Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KKDKD9999GGG

DO OSÓB PRZED 30STKĄ !!CZY MACIE WSZYSTKIE ZĘBY SWOJE JESZCZE I ZDROWE??

Polecane posty

Gość KKDKD9999GGG

bo ja mam 30 lat i niestety az 3 zebow nie mam:( dwie szostki dolne wyrwane w dziecinsttwie a jedynka sie zlamala tak niefortunnie ze mam zamiast niej korone porcelanowa.. i chyba z 11 plomb na zebach :( szok zeby w tym wieku takie zeby miec ale co zrobic:( przynajmniej wszystkie narazie w miare zdrowe..

Gość ij aa
nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja mam wszystkie zęby swoje ale 2 martwe -szóstkę i czwórkę / czwórka mnie martwi bo brzydko zciemniała plombę mam w każdym dosłownie w każdym zębie prócz jedynek i dwójek w dolnej szczęce

Gość . . . . . . . . . . .
Mam 26 lat, 5 plomb (od kiedy mialam nascie lat i zamilowanie do slodyczy). Mam usuniete wszystkie zeby madrosci na wlasne zyczenie. Byly zdrowe ale wyrosly krzywo z powidu braku miejsca. Poza tymi czterema zebami wszystkie sa na miejscu i swoje.

Gość katrinnnnnnnna25
Ja nie mam dwoch 6, bo ciagle sie psuly, zaczely kruszyc wiec wyrwalam w cholere, a tak poza tym to moze ze dwie plomby bo zeby mi sie nie psuja, poza tymi szostkami nieszczesnymi... chodze do dentysty raz na pol roku, ostatnio jak bylam to znow zero ubytkow.

U mnie wszyscy w rodzinie mają zdrowe mocne zęby, więc ja oczywiście też. Plomb mam sporo, bo wolę leczyć póki ubytek mały niż potem rwać. Swego czasu miałam bóle zębów takie że kompletnie pogryźć niczego nie byłam w stanie, ale to były tzw nerwobóle spowodowane stresem. A co ciekawe mój dziadek nigdy w życiu nie był u dentysty, nigdy zębów też nie mył, a mimo to ani razu go żaden ząb nie bolał, miał co prawda ciemne i brzydkie, ale problemu nie było.

Gość KKDKD9999GGG
to mozna miec plomby w dolnej szczęce w dwojkach albo w trojkach?? bo one chyba nigdy sie nie psuja...tylko w gornej szczece sie psuja dwojki i trojki itd..ale w dolnej chyba rzadko kto ma plomby akurat w jedynkach, dwojkach albo trojkach

Gość ij aa
no nie wiem jak to jest z dolnymi zębami może faktycznie się nigdy nie psują ja w górnych mam plomby między jedynkami i dwójkami

Gość KKDKD9999GGG
TO CUD MIEC WSZYSTKIE ZDROWE I SWOJE.ZAZDROSZCZE TAKIM LUDZIOM

Gość Izuśśśśśśśśś
ja mam prawie 26 lat. 4 tygodnie temu usunęłam dolną 6. To była konieczność, kanałowe leczenie nic nie pomogło :-( Muszę jeszcze szybko odbudować górną. Ogólnie wszystkie zęby od tyłu tj 7,6,5, i jedną 4 mam zaleczone.

Gość zimowa mama
Mam 30 lat. Oprocz osemek, ktore mi nie urosly wszystkie mam swoje. Z tego 5 plombowanych (3 jako nastolatka i po jednym po kazdej ciazy)

Gość exaparatka
Mam 32 lata i poza dwiema ósemkami, które jeszcze nie wyrosły, mam wszystkie zęby. Niestety mam sporo wypełnień, dwie szóstki robione kanałowo... Mimo dbania o zęby często mi się psuły, co było spowodowane wadą zgryzu oraz krzywo ustawionymi zębami. Teraz jestem po leczeniu ortodontycznym i liczę, że będzie lepiej. Mam też zęby bardzo jasne (kilka osób pytało czy wybielałam, a to moje naturalne) i podobno takie zęby są niestety słabsze i częściej się psują. Dobrą wiadomością jest dla mnie jednak to, że po 2.5 roku noszenia aparatu nie miałam kompletnie żadnego ubytku! A straszono mnie, że jak zdejmę, to będę musiała z połowę zębów leczyć :p

Gość żę tak powiem
ja mam 28 lat i niestety ale słabe zęby (zdaniem dentystów) póki co można powiedzieć że mam wszystkie zęby, wyrwałam tylko dwie ósemki bo nie było na nie miejsca w szczęce i trzeba było chirurgicznie usuwać. Poza tym jednego zęba leczonego kanałowo, reszta leczona "normalnie". Dodam że do dentysty chodzę na NFZ ;-)

Gość kotka1233
ja nie mam 2 dolnych 6, jedynka na gorze mi sie troszke ukruszyla ale wystarczyla plomba ze sztyftem(czy czyms tam) a no i piatki na dole sa fatalne, wiecej wypelnin niz zeba, jak cos jeszcze w nich bedzie sie dziac to tylko korony na nich beda. zeby psuly mi sie od zawsze,(dbalam o nie tak jak umialam) jako nstaolatka caly czas chodzilam do dentysty bo co wyleczyla mi jedne zeby to inne juz sie psuly, teraz juz mi sie tak nie psuja ale tez nie ma zabardzo:) zadroszcze mocnych zebow.

Gość kommeta
mam 50 lat i wszystke zdrowe

Gość gość
Ludzie zazdroszczę wam, jam mam 22 lata i już chyba 5 zębów nie mam, obecnie jestem w trakcie leczenia stomatologicznego niestety białe plomby biorę tylko do przodu, a do tyłu te darmowe bo mnie zwyczajnie nie stać. Stwierdziłem, że lepiej mieć amalgamatowe plomby niż dziury, będę musiał nad aparatem pomyśleć.

Gość gość
Miałam fatalna dentystów w dzieciństwie, która tylko do kanałowej i wyrywania się trwała. Wiec mam kilka martwych, koronki na nich i sporo wypełnień. Ale nie dalam sobie wyrwać i dbalam wiec mam wszystkie zęby. Jestem po 30.