Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość życie to kłamstwo i prawda

Dzień próbny w restauracji

Polecane posty

Co wynegocjować??? Zależy mi na tym żeby jakąkolwiek pracę dostać. Menagerowie mówią mi że wybiorą najlepszych. Na staż z restaru 50+ Na staż do 25 roku życia Oraz osoby na prace interwencyjne

Poza tym moja mama i ciocia starają się o staż z restartu. One też są umówione na przyszły tydzień za darmo na pomoc kuchenną. Poza tym ten hotel od czerwca-sierpnia wogóle nie będzie miał praktykantów. Ale dzisiaj menagerka powiedziała mi że nie wie co zrobi po stażu bo pup zmusza ich do przyjęcia stażystów po odbyciu stażu a to zbytnio uderzy w ich kieszeń.

Gość przecież oni powinni na stażu
uczyć :O :O :O a nie brać stażystów którzy już to umią :O

U mnie pełno takich firm. Podpal im ten hotel, ale zajebaj coś drogiego. W sumie ciebie tam nie ma, wiec możesz zrobić im wszystko. Zrób im wiecej strat, niż pożytku, bo będziesz wyruchana. Hitlera brakuje, on by porządek z sukinsynami zrobił.

Gość oni wykorzystują to że nie ma
pracy a ciemnioki które chcą pracować tyrają dla nich.

racja, trzeba się nie dać zniewolić!!! Tylko wolny rynek, precz z socjalizmem!!!!

Gość oni wykorzystują to że nie ma
niestety w gastronomii tak robią :( :( :( jeszcze w pracach sprzątaczek i w sklepach :( :(

Gość Boże co za kraj
Można mieć regularnych niewolników i to w środku "cywilizowanej" europy, w naszej pięknej unii, buahaha :O boze, tylko sobie w łeb strzelic, naprawdę. gdybym sie urodziła w jakiejs republice bananowej, to przynajmniej nikt by mnie nie okłamywał, ze w cywilizowanym kraju żyję. barbarzyński, patologiczny kapitalizm. autorko, jestem pewna, że żadnej pracy tam dla nikogo nie ma, chodzi tylko o to, by pod pozorem "sprawdzania" miec darmowych pracowników.

Gość czasami sny sie spelniaja
zgadzam sie z BOZE CO ZA KRAJ. mialam podobna sytuacje. nie zaplacono mi za caly dzien harowki to i jeszcze nie mialam przerwy ani obiadu nie mialama.

Boże co za kraj- nasz system nie ma nic wspólnego z kapitalizmem, to jest socjalizm. Gdyby była kapitalizm, to pracy było by w brud i nikt by się nie godził na wyzysk, a ten co by wyzyskiwał, to nie miał by pracowników.

Gość prawda w oczy kole i nie tylko
kiedys kolezanka tez miala taka sytuacje, wiec postanowilysmy zrobic jaja restauracji.Przyszlam do restauracji w sprawie pracy i na poczatku byla gadka o DARMOWYM WEEKENDZIE. Zgodzilam sie z usmiechem. Pierwszy dzien robilam jak szalona zeby widzieli ze jestem dobrym pracownikiem. Drugiego dnia przyszlam, opierdzielalam sie, wyszlam przed czasem, nie pokonczylam narzuconych mi zadan, a trzeciego dnia bylo wesele, na ktore nie przyszlam. Dzwonili, pisali smsy a ja sie smialam z kolezanka .W sumie zrobilaM to dla niej bo ona dla mnie jak siostra. a im nosa chcialam utrzec hehe. Na koniec zadzwonilam i powiedzialam ze niewolnika to sobie murzyna moga wziac:P

Gość Boże co za kraj
Nie, to jest kapitalizm w jego najgorszej, wynaturzonej formie. Niczym się to nie różni od XIX-wiecznego. Bogaci się bogacą, biedni biednieją, zieje pomiędzy nimi coraz większa dziura, klasy średniej z prawdziwego zdarzenia - brak. My (dzisiejsi 20-30 latkowie) jesteśmy juz straconym pokoleniem, my się już nie doczekamy zmian. Nasze dzieci lub wnuki doczekają się tylko, jeśli to wszystko JEBNIE w taki, czy inny sposób i na zgliszczach cos będa budować, na co nadziei wielkiej nie ma, więc niech żyje system!

Gość a może oni ogłaszają nabór na
pracowników bo - chcą mieć darmową siłe roboczą - bo chcą by miejscowość wiedziała o tym że dam jest hotel i dzięki temu będą mieli więcej klientów - no i sami będą mieli większe zyski

Boże co za kraj- Różnica między kapitalizmem a socjalizmem jest taka, że w kapitalizmie zawsze brakuje pracowników, a w socjalizmie zawsze brakuje pracy. Bo kapitalizm nastawiony jest na zysk, czyli na produkcję i wytwarzanie, a socjalizm nastawiony jest na hamowanie wytwarzania i prodkukcji po przez nakladanie ogromnych podatków i przepisów, oraz całej machiny urzedniczej, która tratuje pracę jako przetępstwo, jeśli ta praca jest bez umowy, czyli pieczęci urzędnika. W kapitalizmie każdy może zostać kapitalistą, wiec jaki problem z robotnika stać się kapitalistą? A w socjalizmie jest to małomożliwe, bo urzędniki się nie zgodzą na to, abyś miał firmę jak nie spełnisz ich przepisów. Rozumiesz już rożnicę? Gdyby był kapitalizm, to każdy mógł by zostać kapitalistą, a jedynie w socjalizmie to własna firma jest tylko dla ludzi uprzywilijowanych, bo to socjalizm.

Gość do -Prawda w oczy kole :D haha
ale się uśmiałam, 5 minut ryczałam ze śmiechu zwijając się na łóżku, normalnie dawno takiej śmiesznej komedii nie widziałam :D :D :D Masz niezły tupet i odwagę :) Ciekawi mnie tylko co oni Ci odpowiedzieli i czy coś się tam zmieniło...?