Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirelkaa89

Zasiłek macierzyński a umowa zlecenie- pomocy

Polecane posty

Gość mirelkaa89

Witam proszę o pomoc jeśli ktoś naprawdę się orientuje w temacie, otóż pracuję od wielu miesięcy na umowę zlecenie i nie mam odprowadzanych tych składek na chorobowe (dobrowolne), ale słyszałam , że jeśli nawet teraz przystąpię ( a jestem w 6 miesiącu ciąży) to będzie mi przysługiwał zasiłek.. pytanie tylko ile ten zasiłek będzie wynosił ( na jaki okres patrzą- czy od dnia kiedy zaczne płacić) bo na umowie na miesiąc mam az zawrotne 250 zł brutto... i ile wynosi ta dobrowolna składka jaką musiałabym w tym wypadku płacić? Czy to ma w ogole jakis sens przy takiej małej kwocie brutto ? Proszę o pomoc,może ktoś jest w podobnej sytuacji, byłam dzisiaj w zusie ale jestem jeszcze bardziej zielona :( wiem tylko ze moge zacząć płacić te składki ale ile i co bedzie pozniej to juz czarna magia, takie opryskliwe te kobiety że aż zal.

Gość tak zyjemy w polsce
Łatwo wyobrazić sobie Niemca, Anglika czy Hiszpana odbierającego 1200 euro wypłaty, tankującego auto 6 euro/litr, płacącego 6 euro za colę i 100 euro za przegląd auta, albo 30 euro za bilet do kina

Gość mirelkaa89
Nikt sie nie wypowie ?