących.

Gość bettien
Tym bardziej, że każdy pracujący jest płatnikiem składek na państwo. Czemu nie miałby dostać od państwa czegoś od czasu do czasu? Są ludzie, którzy składek nie płacą całe życie, a po zapomogi pierwsi ręce wyciągają.

Gość jest tu ktos
a gdzie ja napisalam ,ze wymagasz becikowego?

Gość jest tu ktos
a ty sie czujesz potrzebujaca daj nr konta to ci podesle troche.