Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfdfdfdfdf

W którym miesiącu Wasze dzieci same usiadły?

Polecane posty

Gość dfdfdfdfdf

Mój synek ma 8 miesięcy i jeszcze nie siada. Ja póki co się wcale tym nie martwiłam, bo jestem zdania, że każde dziecko ma na wszystko swój czas, ale na ostatniej wizycie pediatra mówi do mnie, bym posadziła synka na wadze. Mówię, że on jeszcze nie siedzi. Pediatra była tym faktem mocno zdziwiona. Kiedy Wasze dzieci same usiadły i kiedy posadzone bez problemu juz siedziały?

Gość elki kwiatki
9 miesiecy

Gość elki kwiatki
same siedzieć posadzone 9 miesięcy,samo siadac 11.

Gość dfdfdfdfdf
Oo czyli też nie wcześnie.

Gość vksvsd
Moja córka miała 5,5 miesiąca jak zaczęła sama siadać

Gość elki kwiatki
było to spowodowane obniżonym napięciem miesni.Zaniepokoilam się w 7 miesiącu zycia dziecka ze nie wykazywal wogole checi na siedzenie,slabo trzymal glowe lezac na brzuchu.Poszlam do neurologa wszystko ogolnie ok ale zalecil ćwiczenia.Gdyby nie systematyczność to może wszystko by się przeciaglo jeszcze napozniej.11 również zaczal lekko raczkować,15 ladnie chodzil :) A powiedz mi jak z raczkowaniem pełzaniem uc iebie?

Gość jestem ze wsi...
w 3 miesiacu.

Gość Gosia884443
elki kwiatki, a możesz napisac jakie cwiczenia wykonywalaś z dzieckiem i czy w domu czy na jakiejs rehabilitacji?

Gość dfdfdfdfdf
Pełza i czołga się rewelacyjnie. Raczkowania takiego fajnego jeszcze nie ma, ale już bez problemu staje na rączkach i kolankach, a bardzo często też taki łuk robi - na rączkach i stópkach się opiera, a reszta ciała w taki łuk w górze. Także mały jest silny, duuuużo rzeczy potrafi. Z jednego końca pokoju na drugi to w dwie minuty potrafi przepełzać. A robi to tak śmiesznie, jak gąsienica - podnosi się na rączki i kolanka i brzuszek tak do przodu zarzuca, kładzie go, znowu podnosi i tak aż dojdzie. Do zabawki ślicznie się czołga. Ale do siadania ni hu hu. Nawet jak go posadzę czasami to leci na boki.

Gość maminkka
Moja ma 7.5, usiedzi chwile, ale nie tak zeby na wadze, bez przesady ;) Dopiero zaczela pelzac.

Gość elki kwiatki
rehabilitant przyjezdzal do nas co dwa tygodnie i zadawal nowe ćwiczenia i ogladal czy jest poprawa u małego.Cwiczylam sama z dzieckiem w domu do 11 miesiąca.

Gość elki kwiatki
eee jak już pelaza to super.Moj do 8 miesiąca lezal jak niemowlak.nie chciał wogole na brzuszku nic.Jak w 9 umial siedzieć wtedy zaintersowal go swiat i ruszyl do przodu.Czekaj jeszcze chwile i zobaczysz ze wszystko pojdzie prędko.

Gość elki kwiatki
Gosiu robiliśmy przewroty z boku na bok,i nauka do samodzielnego siedzenia,pokazywalam dziecku jak się samodzielnie siada tzn prawa reka trzymałam kolano dziecko a druga lekko odchylam gowe do przodu i go podrywalam z pozycji lezacej i on sam ciagnal,po 2 tyg jakos tak już tylko jak chwyciłam kolano to już sama glowa i tulw się dzwigal do siadania.

Gość dfdfdfdfdf
A mój to właśnie tylko na brzuszku leży. Na plecach to już praktycznie tylko jak go przebieram, a i to jakby mógł to by na brzuchu leżał. Jak go położę na plecach to w pół sekundy się przewraca na brzuszek. I główkę to bardzo mocno trzyma wysoko, czasami z ciekawości mu sie przyglądam to potrafi nawet godzinę bawić się na brzuszku bez chwili opuszczenia główki - cały czas w górze. I to już w czwartym miesiącu tak zaczął robić.

Usiadła sama mając 7,5 miesiąca, a zaczęłam ją sadzać miesiąc wcześniej i całkiem dobrze jej to szło. Raczkować zaczęła mając 9 miesięcy. Wcześniej się czołgała. Każdy malec jest inny, koleżanki synek sam usiadł, wstał i zaczął raczkować w dniu 11tego miesiąca życia:) Moja córka zaczęła chodzić miesiąc temu i do tej pory chodzi bardzo chwiejnie, a zaraz kończy 15 miesięcy. Nie martw się:)

moja młodsza wpierw zaczeła raczkowac, mając nie całe 7 miesięcy i siadać gdy skonczyła 7 miesiecy i tydzień, starsza córka robiła to wszystko dużo pózniej.

dziecko ktore sie sadzato roznica miedzy tym ze dziecko samo usiadlo, nasza corka usiadla sama z lezenia na 7 miesiecy, byla to zarazem nasza rocznica slubu :)

Gość zlecialy sie mamuski
moj syn siedzi sam bez podpierania od 6 miesiaca, ale sam nie siada, duzo sie tula wszedzie, troche obiera pozycje do raczkowania od czasu do czas ale jeszcze nie raczkuje..skonczyl 7 miesiacy

Gość be Here Now ....
okolo 7 miesiaca sama siedziala. chodzic zaczela dopiero w 14 miesiacu, a w miedzyczasie raczkowala.

Gość zonaKraka
Nie wiem po co ankieta tutaj :) Mój siadał (samodzielnie) szybko, szybciej niż przewidują normy, ale siostry córeczka siadała samodzielnie w wieku 9 mcy, (skończonych) raczkowała teraz ma 13 i zaczęła chodzić. I wszystko jest w normie, jakbyś miała powód do zmartwień to by lekarka coś mówiła, wysłała was do neurologa... Masz jeszcze czas, widzisz czy ogólnie dziecko porusza się normalnie, nie jest zbyt wiotkie albo zbyt spięte. Teraz mamy tak po tabelkach lecą że w tym wieku to i to "powinno" robić- a dzieci są różne i tyle.

Gość sam z podłogi usiadł
mając 9 miesięcy, raczkowanie - 10 miesięcy, stał i chodził przy meblach - 11 miesięcy, sam poszedł na 14 miesięcy

Gość dfdfdfdfdf
do zonaKraka - a ze zrozumieniem czytać umiesz? Czy ja tu się zamartwiam? Czy jakieś schematy z tabelki podałam? Zapytałam tylko, kiedy inne dzieci usiadły. Z ciekawości. I nie stwierdziłam nigdzie, że coś jest nie tak, przeczytaj jeszcze raz dokładnie to co napisałam. To lekarka była zdziwiona faktem, że synek jeszcze nie siedzi - nie ja.

Gość blueberrymuffin
usiadła samodzielnie jak miała 7,5, raczkować zaczęła parę dni przed tym wydarzeniem, wstała sama parę dni przed skończeniem 8m. Od paru dni porusza się przy meblach, a ma 10 m i tydzień. za to pierwszy samodzielny obrót z pleców na brzuch i świadomy obrót z brzucha na plecy 6 m i tydzień, także późno.