Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorka80

problemy z nocnikiem

Polecane posty

Witam serdecznie Zanim mnie odeślecie do podobnego wątku,przeczytajcie proszę o co dokładnie chodzi. Moja córeczka zeszłego lata (miała 1,5 roku) nauczyła się robić siusiu do nocniczka. I tu wszystko ok. Problem polega na tym, że nie chce wypróżniać się ani do nocnika ani na nakładce na sedes. Zaznaczam, że nie jest to problem z dietą. Córka bez problemu robi kupę do pieluchy. Zazwyczaj hasa po domu bez pieluchy i wszystko jest ok, dopóki jej nie przyciśnie. Krzyczy kupaaaaa!!!!" i piszczy a kiedy sadzam ją na nocnik lub ubikację, to pręży się,próbuje schodzić i wrzeszczy że nie chce kupy. Czasem taka sytuacja powtarza się kilka razy w ciągu kwadransa, a kupy w nocniku brak Dodam, że w takich sytuacjach kibelkowych, pozwalam jej zejść i nie trzymam na siłę. Najpierw próbuję przez chwile ją przytulać i spokojnie jej tłumaczę, że to tylko kupka, ale jak nie pomaga, pozwalam zejść. Czasem zdarza się, że córcia nie robi cały dzień kupki i dopiero jak wieczorem po kąpieli zakładam jej pieluchę,to wydala potwora Tak długo potrafi się wstrzymać. Przez tych kilka długich miesięcy, udało jej się zrobić kilka-kilkanaście kupek do nocniczka bądź do ubikacji. Zawsze wtedy biłam brawo, cieszyłam się i nagradzałam,żeby zachęcić do dalszych prób. Skutek żaden :/ Nawet największy lizak,nie jest w stanie jej nakłonić. Co robić? Czy któraś z Was miała taki problem i poradziła z nim sobie? Czekam na porady i sugestie i z góry dziękuję ( i za porady i za to,że przebiłyście się przez ten długi opis ).

Gość jfdgbehg
Miałam podobny problem,ale nie udzielę Ci żadnej konkretnej rady bo nie znam:) Moja córka po okresie takiego właśnie buntu antynocnikowego,któregos dnia ,o dziwo,usiadła w koncu na ten nieszczęsny nocnik i pojawiła sie kupa:) Powiem Ci tylko,że to dosyć częsty problem u dzieci.Nie martw sie,nauczy sie...pozdrawiam

Bardzo dziękuję za odzew :) Jakoś temat nie cieszy się specjalną popularnością - ale co się dziwić ;) Dzięki, chyba dokupię sobie jeszcze trochę cierpliwości i może się uda. Pozdrawiam :)