Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sosalka

Proszę pomóżcie mi...

Polecane posty

Gość aaa23212343aaaaa
możesz jeszcze usunąć, woman on web...,wybór należy do ciebie

Gość sosalka
Owszem, sprawdzałam na stronie, ale nie stać mnie na te tabletki. I czy Panie wypowiadające się mogłyby czytać ze zrozumieniem a nie od razu najlepiej ukamieniować. Zabezpieczyłam się- jak zawsze. Nie sprawdzam pod lupą czy coś poszło nie tak. Nie byłam w czasie dni płodnych (a prowadzę kalendarzyk ze zwględu na Zespół poli. jajników). A dziecka nie chcę teraz, bo nie dojrzałam do tego.

Gość wiśnióweczka
Masz partnera, z którym i tak planowałaś ślub, kończysz studia, jesteś dorosła... skończysz licencjat, urodzisz, pójdziesz na mgr jeżeli będziesz chciała. Ciąża to nie choroba a dziecko może da Ci takiego powera do działania, jakiego nic by Ci nie dało... pomyśl o tym w ten sposób. Życie pisze różne scenariusze, a nasza wolna wola często jest determinowana. Przede wszystkim zmień myślenie na pozytywne. Najważniejsze, że jesteście zdrowi, macie siebie, na pewno jakoś wszystko sobie poukładacie. Myślenie w kategoriach "dziecko za 3-4 lata", "nie teraz" jest postawą roszczeniową wobec życia i naiwnością swego rodzaju, bo przy problemach z prolaktyną wiele kobiet nie może się ciąży doczekać. Trzymaj się i uwierz - będzie dobrze ;-) ja też urodziłam dziecko w czasie studiów, w wieku 23 lat... miałam inną sytuację, bo każda jest inna, ale z perspektywy czasu uważam, że to jedna z najlepszych rzeczy jakie mnie w życiu spotkały ;-)