Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bawariańska kleo

miłość sprzed lat

Polecane posty

Gość bawariańska kleo

Miałam niecałe 15 lat, on 24. Zauroczenie od pierwszego wejrzenia, wielki romans skrywany przed światem. Może byliśmy ze sobą krótko, moze jakieś pół roku, ale był to bardzo intensywny zwiazek, taki jak w filmach i książkach, wręcz mistyczny! Byliśmy jak Lolita i Humbert Humbert. Odeszłam od niego, bo czułam się jednak trochę dzieciakiem, a zaczęliśmy bawić się w dorosłe sprawy, które mnie przerosły. Jednak do niczego nie doszło. Potem żałowałam, że go nie ma przy mnie, a on już kogoś mial. Ciągle nas do siebie ciągnelo, co jakis czas pisalismy, planowalismy spotkania, lecz nic z tego nie wychodziło. W końcu nastąpił kompletny regres naszej znajomosci, zupełna cisza. W końcu napisał, może po rocznej ciszy. Od słowa do słowa się umówiliśmy na spotkanie. Miałam wątpliwości, bo on wciąż jest z tamtą dziewczyną, choć ponoć chce się z nią rozstać, a ja mam chłopaka, z którym wydaje mi się, że jestem całkiem szczęśliwa. Jednak się z nim spotkałam nie robiąc z tego tajemnicy, powiedziałam o tym mojemu chłopakowi argumentując zamknięciem pewnego bolesnego rozdziału w moim życiu. Jednak rozdział na nowo się otworzył. Spotkaliśmy się, wspomnienia wróciły, choć nie było motyli w brzuchu. Czulismy sie niezrecznie a jednak CAŁY CZAS ciągnie nas do siebie. Co zrobić? Kontynuować znajomosć, spotykac się z nim w tajemnicy?...

Gość bawariańska kleo
bawic sie w romans?

Gość bawariańska kleo
proszę powiedzcie co o tym myslicie to dla mnie wazne

Gość cool story, bro
cool story, bro tell it again

Gość bawariańska kleo
śmieszne, ale prawdziwe.

Gość zawiedziony1410
to ile masz teraz, 17? chłopak ktory ma 24 i interesuje się 15tkami ma coś nie tak w glowie, ale Ty juz decyzje podjelas i zrobisz co chcesz zrobic niewazne co tu przeczytasz

Gość bawariańska kleo
mam 19 lat. nie podjęłam decyzji dlatego pytam

Gość zawiedziony1410
oj, już podjęłaś. Teraz możesz tylko być fair wobec obecnego chłopaka i z nim zerwać zamiast go zdradzać.

Gość bawariańska kleo
nie chcę tego robić, bo go kocham, a do tamtego sprzed lat zawsze zostanie sentyment...

Gość po co się pytasz ?
Zrobisz tak jak Ci ktoś na forum napisze ? Bez sensu temat, zrób co uważasz za słuszne.

Gość bawariańska kleo
pytam, bo mam mętlik w głowie. Z jednej strony byłoby to złe a z drugiej pragnę tego. jednak nie chce krzywdzic obecnego chlopaka...

Gość po co się pytasz ?
Zrozum, że się tak nie da. Skoro pragniesz tamtego, zerwij z obecnym. Jak chcesz zostać z obecnym, zerwij kontakt z tym drugim. Jak chcesz i to i to, no cóż, wtedy raczej nie unikniesz krzywdzenia kogoś. krótka piłka

Gość bawariańska kleo
to i to... chce cos jeszcze przezyc w zyciu

Gość po co się pytasz ?
Chociaż po dłuższym namyśle sądzę że powinnaś zostawić obecnego chłopaka. Jak Ci po głowie chodzi kto inni i romanse, mam wątpliwości co do sensu takiego związku.

Gość bawariańska kleo
odkąd jestem z obecnym chłopakiem nawet nie spojrzałam na innego. Bardzo się starałam, by go zdobyć i nasz zwiazek jest naprawdę wzorcowy. Wszystko idealnie dopóki nie pojawił się tamten z przeszłości, ehh...

To uczuciowa karuzela. Ty nie wiesz jak postapic, bo swojego chlopaka kochasz, do poprzedniego czujesz sentyment... tralala. Najlepiej bedzie jak zerwiesz obie znajomosci. bo moim zdaniem, zadnego z tych chlopakow nie kochasz. Kochasz siebie i swoje wyobrazenie o wielkiej milosci. W wieku 19 lat nie ma sie bladego pojecia o zyciu, prawdziwej milosci, pozadaniu, i odpowiedzialnosci za zwiazek. Bolesna prawda, ale prawda.

Gość po co się pytasz ?
Jak to nie spojrzałaś na innego ? A ten to co ? Chcesz przygody, pragniesz tego drugiego, myślisz o nim, uważasz że to się nie liczy ?

Ooooo, sory, doczytalam, ze masz 15 lat, dzieciaku. ZAJMIJ SIE NAUKA. - to jest Twoj czas na szkole, kolezanki i wyglupy. Na romansowanie bedziesz miala jeszcze duuuuuuzo czasu.

Gość bawariańska kleo
jak mysle o zerwaniu z chłopakiem to czuję panikę. nie mogłabym tego zrobić...

Gość bawariańska kleo
mam 19 lat. mialam 15 gdy go poznałam.

Gość bawariańska kleo
nie spojrzałam na innego dopóki nie pojawił się były. niezły rozgardiasz zrobił w moim uporządkowanym zyciu uczuciowym

Gość tika2
miałam podobny problem. Właściwie dylemat. Zerwałam kontakt, ale z tym drugim. I wiem, że dobrze zrobiłam... "byli "tak mają, nakręcają,a później odchodzą, bo jednak coś im nie pasuje, bo za długo to trwa, bo już nudno się zaczyna robić.Przecież przechodziłam to wiele razy, i to wtedy jeszcze gdy byłam sama... on chciał wracać... miesiąc był,miesiąc go nie było..i tak toczyła się nasza znajomość. Aż wkońcu spotkałam obecnego . Pokochałam go, były znów się pokazał na mojej drodze - powiedziałam dość. Nie chciałam z nim utrzymywać kontaktu, wiedziałam co mnie może czekać. I to była dobra decyzja. Tobie również radzę zapomnieć o byłym.

Gość zawiedziony1410
kobiety mają fajnie, coś takiego jak honor nie przeszkadza im w życiu

Bo wie, ze chce miec faceta, ale nie wie ktorego..... chachacha. A My wiemy, ale nie powiemy. Pobadz troche sama, bo od nadmiaru adoratorow w glowie Ci sie poprzewracalo.

Gość bawariańska kleo
kocham, ale obudziły się we mnie dawne wspomnienia. Tika 2, chyba masz rację, powinnam zerwac kontakt z byłym na amen.

Gość tika2
nie ma sensu przerabiać coś 10 raz, skoro wiesz dobrze jak wszystko się skończy, jaki będzie finał.:) Poza tym, może i Cię ciągnie do Niego... ale czy oby na pewno jego ciągnie do Ciebie? może po prostu mu się nudzi i szuka przygody, nie bądź naiwna, bo później możesz mocno żałować.:)

We mnie wspomnienia się budzą co chwilę, ale ani przez moment nie zastanawiałam się czy chcę być ze swoim narzeczonym, czy może z kimś innym. Jak w ogóle można mówić, że się kogoś kocha, a zastanawiać się czy być z nim czy z drugim?

Gość bawariańska kleo
tego, że jego ciągnie do mnie akurat jestem pewna. jednak to chora sytuacja, rzeczywiscie. On teraz ma 28 lat, ja 19, trochę za duza różnica wieku, za duzo wyobrażeń o nim a nie realnego spojrzenia na pewne sprawy i zobowiazania wzgledem obecnego faceta sprawiaja ze chyba zakoncze te znajomosc sprzed lat. choc z bolem, nie powiem, ze nie.

Gość bawariańska kleo
o dziwo, ja wcale nie chce być z byłym, tylko łaknę kontaktu z nim. jakie to durne... po prostu wiem, ze nasza relacja sprzed paru lat byłą tak cudownym przezyciem, ze chcialabym moc chociaz z nim pogadac, wyjsc gdzies. nie chce z nim byc oficjalnie, nie chce go kochac i całowac, chce tylko zeby był...