Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość bozka 5

Łojotokowe zapelenie skóry

Polecane posty

Gość bozka 5

Chciałam podzielić się ze wszystkimi cierpiącymi na ŁZS moimi zaskakującymi spostrzeżeniami.Choruję na to chyba ok. 8-u lat.Początkowo jak u wielu z Was była błędna diagnoza.Stwierdzono ,że jestem uczulona na swój pot.Ale po kilku latach od tamtej diagnozy zaczęłam dość intensywnie biegać i stwierdziłam ,że poprzednia diagnoza to bzdura, bo biegając byłam zawsze spocona,natomiast objawy ŁZS były u mnie czasem bardzo intensywne czasem zaś znikome.Zmieniłam więc lekarza,który stwierdził ŁZS.Myślę,że tym razem diagnoza jest rzeczywiście prawidłowa,bo jak sprawdziłam w internecie mam wszystkie wymienione objawy.Było to chyba ok.2-a lata temu,a od roku jestem szczęśliwą osobą ,bo przez przypadek odkryłam,że powodem moich problemów jest CHLEB !!! I nie chodzi o rodzaj chleba,tylko jak i z czym jest pieczony.Nie mogę jeść żadnego chleba z tych różnych dużych piekarni.Używają chyba jakiegoś spulchniacza albo jeszcze czegoś innego co powoduje świąt skóry,zaczerwienienia itd.W tej chwili jem różne rodzaje chlebów ,ale z tzw. sklepu ekologicznego,który zaopatruje się w różnych piekarniach,ale wszystkie pieką NA PRAWDĘ bez ulepszaczy.Najlepsze są te na zakwasie,bez drożdży,ale wszystkie toleruję dobrze.Jak jednak nie kupię sobie chlebka np.przez dwa-trzy dni wszystkie objawy powracają.Teraz już wizualnie i po ciężarze rozpoznaję,który chleb jest dobry.Wiele piekarni prywatnych,które twierdzą,że wszystko jest naturalne,po prostu kłamią.A ,jeszcze wcześniej odkryłam dzięki podpowiedziom innych osób ,że dla mnie najlepszy jest szampon head&shoulders, najlepiej z cytrusami.Może komuś pomoże również to co mnie.Unikam też jak mogę glutaminianu sodu.Może u kogoś będzie to jakiś inny dziwny specyfik. ŻYCZĘ OWOCNYCH POSZUKIWAŃ I ZDRÓWKA OCZYWIŚCIE.POZDRAWIAM

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować