Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamnika

Isc z nia jutro????

Polecane posty

Gość mamnika

Corka ma refluks. Miesiac temu miala obturacyjne zapalenie oskrzeli i pluc. Od 2 dni mi pokaszluje. Ale tak ze kaszlnie z 6 razy dziennie i tyle. Wiem jednoczesnie, ze to zapalenie oskrzeli jest u niej nawracajace, zwiazane z refluksem. Zastanawiam sie czy czekac czy isc jutro do lekarza (niestety chorzy i zdrowi maja to samo wejscie, tylko gabinety sa oddzielnie). Poza tym musze jej zrobic badania, wiec i tak bede w przychodni, ale... nie chcialabym zalapac nic gorszego. Co radzicie? Poki co podalam jej flegamine i robie inhalacje z soli bromowo - jodowej.

Gość ula której ukradli nick
ja ograniczałam i ograniczam wizyty u lekarza do minimum absolutnego , w myśl zasady " chcesz się rozchorować ? idz do lekarza" Nie zawsze tak było o nie , do około 4 r.ż dziecka ganiałam z każdym kaszelkiem ,katarkiem ,bólem , ale jeden znajomy lekarz mi odradzał , od tamtej pory syn zdrów jak ryba :) i tak od 9 lat. Ja też zdrowa , no i chroniczne zapalenie zatok cudem zniknęło :D

Gość mamnika
Dzieki. Cholerka, sama nie wiem co robic, boje sie ze sie rozwinie zapalenie oskrzeli, ale poki co tylko pokaszluje...

a ile ona ma ? jak mniej niż 2 to może idz

Gość mamnika
Ma 7 miesiecy dopiero. Pokaszluje glownie wieczorem, np kaszlnela rano ze 3 razy i teraz z 5 (nie 5 serii, tylko kaszlniec) I to wszystko na dzis.

Gość mamnika
Co byscie zrobily?

nie poszłabym ,bez sensu ,nic jej nie jest ,nie ma co siać paniki na wyrost , lekarz dla świętego spokoju wpieprzy antybiotyk a dziecku najwyrazniej nic nie jest,tacy lekarze :(

Gość gsdfgsfdgds
Jeszcze przy niezaawansowanym zapaleniu oskrzeli flegamina i przeciwzapalne (np paracetamol i ibuprofen) powinny wystarczyć. Ja bym nie szła. (Ja tak leczyłam córkę i samo jej przeszło, choć chodziło o jakiś przedszkolny wirus zapalenia oskrzeli a sama zapadłam wtedy na odoskrzelowe zapalenie płuc (zignorowałam u siebie objawy takie, jakie miała córka)).

Gość mamnika
Dzieki zarady, poki copoczekam z tymi wizytami ;)