Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kovunjuszkao

pomocy !!!!!:(

Polecane posty

Gość kovunjuszkao

Muszę się wyżalić. I proszę o jakąś radę. Właściwie nie wiem sama czego oczekuję ale muszę z kimś porozmawiać. Mam problem z chłopakiem. Jesteśmy razem rok. On studiuje zaocznie, teraz nie pracuje, studiuje na prywatnej uczelni o niskim poziomie. Ja studiuję dziennie filologię polską na można powiedzieć dość dobrej uczelni. Ale nie to jest najważniejsze gdzie kto studiuje. Mój chłopak nie lubi się uczyć więc mnie też nie pozwala. Miał ojca poważnie chorego na raka. Często odwiedzaliśmy go w szpitalu. W każdy weekend codziennie i czasami na tygodniu. Rozumiem, że jego ojciec był bardzo chory ale czasami tłumaczyłam mu, że nie jestem w stanie odwiedzać go codziennie po 2h + dojazd dodatkowo chodziliśmy na tańce w niedzielę także 2 h. A kiedy nie byliśmy w szpitalu to też nie pozwalał mi się uczyć. Bo on nie może tak siedzieć w domu , bo on ma dość. On chce iść na spacer. Kiedy jego ojciec był czasami w domu to trzeba było też zejść chociaż na 2 godziny posiedzieć bo przecież to mój teść przyszły. Ja jestem bez serca bo z nim nie siedzę. Mama chłopaka też miała zabieg kiedyś w środę trzeba było też posiedzieć u niej 4h. Przez to jego zachowanie nie napisałam do tej pory licencjatu. Nie dam już rady, tzn. mam 2 rozdziały ale niekompletne i do poprawy . W przerwę majową nie mogę pisać, ponieważ mamy zaplanowany wyjazd z nim do Zakopanego. Tłumaczyłam mu, że nie jestem w stanie odwiedzać go codziennie po 2h , dodatkowo chodziliśmy na tańce w niedzielę także 2 h . Dodatkowo mój chłopak jest bardzo zazdrosny. Czasami jest w stanie kłócić się cały dzień i mówić mu, że go zdradzam. Całkowicie bezpodstawnie. Teraz muszę jeszcze pracować jako niania po 4 h dziennie średnio po zajęciach, ponieważ chce zarobić na bilety żeby odwiedzać go w wakacje. Nie mieszkam na stałe w Lublinie tylko na czas roku akademickiego. On mieszka jeszcze za Lublinem 80 kim. Jeden wyjazd do niego kosztuje mnie więc 70 zł. Jego zdaniem musimy przyjeżdżać do siebie na zmianę. Kiedy powiedziałam mu, że przyjadę do niego 4 razy w ciągu trzech miesięcy powiedział, że to zbyt mało. On w ogóle musi wszystko dzielić na pół. Mówiłam mu, że nie dam rady pracować i uczyć się ale on mówi, że on nie da mi na przyjazdy bo nie ma pieniędzy i że ja jestem materialistką. A ja chciałam tylko żeby dał mi na te przyjazdy bo chciałam go widzieć bo go kocham. Nigdzie mnie nie zaprasza. Kupił mi perfumy za 20 zł i dołożył do sukienki 25 zł i mówi, że dużo mi kupuje i dokłada i że jestem materialistką. Czasami kupuje mi róże. W mojej miejscowości nie mam szans na jakąś pracę w wakacje. On wcześniej zarabiał po 5 tys. Miesięcznie, rodzice płacili mu za studia. Odłożył więc te pieniądze. W tamtym roku zarabiał po ok. 3tys. Ale pracował tylko ok. 4 miesiące ale to zawsze coś. A ja nie pracuję nigdzie. On mieszka w domu, nie płaci za rachunki, ani jedzenie. Mam dość:( Przepraszam za błędy, pewnie jest ich mnóstwo :( ale jestem już zmęczona o tej porze.

Gość gigi gigi
skoro z kimś takim się związałaś to TY jesteś chora psychicznie

Gość kovuncjuszkao
To nie jest takie proste. On mnie niby kocha. Wszystko byłoby wporządku gdyby nie to jego skąpstwo. Nie oczekuję od niego pieniędzy, chciałabym sama zarobić np. na te dojazdy. Ale chcę żeby pozwolił mi się uczyć. Rozumiem wszytsko ale studia też są ważne. Teraz jego ojciec, który nie żyje nie wstanie z grobu i nie napisze mi pracy licencjackiej. Oczywiście na wyjazd do Zakopanego też się składamy po połowie co do grosza :)

Gość kovuncjuszkao
I gdyby nie obsesyjna zazdrość. Ostatnio nawet przyjechał bez uprzedzenia sprawdzić na uczelnię czy go nie zdradzam. Jego zdaniem kiedy ja nie chce się z nim spotkać, ponieważ chce się uczyć to świadczy o zdradzie. Muszę coś kręcić na boku skoro nie mam czasu.

Gość kovuncjuszkao
On ma mnie za lenia i za książniczkę bo ja narzekam, że nie pogodzę pracy ze studiami. A jego siostra np. to jest pracowita jego zdaniem. Bo pracuje 8h w banku, wraca do domu, zjada kolację i idzie spać. Nie ma żadnych zwierząt i dzieci, wyszła za mąż w wieku 35 lat. Jego mama, która jest na emeryturze też jest pracowita, ponieważ przez cały dzień ugotowała obiad. Ja jestem leniem i ciągle narzkam, że nie mam siły. Narzekałam np. kiedy jeździłam czasami do niego 80 km na sobotę i niedzielę z torbą i laptopem, potem musiałam wrócić od niego w niedzielę na tańce z torbą i laptopem, zostawiałam bagaże w sztani, a po tańcach jechałam z tych sama na stancje autobusem z dwoma przesiadkami o 21. On mówił, że sobie poradzę, musiał jechać do domu spowrotem bo miał ostatniego busa.

Gość kovuncjuszkao
przez rok kupił mi perfumy za 20 zł, koszulkę za 20 zł i dołożył 25 zł do sukienki i mówi, że ja z niego ciągnę.

Gość emi9765
Dziewczyno opamietaj sie! przyjda dzieci to bedzie ci kazał uzywac pieluchy tetrowe!!! zostaw go, bo potem bedzie za pozno

Gość kovuncjuszkao
Regularnie sprawdza mi telefon i skrzynkę mailową :(

Gość kovuncjuszkao
może nie wypada pisać ale na prezerwatywy też się składamy, karte do telefonu też raz on, raz ja

Gość kovuncjuszkao
bo mamy wspólną orbitę

Gość kovuncjuszkao
tzn. raz on robi orbitę, raz ja

Gość kovuncjuszkao
napisałam mu, że to koniec, że przez niego nie napiszę licencjatu, aon cały czas wypisuje, że go zdradzam i że rozbije mój związek, a ja nie jestem w żadnym związku :(nie zdradzam

Gość emi9765
obudz sie , to juz patologia, kopnij go w dupe, bo nie dosc ze skąpy dziad to jeszcze zaborczy.Przerabiałam obydwa przypakii, w drugim doszło do tego ze nawet nie mogłam sie spotkac z przyjaciółką w pubie bo to oznaczało ze juz go zdradzam a jak gdzies wyszłam i nie zawsze mogłam odebrac od niego telefo to juz oznaczało ze daje dupy po kątach.Daj sobie spokój, przyjdzie dziecko to bedzie mu na wszystko załował i wtedy dopiero bedziesz płakac co za frajera wybrałeś swojemy dziecku za ojca.Zastanów sie, zycie na odległość różni sie bardzo od życia w codziennośći, bedziesz jeszcze płakać przez niego i przez to jakim jest zydem

Gość kovuncjuszkao
Czy ktoś miał do czynienia z podobną sytuacją jak ja. Chłopak, który nie pozwala się uczyć i tak naprawdę nie pozwala nic robić. On uważa, że jeśli się z nim nie spotykam to go zdaradzam w tym czasie. Nie rozumie, że przez niego zawalę studia.

Gość gość
widzę co napisała tu moja dziewczyna troszkę baaa troszkę bardzo ukoloryzowała wszystko wygląda zupełnien inaczej pracy byłem przeciwny ale niech jej będzie skoro mam już tak przeznnią zrobiony tyłek dodam że w wakacje to ja jeździłem co tydzień 2 miesiące wydając 70 zł na każdy wyjazd a na bilety ode mnie nie chciała acha dodam że w szpitalu byliśmy wspólnie około 3 razy po 30 minut taka jest prawda ale niestety moja dziewczyna bardzo lubi koloryzować i przekonałem się o tym nie raz. Ponadto nigdy nie rozmawiamy o moich sprawach tylko tak zawsze schodzimy na jej tematy a co do nauki to robie jej po nocach różnego typu prezentacje itp na zaliczenie :-)

Gość gość
a co do zdrad to na każde pytanie co dziś robiłaś tak poprostu jest odpowiedź że jestem zazdrosny itp:-) ale jak ktoś wyłącza tel na 3 dni wiedząc że się martwię zresztą nie tylko ja mówiąc że nie może włączyć bo się uczy, a potem na tygodniu okazuje się że to co powinnmo być zrobione w weekend ja robię w tygodniu po nocy bo trzeba już oddać :-)

Gość gość
i nie wiem czy to skąpstwo kupić pierścionek za około 500 zł na który trzeba było jeździć 7 nocy :-) + co miesiąc coś ale z tego co pisze moja narzeczona mogę wywnioskować że to są początki sklerozy

Gość gość
dodam też że oprócz innych drobnostek dostaje kwiaty 2 razy w miesiącu zawsze więc może sytuacja wygląda troszeczkę inaczej tzn zupełnie ale łatwo jest pod kimś ryć bo moja dziewczyna najpierw się wścieka za wszystko na mnie zwalając winę a potem przeprasza i mówi że była zła mówiąc że mnie nie odda dziwne rzeczy prawda?

Gość gość
ponadto nigdy nie robi tego co obiecuje i na co się umawiamy zmienia zdanie kilka razy na minutę i wynajmuje stancje na którą nikt nie może wejść i wiedząc o której przyjadę zaczyna się wybierać wtedy kiedy dotrę co równa się stanie na dworze czekanie długo nieraz 2 godziny i marznięcie :-) czy zaczyna wam to coś mówić? pomalutku?

Gość gość
i w ogóle jak czytam to jej codzień haha widując się tylko w weekendy jakim sposobem można gdzieś na odległość razem chodzić

Gość gość
i wywlekać czyjeś życie na forum nie rozumiejąc że kogoś spotkał ciężki czas wypominając wszystko co robiło się z własnej woli samemu to proponując to chore

Gość gość
i jak to przeczytalem co moja dziewczyna tu wypisuje to ... nie do wiary ! prawda jest calkiem inna, a ona to jakas wariatka ! albo ja popierrrdolilo cos luuuuudzie !

Gość gość
po pierwsze to sam sie dziwie sobie ze to dziewcze jeszcze sponsoruje ! ona tylko mowi ze chodzi tam albo tam a w zeczywistosci to chodzi do ... - nooo gdzie ? dorabia tam gdzie jej kolezanki ! ... bo niby nie ma na dojazdy cwaniara jedna !nie dosc ze ma szesciu sponsorow !!! - to jeszcze ode mnie kase wola, mysli ze JELINIA dorwala !!!!!!

Gość gość
J E L E N I A - mialo byc!!!!!!

Gość gość
chce sie dobrze uzadzic cwana bestia ! a mnie puscic z worami !!!

Gość hej :)
musisz byc stanowcza i podjac konkretna decyzje taka szarpanina z nim jest dla ciebie przeciez meczaca poza tym facet skapiec to nic dobrego, beda wiecznie klotnie o pieniadze porozmawiaj z nim o studiach,powiedz ze to dla ciebie bardzo wazne ja on nie chce sie uczyc to jego sprawa.. powidzenia :)

Gość gość
hola hola ktoś o godzinie 2 dopisał się a tu nie chodzi o jego dziewczynę napewno bo ja czytam to razem z autorką postu która jest obok mnie i nawypisywała głupot moje posty zakończone są o godzinie 00 26

Gość gość
hola hola ktoś o godzinie 2 dopisał się a tu nie chodzi o jego dziewczynę napewno bo ja czytam to razem z autorką postu która jest obok mnie i nawypisywała głupot moje posty zakończone są o godzinie 00 26

Gość gość
także gościu z tym sponsorem i jeleniem nie szalej bo to nie chodzi o twoją dziewczynę a jeśli chcesz pogadać wymieńmy się gg

Gość gość
otóż inicjały autorki postu to KR więc gościu podaj inicjały swojej i nie oskarżaj jej na darmo skoro to nie ona pisała jak mówię siedzę i czytam to z autorką tych bzdur