Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana już 26

Czas płynie ciąży dalej brak - Kto zna ten ból???

Polecane posty

Gość załamana już 26

Mam 26 lat i czuje się już wrakiem. O dziecko znów staramy się od czerwca i ciągle nic. Co miesiąc okres :(. W marcu 2012 poroniłam w 7 tygodniu. Wcześniej o tą ciążę staraliśmy się prawie 3 lata. Nie mam już sił powoli. Wszyscy dookoła zachodzą w ciążę tylko nam się nie udaje. Kto zna ten ból?

Gość vv44
poczekasz 10 lat to pogadamy a teraz za robote sie wez

na pewno ciezko ci sie autorko pogodzic ze strata ciazy natomiast to ze w nia zaszlas swiadczy o tym zes plodna i nie ma co rozkminiac tematu tylko dzialac A jesli masz watpliwosci, idz do lekarza, porob badania i bedziesz wiedziala na czym stoisz najgorsze to zaczac o tym w kolko myslec i tak strasznie chcec Ja tak chcialam piec lat A jak chwilowo przestalam chciec to tadam- i pojawil sie maluszek :)

Gość załamana już 26
Za badania się już zabrałam. Czekam na okres by w odpowiednich dniach cyklu porobić badania hormonalne. Wynik cytologii za 2/3 tygodnie będzie. Usg wykazało że owulacja jest prawidłowa, jajniki bez zmian. Dobija mnie to czekanie i kolejne niepowodzenia :(

Ja zaszłam w ciążę po ponad 4 latach starań, jestem w 27 tygodniu. Znasz przyczyny poronienia? Jak nasienie?

Gość załamana już 26
przyczyna nieznana. Po poronieniu zrobiłam szereg badań hormonalne, na toxoplazmoze, cytomegalię, hormony tarczycy. Wczesniej zanim zaszłam mialam robione tez hormony, badanie na wrogi sluz, hsg, maz 3 razy nasienie, po poronieniu tez nasienie miał badane i jest dobre. wymazy z pochwy nie stwierdzono zadnych bakterii, w ciazy nie chorowalam na nic. Wyszedł jedynie konflikt serologiczny, po poronieniu dostałam zaraz zastrzyk z imunoglobuliny anty d.

Skoro nic nie znaleziono, to trzeba wierzyć,że to był jednorazowy przypadek... Jestes pod opieką dobrego lekarza?

Gość załamana już 26
Nie mam zastrzeżeń do mojego lekarza, ufam mu. Zleca bardzo dużo badań, gdy trzeba kładzie do szpitala by wykonać jakieś dodatkowe badania. Ma dobre opinie, a najważniejsze ma czas dla stałych pacjentek zawsze gdzieś wciśnie wizytę gdy pacjentce zależy na konkretnym terminie wizyty. No i cena też jest dość dobra bo 100 zł za wizyte.

Najgorzej jak przyczyna niepowodzeń nie jest znana...Ja byłam wręcz zła. kiedy wyniki badań wychodziły ok, bo nie był oczego leczyć.. Macie jakiś plan na najbliższe tygodnie (badania, iui)?

Gość załamana już 26
Najbliższy cykl będzie na badania. czekam teraz na okres (lada dzień) by znów zrobić dokładne badania hormonalne, bo ostatnie miałam robione po poronieniu, mąż ma powtórzyć badanie nasienia i zrobić ogólne badania krwi. Jak wyniki będą ok to spróbujemy monitoringu z dodatkową stymulacją.

Gość załamana już 26
Najgorzej wpływają na mnie wiadomości że dookoła u znajomych i rodziny wysyp ciąż :( a nam się nie udaje. Działa to na mnie jak płachta na byka, najpierw jest płacz, potem złość i żal że czemu nie nam się udało itp. Najgorzej gdy przychodzi okres :(

prawda stara ale dobra jak przestaniesz się starać to zajdziesz.. wiem że to nie łatwe.. mój lekarz po 3 poronieniu spytał mnie na wizycie: co Pani lubi robić w życiu? tak poza domem i pracą.. no to ja mówie: no czytać książki, grać w siatkówkę, gotować, spotykać się ze znajomymi.. lekarz coś pobazgrolił pobazgrolił i podał mi mały formularzyk.. "Toj est recepta na robienie tego co Pani lubi w dużych ilościach" - powiedział i uśmiechnął się.. Badania są dobre tylko nastawienie trzeba zmienić.. Powiedziałam mężowi że chcę byśmy jakiś czas się zabezpieczali bo muszę nabrać sił, dystansu i wogóle.. no i niespodzianka była taka że zaszłam w ciążę... zupełnie nieoczekiwanie..

Gość bezrobotna 2345678909
Jak jest jakiś problem medyczny, to odpuszczenie nic nie pomoże.

Gość my o dziecko staramy się 9
długich lat. Zycie jest niesprawiedliwe.

Gość patka 23.09.19**
Trzeba być dobrej myśli - raz się udało to znów się uda. Ja w ciążę zaszłam po roku od poronienia a teraz mam śliczną córeczkę .

Autorko tu jest wiele kobietek ktre ten bol doskonale znaja wiec nie jestes sama. U mnie tez tak jest....co miesiac @@@- juz sie przyzwyczailam :-) Powiem ci tylko jedno-masz sily wierz mi... A stosowalas jakies wspomagacze?

Gość załamana już 26
Przed poronieniem miałam 2 cykel z clo ale nic nie wyszło, a po miesiącu jak miałam duże stresy, nie mialam kiedy iść na monitoring, mierzyć temperaturę zapominałam to zaszłam ale szczęście trwało krótko. Myślałam że teraz się szybko uda a tu nic.

Mze zacznij stosowac wiesiola lub jakies ziola np Sroki? Clo z monitoringiem to nie jest zle rozwiazanie. Ja mam chyba z 7 cykli na cl i tez nie pomglo.

Gość Lilou_28
Ja też przeszłam poronienie a potem czekałam i czekałam i...ciąży nie było.A badania znakomite.Lekarka już nie wiedziała co jeszcze badać. Byłam już bardzo sfrustrowana, do tego stopnia że powiedziałam sobie że to pierd**** i najwyżej nie bedziemy mieli dzieci. Skupiłam sie na sobie, dopieszczałam się przyjemnościami, jeździłam sobie na rowerku i kompletnie zapomniałam o staraniach. Jeszcze w tym samym cyklu zaciążyłam. Teraz leci mi 26 tydzień. Trzeba naprawde sobie odpuscic.

Gość mlodaania
Hej, mam 23 lata, mój synek ma 2 latka i 8 m-cy. Z mężem staramy się o drugie dziecko od roku i nic... Badania moje ok, co lekarz powiedział: jak minie rok można zacząć się martwić i robić badania na płodność... Powoli tracę nadzieję, mój mąż również... Widzę, że koleżanki starają się znacznie dłużej o dzieci, ale czy były jakieś badania, konsultacje z innymi lekarzami? Proszę o jakieś porady... Robić badania? Czekać? Co robić?

Gość gość
O córkę starałam się rok w tym były przerwy,teraz już ponad 2 lata w tym poronienie w grudniu,od lipca zaczynam z clo+ duphaston daje mi 6 msc max lekarz,twierdzi,że się uda tylko że teraz to mi już obojętne zmęczona tym jestem

Gość gość
Miałam podobnie. Stwierdzono u mnie trombofilie wrodzona: mutacje czynnika V Leiden, genu MTHFR, PAI. Lekarz przepisał mi leki i bez problemu po jakichś 3 miesiącach zaszłam w ciążę.